καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Στραβά πηγαίνεις κάβουρα …
1224 αναγνώστες
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012
11:37

 

Να δω την καταντιά σου.

Αγορίνα,

Έπρεπε να ήσουνα από μία μεριά να έβλεπες τον oberon την ώρα που είδε πρωί-πρωί δευτεριάτικα το 7 μπροστά στον DAX, Έφαγε δούλεμα ψιλό γαζί. Ο κωστάκης έκοβε, εγώ έραβα και τανάπαλιν.

Κάποια στιγμή του την είπε : «καλά το “αμόλησε” δεν το ‘πιασες, ολόκληρο τίτλο “short squeeze” δεν τον είδες ;». Μούγκα ο δικός μας.

Στο στρατό, φίλε μου, μας είχαν μάθει ότι τα καψόνια για τους φαντάρους ωχριούν μπροστά στα καψόνια που κάνουν οι αντιστράτηγοι στους υποστράτηγους …

Θα είδες – υποθέτω – το «Το ανέκδοτο Τατσόπουλος» στο dailymotion. Σε τρία λεπτά, με τα κενά και τις μουσικές, ο κωστάκης έχει χωρέσει ουκ ολίγες μπηχτές και υπονοούμενα. Οι λίγοι που τα αντιλαμβάνονται ακόμη γελάνε.

Καλώς ή κακώς οι πολλοί μένουν ακόμη στην παγίδα του κόλπου. Και καλά πως αυτοί που τον σχολιάζουν τον ζηλεύουν ή ότι ντε και καλά να τον βγάλουν αδερφή.

Να πω και εγώ την κακία μου, από ένα γιουτιούμπι που είδα, για μπινέ τον έκοψα. Φτηνή παράσταση ξελαρυγγιάσματος για να κερδίσει τη συμπάθεια κάθε απελπισμένου. Αλλά να μην αποπροσανατολιζόμαστε, που λέει και ο κωστάκης.

Δεν καταλαβαίνει ο κάθε παγιδευμένος ότι όλο κι όλο το ζητούμενο είναι ο «τζερτζελές εκτός θέματος». Τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Ο Τσόμσκυ στο πρώτο-πρώτο του δεκάλογου για την ισοπέδωση λέει για την «διασκέδαση», δηλαδή το να ρίχνεις θέματα-φόλα στη μάζα, για να μην ασχολείται με τα ουσιώδη. Και παρακάτω κάπου λέει να της απευθύνεσαι σαν να απευθύνεσαι σε μωρό παιδί.

Κάπως έτσι, αν π.χ. θυμίσεις ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος προειδοποιούσε «σας κάνουν τα μυαλά κιμά», ο όχλος τα βάζει μαζί του γιατί είχε χορέψει πέντε τσάμικα και δύο καλαματιανά με κάποιους χουντικούς.

Ο ισοπεδωμένος εγκέφαλος δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει ποιο είναι το σημαντικό και ποιο το δευτερεύον. Εξ ίσου δεν μπορεί να αξιολογήσει το γεγονός ότι ο Τσόμσκυ δεν λέει πουθενά τι πρέπει να κάνεις απέναντι στην ισοπέδωση ή να ελέγξει μήπως έχει πει και δεν το προβάλλουν.

Εν γένει το κάθε θύμα της κρατούσας προπαγάνδας πανικοβάλλεται μπροστά στο μνημειώδες ερώτημα του oberon : «οπότενες τι κάνουμε ;».

Εννοείται ότι ο oberon δεν είναι αυτό που λέμε «δάσκαλε που δίδασκες». Λύσεις στο παραυτίκα.

Που-χου, τις προάλλες μπήκε στη θεματική «Σειρές καλημέρα !» να δώσει οδηγίες με γιουτιούμπι, όπως κάθε πρωί εργάσιμης, για το ΧΑΑ. Έλα μου όμως που την προηγούμενη είχε στολίσει με περιποιημένη πατσαβούρα τον αρχιδημοσιογράφο του capital και προφανώς κάποιος πιτσιρικάς πήρε οδηγία του στυλ «κόφτου τα».

Πατάει λοιπόν το σχόλιο με το link στο youtube και βγαίνει μήνυμα για πρόβλημα στη μετατροπή από τα greeklish – και καλά. Ξαναπατάει, το ίδιο. Πάει σε άλλο μίτο,

τα ίδια. Βάζει σχόλιο-ερώτηση στην θεματική για τα greeklish και γυρίζει στα σοβαρά – στο fb.

Στο στυλ «αχά» βρίσκει την εξήγηση και καπάκι τη λύση. Μπλόκαραν τη λέξη youtube, αλλά ο έλεγχος για greeklish δεν είναι και στην «επεξεργασία σχολίου». Και προφανώς το πρόγραμμα είναι τόσο παλιό, που, ακόμη και αν είχαν αυτούς που το έφτιαξαν, δεν θα αποτολμούσαν να μπουν να κάνουν αλλαγές. Ακόμη κι αν μπορούσαν.

Πάρτε να ‘χετε το άσμα.

Φυσικά τα μάζεψαν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στα μουγκά. Τι να έλεγαν ;

Κατά τα άλλα, το short squeeze τελειώνει αύριο Δευτέρα και κάτσε να δεις γλέντια.

Έχουμε και λέμε :

EUR/USD : μέχρι 1,3024.

DAX : 7.343,46 επιεικώς.

Κάαατι μου λέει ότι τα αμερικανάκια στροφάρουν ποοολύ γρηγορότερα από κάτι γερμανάκια κωθώνια με πατέντα και δεν καταλαβαίνουν από αυταπάτες.

Και το «γρηγορότερα» είναι σχήμα λόγου – δεν στροφάρουν μπιτ οι κοντινοί.

Να σου διευκρινίσω, βέβαια, ότι μπορεί κάλλιστα να πάει κανείς κόντρα στους νόμους της φύσης, αν βέβαια είναι σε θέση να τους υπερβεί, αφού πρώτα τους καταλάβει.

Αν τους υπερβεί χωρίς …

 

Καρδιακή μαρμαρυγή..

 

ερμάκος

υ.γ. για το ΧΑΑ, αν δεν βαριέται, ο oberon …

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις