καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Απέραντο φρενοκομείο
675 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012
13:11

εμφανώς.

Αγορίνα,

Υποθέτω ότι έχεις δει τα βιντεάκια του κωστάκη για τη Μέρκελ και το "και τώρα τί κάνουμε ;". Τα άλλα στο dailymotion για τις σειρές και τις προτάσεις επενδύσεων δεν νομίζω να σε απασχολούν.

Την έκφραση του τίτλου είχε απονείμει "ο πλέον πρόσφατος εθνάρχης" [βλ. στου oberon] για την κατάσταση στη χώρα πριν από αρκετά χρόνια. Χοντρικά το κόβω κάπου στο '90. Καταλαβαίνεις τί θα έλεγε τώρα ...

Η γελοιοποίηση των καταστάσεων είναι η καλύτερη άμυνα στα ζόρια. Χώρια που στο τέλος, όταν θα έχουν μπει τα πράγματα στη θέση τους, θα πέσει το γέλιο της αρκούδας στο στυλ "της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει".

Όλο το πρόβλημα είναι πρόβλημα χρόνου. Η κατάληξη είναι δεδομένη : "ό,τι πει ο κωστάκης μας".

 

Το frau Merkel, aufiderzeen έχει αυτή τη στιγμή 411 εμφανίσεις και δεν μετράνε αυτοί που το είδαν σε παράθυρο στο fb ή στο capital. Και έχει και 464 like στο fb όπως τα μετράει το dailymotion.

Η μεγάλη πλάκα και το μπαμ έχει να γίνει άμα βγει με Γερμανικούς υπότιτλους. Ο καθένας θα θέλει να την βγεί στους Γερμανούς με μία κοινοποίηση ή ένα email, και μετά οι αντίπαλοι της Μέρκελ θα το κάνουν βούκινο. Έχει να γίνει της που...ας.

Χώρια οι λεπτομερειούλες για τον DAX ...

 

Ο κωστάκης έπεισε και μια καλή του φίλη, που "τολμάει να σκέφτεται", για τη σκοπιμότητα της αλλαγής στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι της χώρας. Να μη στα πολυλογώ : Θα εκλέγονται μόνο άνδρες και θα ψηφίζουν μόνο οι γυναίκες.

Το γυναικείο αισθητήριο δουλεύει εκ κατασκευής ορθολογικά : καμία δεν θα ψηφίσει κάποιον, αν πιστεύει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για το παιδί της, την κατσαρόλα της, την ίδια. Με αυτή τη σειρά.

Αντίθετα το ανδρικό αισθητήριο σε αυτό το ρημαδότοπο δουλεύει στραβά, ανταγωνιστικά. Στο βάθος εκλέγουμε έναν ντενεκέ για να μην έχουμε κόμπλεξ απέναντι στο μάγκα που μας κυβερνάει. Έτσι σκέτο.

Χώρια τα συντροφικά μαχαιρώματα.

Π.χ. γιατί νομίζεις ότι σκότωσαν οι τύποι τον Λαμπράκη που ήταν προσωπικός φίλος του γέρο-Καραμανλή ; Έτσι για να κάνουν το κομμάτι τους. Να μην είναι "σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε" στον ηγέτη τους. Λεπτομέρεια ότι ήταν οπαδοί του. Στην κοινοβουλευτική ομάδα π.χ. έβαζε τάξη με το "σκάστε ρε".

Τρώγαν με χρυσά κουτάλια, αλλά αυτό που τους πέρναγε από το [λέμε τώρα] μυαλό τους ήταν να τον φέρουν στην κατάσταση να αναφωνήσει "ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο ;"

 

Όπως καταλαβαίνεις ο κωστάκης είναι έτοιμος από καιρό, αλλά δεν είναι και ανόητος να βγει μπροστά την ώρα που όλοι είναι έτοιμοι να εκτελέσουν όποιον τα πει σωστά. Το 'πα καλά ;

Χώρια που το έχει κάνει και απόφθεγμα : "κάτι επικίνδυνο, παύει να είναι επικίνδυνο, αν ξέρουμε καλά ότι είναι επικίνδυνο". Και προφανώς μπροστά στη μεγαλύτερη στροφή της Ιστορίας του πλανήτη το κύριο είναι η εξασφάλιση της τελικής επιτυχίας. Βιασύνες που θα την ρισκάριζαν για μείωση απωλειών είναι ανεπίτρεπτες.

Αυτό διδάσκει η Ιστορία. Ωμά.

 

Να σου σημειώσω και το τέλος του προχθεσινού άρθρου του στην "Φωνή της Κορινθίας" :

"Η Ιστορία μας διδάσκει ότι η εθνική μας αφύπνιση είναι απίστευτα αιφνίδια. Τελείως ξαφνικά αναδεικνύεται ο Εθνικός Στόχος και η προτεραιότητα του «εμείς», και μας κάνει αγνώριστους, ήρωες. Αυτό λέει ξεκάθαρα η Ιστορία μας.

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που σε άρθρο μου σε τοπική εφημερίδα έθετα το ερώτημα «τι θα γινόταν αν έπαιρναν μπροστά τα ελληνικά μυαλά μας ;».

Η εκτίμησή μου σήμερα είναι : Κοσμογονία, ίσως και μέσα στον Οκτώβρη.

Και όποιος γελάσει, αν δεν κρυφτεί, παρακαλώ να σημειωθεί στα πρακτικά …

Διμηνιό 4/10/12".

 

Βγάλε συμπέρασμα με δαύτον ...

Για αρχηγός απέραντου φρενοκομείου έχει αντίπαλο ;

 

Ε

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις