καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Επιστήμη και χαρά
504 αναγνώστες
Κυριακή, 21 Απριλίου 2013
07:47

απλά μαθήματα.

Ποοολύ καλή μου φίλη,

Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς απόλυτα με την αγγλικούρα "the sexiest part of a woman is her mind". Το θέμα είναι τί ακριβώς σημαίνει το απόφθεγμα το οποίο λαϊκώνει ο κάθε ανόητος, χωρίς να παίρνει μυρωδιά τί σημαίνει η φράση.

Να σου θυμίσω - ή να σου πω, αν δεν το ξέρεις - την ατάκα μιάς παλιάς άπαιχτης παρουσιάστριας : "για να σε κατακτήσει ένας άνδρας, πρέπει πρώτα να σου πηδήξει το μυαλό". Οι συνεντεύξεις που έπαιρνε μέσα στα κάγκελα του στούντιο είχαν μία άγρια ομορφιά : απρόβλεπτες, ταχύτητα στα όρια, παιχνίδι με τα αντανακλαστικά, ενδιαφέρον.

Να σου πω και κάτι που μου έχει πει μία φίλη από τα παλιά, που εκείνα τα χρόνια είχε όποιον διάλεγε. Την ρώτησα μετά από χρόνια "πώς διάλεγες τα ξημερώματα ποιός από όλους αυτούς που σε περίμεναν με ποιόν θα κοιμηθείς ;". Απάντηση : "με αυτόν που ήταν ο εαυτός του".

 

Καταλαβαίνεις ότι το πρώτο πράγμα που πείθει μία γυναίκα ότι εκτιμάς το μυαλό της είναι να της κάνεις ερωτήσεις κρίσεως. Και φυσικά δεν  μπορείς να την γελάσεις ως προς το αν σε ενδιαφέρει ειλικρινά η άποψή της.

Χώρια που σίγουρα έχει βάλει τα δυνατά της να εντυπωσιάσει αυτό το σπάνιο αρσενικό πλάσμα που ζητάει τη γνώμη ενός θηλυκού. Άρα, ένας που δεν είναι μαλάκας - ή ακόμη χειρότερα νταής - , είναι τελείως φυσικό να είναι εντυπωσιασμένος και επομένως θα κάνει αβίαστα και follow up ερώτηση.

Προφανώς αυτή δεν μπορεί να είναι στημένη, ιδίως αν περιέχει ένα ποσοστό κατανόησης. Π.χ. είναι εύκολο να ρωτήσεις "τί εννοείς ;". Δεν είναι εύκολο, όμως, να κάνεις ερώτηση που να περιέχει αντίρρηση, διερεύνηση, προβληματισμό, συνειρμό.

 

Κάπως έτσι προκύπτει το βασικό ερωτικό πνευματικό παιχνίδι : ποιός είναι προβλέψιμος και ποιός απρόβλεπτος. Ποιός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων - με άλλα λόγια.

Άρα το βασικό είναι να μελετήσεις τόσο καλά το mind της ώστε να μπορείς να προβλέψεις τη συμπεριφορά της. Και ταυτόχρονα να μην είσαι κουραστικά απρόβλεπτος. Έχει ανάγκες, θέλει να τα βγάλει πέρα με τα καθημερινά, να πάει κομμωτήριο, να μαγειρέψει, να φροντίσει τα παιδιά - τα ' πα καλά με τη σειρά ;

Συνεπώς σέβεσαι τις ανάγκες της να είσαι μέχρις ενός σημείου τακτικός και φρόνιμος, αλλά να βάζεις και φαντασία στα όμορφα. Αλλιώς σύντομα θα σε βαρεθεί και θα σε τιμωρήσει : κέρατο.

 

Αντιλαμβάνεσαι ότι το θέμα έχει ευρύτερη σημασία - ιδίως στις μέρες μας. Παιχνίδια θηλυκού-αρσενικού γίνονται σε όλα τα επίπεδα.

Να σου κάνω μία απλή ερώτηση ; [Ναι] Ποιό είναι το most sexiest part of a man στις μέρες μας ; Άσε τις ανόητες απαντήσεις. Πολλές γράφουν για ειλικρίνεια και πρασινάλογα, αλλά δεν θα εκτιμούσαν με τίποτα έναν άφραγκο ειλικρινή. Ακόμη κι αν έχουν οι ίδιες χρήμα με ουρά.

Εκεί έχουμε φθάσει.

 

Καταλαβαίνεις, είμαι βέβαιος, για το τι μπορεί να σημαίνει μία ερώτηση ... ενδιαφέροντος - ενώπιον πολύπληθούς κοινού απελπισμένων φραγκάτων - του στυλ "αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου για τον ... καιρό, έχουμε ... ομπρέλα ;"

Και η … βροχή να έχει ρίξει … σταγόνες 8% περίπου ...

 

Does it make sense ?

 

Φιλιά <3

 

ερμάκος

 

 

Σχόλια

21/04 08:20  Ερμάκος
21/04 14:40  ghost...
η πιο πρόσφατη άποψη της...επιστήμης
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=17106&la=1
21/04 15:01  ghost...
επίσης ένα τυπικό παρά~δειγμα προς αποφυγή είναι αυτό της...Μαίρης και το ξέρει κάθε γυναίκα που χρησιμοποιεί σωστά το μυαλό της
http://youtu.be/TWLA96WFATQ :)
21/04 19:04  oberon
πράγματι η επιστήμη σήμερα είναι "... επιστήμη".
χρησιμοποιούν στατιστικά εργαλεία, χωρίς να ξέρουν στατιστική. χώρια που εκεί που υπάρχει αλληλουχία δεν χωράει στατιστική.
21/04 19:06  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις