καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Black swan and devil's trill
449 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013
07:40

 

deal.

Αγορίνα,

Είναι σαφώς μέσα στις κριτικές μου ικανότητες να αντιληφθώ ότι το κούρεμα στην Κύπρο είναι κίνηση απελπισίας του καπιταλιστικού συστήματος. Όπως το ξέρουμε σήμερα - το τονίζω. Αλλά και να μην ήταν, μπορώ να θυμηθώ την πρώτη-πρώτη παρατήρηση του off the record στην Πανεπιστημίου.

Του είχα αφήσει την πρόταση στη μορφή του '11, την είχε διαβάσει, και στο ραντεβού για καφέ μου είπε αμέσως μετά την καλημέρα "όχι τις καταθέσεις με τα ακίνητα". Μόλις είδε ότι το "εισέπραττα" προσεκτικά με ρώτησε "τί καφέ να παραγγείλω ;".

Είναι μία ερώτηση που έχει αποφύγει επιμελώς να κάνει ο κ. "only foooolish don't change their mind". Κοντεύουν τρία χρόνια από τότε που το εξεστόμισε και ακόμη να καταλάβει ποιός είναι ο foolish, παρ' ότι ενδιάμεσα έχει πάρει σε χίλιους δύο τρόπους το μηνυματάκι "δε μασάω - δεν είμαι ψιλικατζής".

 

Με άλλα λόγια δεν έχει καταλάβει ότι το "When in Rome, do as the Romans do..." είναι κάτι που για άλλους ισχύει αλλά για άλλους δεν ισχύει, ή ισχύει αλλέως πως. [με ε γράφεται άραγε ;]

Αν οι Ρωμαίοι ως κατακτητές ισοπεδώνουν, τότε πώς φέρεται ένας κατακτητής στη Ρώμη ; Δεν την ισοπεδώνει ; Αν είναι π.χ. Αλάριχος θα κάνει κόρτε στην ωραία Ρωμαία που του γυάλισε ή θα βρει τρόπο να την ξεφτυλίσει την ώρα που θα καταπατά τους κώδικές της και αυτή θα ανοίγει τα πόδια της ; "Για τη Ρώμη ρε γαμώτο" θα δικαιολογηθεί αργότερα στις φιλενάδες της.

 

Δεν είσαι στο facebook για να διαπιστώσεις ότι έκανα πάρα πολλά για να περάσω το μήνυμα "κορίτσια στα σπίτια σας - δεν είναι μάχη δημοσίων σχέσεων". Ξέρουν πολύ καλά και ότι είμαι ιππότης σκέτος και ότι, όταν δεν είμαι και δεν ζητάω συγγνώμη, κάτι σημαίνει.

 

Επανερχόμαστε λοιπόν σε μία ακόμη κινέζικη σοφία : "Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη καμία απόδειξη δεν χρειάζεται. Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη καμία απόδειξη δεν είναι αρκετή". Εκδόσεις Οδυσσέας - κι αυτό το τονίζω.

Από πλευράς μου έχω δείξει και εμπιστοσύνη και χαρακτήρα. Από πλευράς τους μόνο φλυαρίες και καλοπιάσματα. Ποιά εμπιστοσύνη να μου εμπνεύσουν ;

Οπότενες να το πάρει το ποτάμι, μια και είναι αρκετά βλάκες για να μπορέσουν να λύσουν, έστω την ύστατη ώρα, τον κινέζικο γρίφο : "αποδεικνύεις την εμπιστοσύνη σου". Αν θέλεις, βρίσκεις τρόπο. Αν δεν θέλεις ... pray. Ως προηγούμενον.

 

Από πλευράς μου έχω και τον καθρέφτη στημένο - ως προγενέστερον - και ίσως την ευκαιρία να το κάνω μόνος μου κάποια στιγμή – ως υμετέρα συμβουλή – αλλά και ενσυνείδητα προτιμώ τη συντέλεια παρά ένα ακόμη πασάλειμμα των εγκοσμίων.

Επομένως, ως video "Fail or succeed ?", επισημαίνω : "Αν 'κάναν όλες οι μέλισσες μέλι θα τρώγαν κι οι γυφτ' με τα κ'τάλια".

Δεν ρωτάω - σαφές.

 

ε.

 

Σχόλια

17/03 08:17  Ερμάκος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις