καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον
590 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013
11:33

 

και οι αυταπάτες.

Αγορίνα,

Υποθέτω ότι τα φιλολογικά σου δεν είναι και τόσο χάλια και καταλαβαίνεις, έστω και από τα συμφραζόμενα, το νόημα του τίτλου. Το ζουμί είναι στην έννοια του πεπρωμένου, της μοίρας κοινώς.

Ο κάθε επιπόλαιος βαφτίζει μοιραίο κάθε τί που δεν είχε προγραμματίσει ή δεν το περίμενε. Κλασσική περίπτωση "σύντηξης εννοιών", ανακατέματος δηλαδή δύο παρόμοιων δεδομένων, ώστε το εύπεπτο να διευκολύνει την κατάποση του δύσπεπτου. Βολεύει.

Σίγουρα υπάρχουν τυχαία συμβάντα στη ζωή μας που όσο και να το ψάξεις δεν βρίσκεις πώς μπορεί να επηρέασες την εμφάνισή τους ή τί θα μπορούσε να κάνεις για να τα αποφύγεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό.

Όμως,

υπάρχουν χίλιες δυο περιπτώσεις όπου απλώς επαληθεύεται το λαίκόν απόφθεγμα : "όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι". Και ο κάθε επιεικής με τον εαυτό του σιχτιρίζει το αλάτι που δεν είναι εύγεστο. Με αντιλαμβάνεσαι.

Ακόμη χειρότερα, ο καθένας που δεν άκουσε αυτόν που του έλεγε εγκαίρως κάτι σαν "μην κατουράς στη θάλασσα, γιατί θα το βρεις στο αλάτι", τον βαφτίζει γρουσούζη. Γιατί όχι, αφού βολεύει ;

Κάπως έτσι όμως καταλήγει κανείς στα αδιέξοδα, εκεί που δεν παίρνει πια δικαιολογίες, αυτό που λένε "ό,τι έφτυσα το λούστηκα".

 

Τις τελευταίες μέρες, υποθέτω θα τα είδες, έβγαλά δύο βιντεάκια όλο ζουμί.

Το πρώτο για τις προοπτικές της Ελλάδας, με τίτλο "Και τώρα ΓΔ τετραψήφιος". Το δεύτερο, ακόμη βαρύτερο, μία πρόταση στον Ομπάμα, με αφορμή τα τρεχάματα της τελευταίας στιγμής, με τίτλο : "Fiscl Cliff : Compromise or New Deal ?".

Καταλαβαίνεις [;] ότι έχει διαφορά να βγαίνεις αγαναχτισμένος στο Σύνταγμα ή στο ίντερνετ κατά του ιμπεριαλισμού και της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων και άλλο να τους τα χώνεις, μαζί με πρόταση win-win, και ταυτόχρονα να τους κουνάς το μαντηλάκι με τους χρησμούς ένεκα θεωρία του χάους.

Μικροδιαφορούλα ...

Τα βιντεάκια είναι καταγραμμένα, τα έχουν δει μπόλικοι. Και το δεύτερο είναι κάπου στριμωγμένο στα ireports του CNN. Κολώνεις ;

Αντιλαμβάνεσαι ότι την ώρα που ο κάθε επιπόλαιος γεύεται το ... νόστιμο αλατάκι του, είναι σκέτη ψυχρολουσία να βλέπει ένα βιντεάκι στο στυλ "εγώ καλά σου τα 'λεγα, μα τα 'λεγες παράλογα". Και, αν αυτός ο επιπόλαιος είναι ο τυπικά πλανητάρχης ... Αν - έτσι ;

Πάντως ένας Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής του την έχωσε "έτσι που πάμε, θα γίνουμε Ελλάδα" ... Κάτω-κάτω στο πρώτο θέμα του CNN. Ωραίος ;

 

Οπότενες, απλώσαμε την πραμάτεια μας και αναμένομεν να περάσουν εκείνες οι ρημάδες οι τρεις μέρες που έλεγες. Για τρία τέρμινα έπρεπε να πεις, αλλά δεν κόλλαγε με την ανάσταση.

Εν τω μεταξύ λέω να σοβαρευτώ - αρκετά.

Αξιοποίηση του "μπάμπουρα" - ήδη το γυναικείο φαν κλαμπ ψήνεται - και σιγά-σιγά διαμόρφωση της τελικής πρότασης του νέου φορολογικού συστήματος. Προφανώς κανείς δεν ψήνεται με ιδέες, δεν τις καταλαβαίνει καν. Τεκμηριωμένο δημοσίευμα, άψογο με τα δεδομένα του συστήματος.

Υπομονή.

 

Καλή χρονιά αγορίνα !

 

κώστας

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις