καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Όλα είναι δρόμος
540 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013
10:06

θέμα χρόνου.

Πολύ καλή μου φίλη,

Δεν ξέρω πόσο τακτικά με διαβάζεις, αν δηλαδή παρακολουθείς ανελλιπώς τα άρθρα μου, αλλά σίγουρα έχεις χάσει επεισόδια που λέμε στο ξεκίνημα της διαδικτυακής δράσης μου. Γνωριστήκαμε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μετά την πρώτη κοτρόνα μου στο τέλμα.

Αν δεν κάνω κάποιο λάθος, όμως, ήσουνα η πρώτη με την οποία συζήτησα - επί της ουσίας και δημοσίως - άρθρα μου. Και βέβαια ξέρεις πολύ καλά ότι με ενδιέφερε πάντα η γνώμη σου, κάποιες απλές ιδέες, λέξεις. Ένα τραγούδι που θα μου ανάβει ένα λαμπάκι μιάς ιδέας για τη διέξοδο.

Τις προάλλες το έριξες : "Βρες Έξοδο". Και το κλειδί της Εξόδου, για την οποία έχω γράψει από τις 10.10.10, με βρήκε αυτό. Ο αντίπαλος ήταν η προπαγάνδα, αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς είναι. Ήξερα πολλά, αλλά δεν είχα την εδραία γνώση του θέματος.

Πηγαίνοντας λοιπόν στη γενέτειρα για να αποχαιρετήσω τον γνωστό ... έφηβο φίλο μου, που επέστρεφε Ελβετία, μου είπε αν μπορούσαμε να πάμε με το αυτοκίνητό μου να πάρουμε το κιβώτιο με το μόλις εκδοθέν βιβλίο του. Ακριβώς για την προπαγάνδα.

Φυσικά μπορούσαμε, ακόμη και αν δεν είχε προλάβει να μου τάξει "θα σου δώσω ένα βιβλίο δώρο". Γυρίζοντας, ανοίγει το κιβώτιο, παίρνει με καμάρι το πόνημά του. Είναι τρίτη έκδοση και εμπλουτισμένη, αλλά και πάλι η συγκίνησή του ήταν έκδηλη.

Το έχω νοιώσει δις κι εγώ ...

Όπως καταλαβαίνεις βουρ στο ψητό - τι συστηματάρες "σπουδάζουμε" τόσα χρόνια ; Του δίνω αμίλητος το στυλό μου, με βγαλμένο και το καπάκι. Είχε προλάβει μόνο ένα ξεφύλλισμα δευτερολέπτων. Μιλάμε για ληστεία - έτσι ;

Έριξα μιά ματιά και τον ευχαρίστησα, αλλά γυρίσαμε σε άλλες κουβέντες. Ούτε αυτός, ούτε εγώ είχαμε χρόνο.

Το ίδιο βράδυ ξεκίνησα το διάβασμα, αλλά από τον πρόλογο κι όλας της τρίτης έκδοσης - οι προηγούμενες εξαντλήθηκαν την δεκαετία του '80 - είχα μπει στο νόημα.

Έχουμε ήδη συνολικά κάπου 8 ωρών μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες. Κουβέντες διεξοδικές, ουσίας. Σε καίρια θέματα. Αν δεν ήμασταν στην εποχή της αθλιότητας, θα ήταν ειδήσεις πρώτου μεγέθους. Αλλά, αυτή τη στιγμή, δεν έχω καν τη δυνατότητα να τις μοντάρω για να τις ανεβάσω στο dailymotion. Ας είναι ...

Έχοντας ήδη υπογραμμίσει πολλές κοφτές φράσεις του, έφθασα εκεί που λέει κάτι σαν "ελπίζω το βιβλίο να φανεί χρήσιμο σε καλοπροαίρετους και όχι στους προπαγανδιστές". Αυτόματα και ασυναίσθητα γύρισα να προσέξω την αφιέρωση.

"Στον αγαπητό φίλο και συμπατριώτη με εκτίμηση και αγάπη". Καταλαβαίνεις ...

Είχαμε ήδη συζητήσει για τη Συνταγματική αλλαγή. Έχει καταθέσει πρόταση. Του μετέφερα κάποια κομμάτια των ιδεών μου για να "εισπράξω" τις prima vista αντιδράσεις του. Τις πήρα homework και φυσικά έκανα τις αναγκαίες τροποποιήσεις. Είμαι πια στην αποκρυστάλλωση της πρότασης.

Εξασφάλισα την υπόσχεσή του ότι θα έχει την προσοχή του think tank στην Ελβετία η πρόταση. "Πάντα την έχεις" μου είπε κοφτά.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλή μου φίλη, μιλάμε για ένα Σύνταγμα "άλλη μπάλα". Ιδέες από αρχαία Σπάρτη, Ελβετία και Αμερική, και καπάκια καινοτόμες επινοήσεις. Απολύτως δημοκρατικό, όσο κανένα άλλο στην Ιστορία, και ταυτόχρονα με αποτελεσματικότητα που θα την ζηλεύουν ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Και ενσωματωμένο το πρωτοποριακό φορολογικό σύστημα για να μην … ξαναφορτώσεις ποτέ. Σημείωσέ το.

Η προπαγάνδα - το συμπέρασμά μου - συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις : στερεότυπα - παρωπίδες - υποκρισία. Το ... κειμενάκι θα καθιερώνει θεσμούς και διαδικασίες που θα διασφαλίζουν το ... πενιχρό : "φανταστικότητα - διαφάνεια - αλήθεια".

Μιλάμε για ξετίναγμα του "μέσου βιασμού των λαών", όπως λέει ο τίτλος του βιβλίου που έχω πλέον πάρει επ' ώμου.

Επί του πρακτέου, υπάρχει σαφής αλλαγή κλίματος. Μικρή, αλλά σαφής. Έχει παίξει ρόλο η αλλαγή του χρόνου, οι διακοπές, αλλά κυρίως το αστρονομικό φαινόμενο του Ενιαυτού. Άλλη ώρα στο εξηγώ.

Εκείνο που δεν θα εξηγήσω είναι τί θα κάνει κάθε μία που θέλει να βγει πέρα αυτή η προσπάθεια. Απευθύνομαι με μήνυμα αξίας, σε ανθρώπους αξίας. Δεν θα υποδείξω σε κανέναν τίποτα. Η δράση μου θα είναι κόντρα στις αθλιότητες της προπαγάνδας. Απλώς ξέρω πια καλά τον αντίπαλο, καλύτερα από ότι ξέρει ο ίδιος τον εαυτό του.

Και βέβαια ξέρω πολύ καλά σε τί πρέπει να τονίσω τη διαφορά μου από τους πολιτικάντηδες. Είναι βασικό - το έμαθα - να πάψουμε να τους αποκαλούμε πολιτικούς. Ακόμη και το "άθλιοι πολιτικοί" π.χ. δεν φθάνει.

Το σημαντικότερο που συμπέρανα, μελετώντας το βιβλίο-βόμβα, είναι ότι οι προπαγανδιστές είναι πλέον για τα καλά μέσα στο λάκκο που έσκαψαν για άλλους - για εμάς. Αυτό κι αν είναι δύσκολο να εξηγηθεί με λόγια. Και δεν θα εξηγηθεί με λόγια σε αυτούς που δεν παίρνουν από λόγια  ...

 

Πάσχα και Ανάσταση στις 5 Μαΐου. Στη γιορτή της Ειρήνης.

 

Φιλιά <3

 

κ.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις