καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Short squeeze
710 αναγνώστες
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012
12:34

χωρίς έλεος.

Αγορίνα,

Έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές - και ξεπατωθήκαμε στα γέλια όχι πολύ λιγότερες - με τα φαινόμενα απίστευτης απώλειας σχέσης με την πραγματικότητα πολλών και διαφόρων.

Βέβαια είναι και για κλάματα η κατάσταση, αλλά γιατί να κλαις, αν δεν βγαίνει τίποτα.

Το squeeze είναι όρος του bridge και είναι μία περίτεχνη φάση όπου τα λεγόμενα "ποδάρια" δεν αντιλαμβάνονται τί και πώς το έπαθαν.

Χοντρικά η απλούστερη περίπτωση : παίζεις το 10ο από τα 13 χαρτιά και ο αντίπαλος πρέπει να διαλέξει ποιό θα πετάξει. Φαντάσου π.χ. να έχει δύο κούπες και δύο καρά. Αν πετάξει κούπα θα του κάνεις δύο από κούπες και μία καρώ. Αν πετάξει καρώ, θα του κάνεις δύο από καρώ και μία από κούπα.

Φαντάσου ότι οι σοβαροί παίκτες μπορεί από πολύ νωρίς να "δουν" το squeeze που θα τους κάνει ο αντίπαλος, κλείνουν το μάτι και τα φύλλα, γράφουν το σκορ και πάνε στην επόμενη παρτίδα.

Τα ποδάρια είναι ικανά να φτάσουν να τσακωθούν, καθώς μαλλώνουν τον συμπαίκτη που χάλασε κούπα, αγνοώντας το squeeze ακόμη και θεωρητικά. Γενικά οι βλάκες δεν καταλαβαίνουν από "ενδεχόμενα". Βολεύονται πολύ περισσότερο με βεβαιότητες, με ενοχοποιήσεις και διάφορα παρόμοια και περίτεχνα.

 

Αυτή τη στιγμή που σου γράφω ο κωστάκης ανεβάζει στο dailymotion ένα βιντεάκι κάπου 20 λεπτών που "λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη" για το Πολυτεχνείο, το διχασμό, την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων κ.λ.π. Μέχρι κόλπα απεξάρτησης από ναρκωτικά έχει το μενού.

Φυσικά ο κάθε κολλημένος με τα παραταξιακά συμφέροντα, έχοντας εντοπίσει την προσοχή του στην καταδίκη αντιπάλων, θα βγάλει σπυράκια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο την σήμερον, και σε αυτό το ρημαδότοπο ειδικά, να πεις απλά "έκανα λάθος - αλλάζω γνώμη" ή "ναι - με έπεισες".

Πάντως ήδη κάποια δειλά δείγματα αποδοχής του εύλογου λογικού συμπεράσματος φαίνονται ξεκάθαρα. Και στις θεματικές του capital και στο fb πυκνώνουν οι φωνές που σταθερά σιγοντάρουν.

Προφανώς παίζουν το ρόλο τους - εκτός από τα επιχειρήματα - ο χρόνος που μεσολάβησε, το timing, αλλά και οι δυσκολίες της κατάστασης.

 

Κατά τα άλλα, θα θυμάσαι υποθέτω ότι πριν από σχεδόν μήνα ο κωστάκης έβαλε στη σακούλα με τα τυροπιτάκια της τοπικής τον χρησμό για τους "αφρωνες των παγκοσμίων αγορών", ενώ προ ολίγου ο oberon αμόλησε σε θεματική το χρησμό :

"Η Γερμανία θα καταλάβει πολύ σύντομα τί σημαίνει "όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι".

Να δούμε π.χ. σε πόσες δεκαετίες θα ξαναγράψει 7 μπροστά ο DAX. Πάντως σε αυτή τη δεκαετία μόνο ως τριψήφιο "παίζει" ...".

Και ένα καλό παλικάρι σχολίασε από κάτω :

"Καλημέρα, βρε oberon μην τα λες τόσο απότομα με τα τριψήφια με άγχωσες ... χαχαχαχαχαχαχα θα σε μισήσουν οι αγαπητικοί του... πάντως η τεχνική του εικόνα δεν εμπνέει και σιγουριά θα έλεγα ...".

 

Αν συμβεί, λέμε τώρα, θα είναι απλή σύμπτωσις. Πώς το είχες πει ; Συνάααδει ...

 

Ε

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις