καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Wish you were here
520 αναγνώστες
Κυριακή, 19 Μαΐου 2013
07:52

random.

Ποοολύ καλή μου φίλη,

Θα θυμάσαι - είμαι σίγουρος - τί σου είχα αφιερώσει πέρυσι στα γενέθλιά σου. Ένα μικρό θεμάτάκι είναι ότι δεν θυμάμαι τί ακριβώς είχε συμβεί και περίμενα να λήξει η Wall, για να σου αφιερώσω το χουνέρι στη φι-τσούλα.

Αλλά το θέμα είναι η επίμονη συγχρονικότητα. Αναρωτιόμουνα τί να σήμαινε το ότι στα τυφλά σου διάλεξα για τα χθεσινά σου γενέθλια το αγαπημένο μου τραγούδι των νεανικών μου χρόνων. Και, όταν λέω στα τυφλά, εννοώ : μπαίνω στους σελιδοδείκτες του firefox μου, διαλέγω φάκελο [χθες το "τραγούδια" με τα ... ξένα - τα ελληνικά είναι "favorite songs" ...], κλείνω τα μάτια ...

... και ρολλάρω στα κάποιες εκατοντάδες ξένα άσματα του ηλεκτρονικού τζουκ-μποξ μου. Κάτω - πάνω - κάτω - κι άλλο κάτω ... κάπως έτσι κλικ και ακούμε.

 

Καταλαβαίνεις ...

 

Το ερώτημα λοιπόν που με βασάνισε στον ύπνο μου ήταν "γιατί θα ήθελα να είσαι εδώ ;". Και φυσικά ξέρεις πολύ καλά ποιού είδους λόγοι δεν "παίζουν". Γι' αυτό και μου έχεις εμπιστοσύνη. Το 'πα καλά ;

 

Απάντηση :

Δεν σε έπεισα - κάθε άλλο μάλιστα - με τον ανόητο που ανεβοκατεβάζεις στον τοίχο σου και στην ομάδα σου. Πώς να σε πείσω μέσω πληκτρολογίων ότι το ίνδαλμά σου είναι ένας τσαρλατάνος της κακιάς ώρας ; Πώς να σε πείσω ότι τον εμφανίζουν σαν "υπό διωγμόν" για να μην ξεπέσει γρήγορα στα μάτια σου ;

Γιατί το ότι θα ξεπέσει κάποια στιγμή είναι σίγουρο. Το μη γίνει γρήγορα ενδιαφέρει.

Σκέψου τώρα πώς να σε πείσω για το χοντρό ζήτημα με το έργο τέχνης της φύσης της γνωστής κουκλάρας που πήγε και ... στηθοκόφτηκε. Το 'πα καλά - δε ρωτάω.

Και, απ' ό,τι μου είπε ο κωστάκης, το θέμα ήταν πρωτοσέλιδο με χίλιους δυό τρόπους σε όλες τις φυλλάδες. Τις χάζευε τη μέρα που ανέβηκε στην Αθήνα για να καθαρίσει με την απεργία. Ξέρεις ...

 

Η περί ης καλλονή - από τις αδυναμίες μου - πήρε μία απόφαση. Αυτό είναι ο πάνω-πάνω τίτλος του θέματος.

Πώς πήρε την απόφαση ; Υποτίθεται τα έβαλε κάτω. Και το συζητάμε γιατί μπορεί - χτύπα ξύλο ! - να θελήσεις κι εσύ να τα βάλεις κάτω.

Φυσικά δεν μας ενδιαφέρει να ψάξουμε θέματα όπως αν πράγματι το έκοψε, αν της τα έχωσαν χοντρά και τέτοια. Άλλο είναι το θέμα μας : γιατί να μην κάνεις το ίδιο και εσύ.

Ήγουν : πώς δεν θα αποφασίσεις όπως [λένε ότι] αποφάσισε η περί ης. Το "τί" θα αποφασίσεις μπορεί να είναι ίδιο, μπορεί και αλλιώτικο - το θέμα είναι το "πώς".

 

Κάποιος που αποφασίζει σοβαρά ξέρει πρώτον από ενδεχόμενα. Αν δεν είναι σε θέση να σκεφθεί "αυτό θα γίνει αν το κόψω - αυτό αν δεεεν - για να τα ζυγίσω" δεν αποφασίζει. Δεν έχει τον έλεγχο των αποφάσεων και πράξεών του.

Και, δεύτερον, ξέρει από διερεύνηση ενδεχομένων.

Για την απόφασή της προέβαλαν ως αιτιολογία το ότι ένα τεστ αίματος έδειξε 87% πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού της. Και δεν θέλει να περάσουν τα παιδιά της το ίδιο που πέρασε αυτή με τη μάνα της. Άκουσες κάτι άλλο ως μέρος του σκεπτικού της ποοολύ καλή μου φίλη ;

Ας πούμε ότι το τεστ είναι σωστό σαν τεστ. Ότι προβλέπει σωστά δηλαδή.

Ας πούμε ότι αυτό που δείχνει το τεστ δεν είναι ότι τρως κατασκευάσματα που είναι επικίνδυνα για το στήθος σου. Αυτό για να σε μπερδέψω ...

Ας πούμε ότι αυτός που έκανε το τεστ δεν "χάιδεψε" το 17% να το γράψει 87%. Ας πούμε ...

Ας πούμε ότι δεν λέει να κάνεις ψηλάφηση τακτικά, ώστε να είσαι με το "90% θεραπεύσιμος" που λέει η ελ στο video "Ελένη Καλαμάρη - Ποιά άλλη ;". Γκουχ.

Ας πούμε δηλαδή ότι δεν θέλεις να το ρισκάρεις.

Πάντως ο κωστάκης στο ξεφτύλισμα των a priori ελέγχων, όταν υπάρχουν απτά στοιχεία. ότι δεν έχει δηλαδή νόημα η πρόβλεψη μίας απτής πραγματικότητας, έχει δώσει μπόλικα ρεσιταλάκια.

 

Το κυριότερο : όταν ένας ανόητος του συστήματος του πάσσαρε να αρχίσει να το ψάχνει μήπως ο διάδοχος είχε ντάουν. Υπερηχογράφημα είχε δείξει - λέει - μεγάλη πιθανότητα και έπρεπε να γίνει παρακέντηση, ενώ ήταν ήδη στον 3-4ο μήνα.

Ο λόγος ; Το υπερηχογράφημα είχε δείξει ανόμοια νεφρά - το ένα μεγάλο, το άλλο μικρό. Και οι [μη χέσω] έρευνες έδειχναν, σε συνάρτηση με την ηλικία της μητέρας, τάδε πιθανότητα ντάουν.

Να μη στα πολυλογώ, έφθασε σε βιβλιοπωλείο για γιατρούς και το ξεσκόνισε με συνοπτικές διαδικασίες.

Το υπερηχογράφημα είναι όχι όψη, αλλά τομή. Και είχε βρει τα νεφρά να μην κάθονται στην ίδια θέση, Έκοψε δηλ. το ένα "φασόλι" στο πλάτος και το άλλο στο μήκος. Ίδια ήταν – ανόμοια τα έδειχνε.

Αλλά και παρακάτω, το υπερηχογράφημα ενός τόσο προχωρημένου εμβρύου δεν άφηνε στις θεωρητικές πιθανότητες τη διερεύνηση του θέματος. Ανοίγεις τα ματάκια σου και βλέπεις αν έχει ή δεν έχει. Μήκος σβέρκου, μήκος μηριαίου - λήξις.

Τα διάφορα πιονάκια του συστήματος, όχι από κακή πρόθεση αλλά από την αποβλάκωση που επιβάλλει αυτομάτως το σύστημα, σε παίρνουν στο λαιμό τους χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό.

 

Για να μην πάμε στα σκληρά. Ουροποσία - με Νόμπελ παρακαλώ -, λεμόνι, νερό στ' αυτιά, κάτι άλλα που λένε κάτι γιατροί της ... συμφοράς ...

Χώρια το απλό : το πρόβλημα είναι στο πέτρωμα των συναισθημάτων - το πιθανότερο από όλα. Και οι Εβραίοι δεν κάνουν χημειοθεραπείες όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν έχουν συναισθήματα. Απλό ;

Το αμέσως μετά πιθανότερο για αιτία : η διατροφή.

 

Ασ'τα να πάνε. Γι' αυτό ήθελα να 'σαι εδώ. Για να σε πείσω.

Γιατί τώρα δεν σε έπεισα.

 

Φιλιά <3

 

ε.

 

Σχόλια

19/05 20:54  ghost...
http://youtu.be/1FH-q0I1fJY πως σου φαίνονται αυτά τα...πλάσματα;
19/05 21:50  oberon
ομορφούλικα, αλλά κομμάτι χαζούλικα ... εσύ τί λες ;
19/05 21:54  ghost...
ο...σοφός άνδρας δεν κρίνει ποτέ απο την εμφάνιση :) γιαπωνέζικο
19/05 22:01  ghost...
http://youtu.be/TlBIa8z_Mts ωραίος στίχος διαχρονικός...
20/05 06:59  oberon
πόσο μάλλον από ένα video - ελληνικό :)
20/05 07:06  oberon
δεν είμαι τόσο καλός στα αγγλικά. θα δω τα lyrics άλλη ώρα.

πάντως στον τίτλο απάντώ :

http://www.youtube.com/watch?v=ihiOx2uZIP4
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις