καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Πάει κι αυτή η Κυριακή ...
943 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012
17:24

..

κι ας καρτερούμε μία άλλη.

Αγορίνα,

Όπως καταλαβαίνεις, όλο το ... team το έχει ρίξει στην πλάκα. Ο κωστάκης έβγαλε τα τυροπιτάκια στην τοπική, έστειλε τα ονείρατά του σε ολόκληρο Obama, με τη φάση - άπαιχτη ! - να κάνει θραύση. Και σήμερα το βίντεο "ο ... ανέκδοτος του αντώνη σαμαρά" να μαζεύει like και από βαμμένες νεοδημοκράτισσες.

Ελάχιστοι, αν όχι κανένας, το πήραν σοβαρά. Αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο : με σφιγμένες τις γραβάτες δεν λύνονται τα προβλήματα του σήμερα. Αλλίμονο αν αργήσει η ανθρωπότητα να καταλάβει τα απλά. Τα απλά που οι διάφοροι γραβατωμένοι τα έχουν μπλέξει όσο δεν παίρνει περισσότερο.

Ίσως - δεν ξέρω - είναι πολλοί αυτοί που έχουν επισημάνει το κατόρθωμα του σύγχρονου κόσμου να έχει τόσο πολλούς δυστυχισμένους, αλλά και τους υπόλοιπους φαινομενικά και μόνο ευτυχισμένους. Ίσως.

Όμως η λύση του κωστάκη λύνει το πρόβλημα σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς "και τί θα κάνουμε χωρίς προβλήματα ;" κατά το παλαιότερο "… χωρίς βαρβάρους ;".

Η διαφορά με άλλες θεωρητικούρες, στυλ σοσιαλισμό και κομμουνισμό, είναι πρώτον ότι γίνεται πολύ απλά, δεύτερον είναι σύστημα για το διηνεκές, τρίτον ότι ταιριάζει με την καλώς εννοούμενη ανταγωνιστική φύση του ανθρώπου και τέταρτον δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Ακόμη και τα λαμόγια θα 'κονομήσουν στην εκκίνηση και θα την κοπανήσουν να πιπινοπνιχτούν.

 

Θα μου πεις : και τώρα ;

"Τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα" - συνηθισμένοι στις απογοητεύσεις σαν λαός. Μάλλον περισσότερους θα στεναχωρούσε η επίλυση των προβλημάτων.

 

Τελικά όλα δείχνουν ότι την απόλυτη ατάκα την έχει ρίξει ο Δημόκριτος : "Για τους συνετούς δάσκαλος είναι η λογική, για τους ανόητους η συμφορά".

Το 'λεγα σε μία καλή φίλη και ξύπνιο κορίτσι στην Κόρινθο και μου την έπεσε "δηλαδή με θεωρείς ανόητη ;". Δεν της απάντησα για να το καταλάβει μόνη της ότι την κατά περίπτωση απάντηση την έχει αυτόματα όποιος ασπάζεται την ως άνω ρήση.

Το είχαμε ρίξει μεταξύ σοβαρού και αστείου στο "prove it !" που μου έλεγε για το "από μηχανής θεός" που της λέω εδώ και καιρό. Της λέω ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένω την κορύφωση του δράματος για να μπω και να κάνω τα κουμάντα μου.

Μου έδωσε και ... σενάριο ενεργειών, όπου οι οδηγίες μου θα είναι λέει λακωνικές, ή και μονολεκτικές, ή και νεύματα - δεν έχει αιτιολογίες, επιχειρήματα και τέτοιες μπούρδες.

Το μπέρδεμα έγινε όταν τη ρώτησα "και γιατί να περιμένουμε την καταστροφή για την επέμβαση ;".. Ειλικρινά δεν πήρα καν απάντηση.

Φυσικά καταλήγουμε στην άπαιχτη υπόδειξή σου "κάτσε να περάσουν τρεις μέρες". Έχω να κάνω με τόσο πολλούς ανόητους, που οι ξύπνιοι δεν τολμούν να σταθούν καν δίπλα μου.

 

Καπετάνιος στην τρέλα λοιπόν προς το παρόν και βλέπουμε. Να δούμε και τί μήνυμα θα πάρουν οι "άφρονες των διεθνών χρηματαγορών" όπως καταγράφηκε στην τοπική ...

 

Οψόμεθα.

 

ερμάκος

 

Σχόλια

28/10 18:05  Ερμάκος
28/10 18:25  Ερμάκος
28/10 20:04  PREMIUM
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις