καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


"Είναι η κρίση ευκαιρία ;"
461 αναγνώστες
Κυριακή, 12 Μαΐου 2013
07:39

"Αυτό είναι το μεγάλο μου ερωτηματικό από πέρσι."

Ποοολύ καλή μου φίλη,

Σε αυτό το ρημαδότοπο έχουμε μάθει εδώ και χιλιετίες ότι η μεγάλη μαγκιά είναι να λες ψέματα. Κάπως έτσι είναι τελείως άνετο για ένα ορκισμένο πλατωνιστή να αγνοεί τα περί ανιούσας και κατιούσας διαδοχής. Η αναζήτηση του πρώτου αιτίου.

Ο κάθε ισοπεδωμένος εγκέφαλος, βολεμένος στην πνευματική οκνηρία και το copy/paste, εκστασιάζεται διαβάζοντας τα διάφορα παραμυθάκια του και αγνοεί επιδεικτικά αυτό που τον βάζει μπροστά στο ερώτημα της αλήθειας.

Δεν νοείται σοβαρός πλατωνιστής κάποιος που αγνοεί πρώτον τα περί πλατωνικής ειρωνείας - βλ. σπόντα εις μπάμπουραν - και δεύτερον το τί σημαίνει κατά Πλάτωνα φιλοσοφία. Φυσικά να σου θυμίσω ότι κάθε άλλο παρά έχω σε υπόληψη τον περί ου.

Και αυτό είναι ένα ακόμη βασικό που με κάνει τελείως out : παίρνω τα χρήσιμα από έναν οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το πόσες συμφωνίες και πόσες διαφωνίες έχω προς τις δοξασίες του και το έργο του. Στη μόδα είναι το πακέτο, το take it or leave it. Δεν χωράει στα σημερινά μυαλά κάτι πέρα από το άσπρο-μαύρο.

Δεν είναι κατανοητό π.χ. ότι από ένα σαπιοκάραβο που πάει για παλιοσίδερα δεν είναι και ντροπή να πάρεις την κουζίνα που ανακαίνισαν πριν 1 χρόνο. Κάπως έτσι κουφαίνονται οι όποιοι προσεκτικοί αναγνώστες του μπάμπουρα από τις αναφορές σε Παττακό και Φλωράκη, κινέζικα και Ινδικά μέχρι Γερμανία και Αμέρικα, Αριστοτέλη, Περίανδρο και τόσα άλλα ετερόκλητα.

 

Κάπως έτσι ο κάθε προχειράτζας νομίζει ότι ο - έτσι δείχνει - expert της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας αγνοεί βασικό κανόνα της. Δεν είναι κριτήριο του αν έμαθε ο μαθητής το μάθημά του το να είπε "μάλιστα το κατάλαβα". Πόσο μάλλον το να βάλει ένα like, να κοπανήσει μπόλικες καλημεροκαλησπέρες - πόσο μάλλον να δει απλώς μία ανάρτηση και να πει like από μέσα του.

Κριτήριο είναι να υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά του "μαθητή".

Να σου υπογραμμίσω από τον μπάμπουρα ότι δεν ενδιαφέρομαι να "σπρώξω" κανέναν. Θα μπορούσα να ρίξω τίποτα χοντρό - κάτι σε ξενερωτική βρισιά π.χ. - αλλά η ουσία είναι ότι δεν θα είχε νόημα. Θα ήταν απλά λάθος.

Όπως σου σχολίασα, όλο το παιχνίδι είναι στο self actualizing. Ψάχνει κανείς για τη ρίζα του προβλήματός του, την άκρη της κλωστής, χωρίς να εγκαταλείψει τα εγκόσμια, την άκρη της κλωστής που λέει και το άσμα ...

 

"κι αν είσαι τυχερός ξεκίνα πάλι" λέει το άσμα, σου σκάει δάσκαλος μπαμ-καραμπαμπάμ που κατέχει το άθλημα, και κάνεις τα τσαλιμάκια σου. Όχι εσύ φυσικά. Δεν είναι θέμα τύχης - εν ολίγοις. Αν το αφήσεις στην τύχη, είναι.

 

Συνεπώς, λέω να βγάλω το βραδάκι ένα video για την Παιδαγωγική Ψυχολογία, συνδεδεμένο με τα απίστευτα της κόντρας των ημερών περί το δίωρο των καθηγητών και την απεργία στις πανελλαδικές.

Να δω share, like, σχόλια, πόσοι θα το ανοίξουν στο dailymotion για να γράφει το κοντέρ. Να μου φύγει τουλάχιστον η περιέργεια …

Αλλά έχουμε τόσο πολλούς ... σίγουρους ότι δεν γίνεται επανάσταση από τον καναπέ και με όπλο το πληκτρολόγιο/. Όπως μου την πέφτουν οι πλατωνιστές ένα πράμα ...

 

'μέρααα - φιλιά <3

 

ε.

Σχόλια

12/05 09:14  PREMIUM
Σειρά φιλιά ! Δεν πιστεύεις και εσύ ότι η κρίση είναι ... στημένη ???
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3754221&pg=1&orderdir=desc
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις