καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες
607 αναγνώστες
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012
19:08

περί ανανδρείας.

Αγορίνα,

Ο φετινός Οκτώβρης της Ελλάδας έδειξε τα δοντάκια του. Με το μάτι, κάπου 13% πάνω ο γου-δυο στην πρώτη βδομάδα. Και, βέβαια, πάλι βγήκε ένα "φασόλι" περί κάποιας τραπεζικής συγχώνευσης και δεν συμμαζεύεται. Και, απ' την άλλη, "στα ψιλά" η προτασούλα του κωστάκη.

Θα την είδες την Παρασκευή το βράδυ στου oberon. Ζορίστηκε άσχημα ο κωστάκης να φέρει τούμπα τη διάρθρωση της ιδέας από προμελέτη σε σχέδιο νόμου - έστω προσχέδιο. Ο ... έφηβος που προλογίζει τον μπάμπουρα έστειλε ένα μεγαλοπρεπές "εύγε" και το σχόλιο "ευφάνταστο και με λεπτομέρειες".

Είναι αλήθεια ότι, ως σχέδιο νόμου στη διατύπωση, είναι πολύ απλούστερο να το καταλάβει κανείς. Συμφώνησες άλλωστε ότι η καινοτομία να έχει συνοπτική αιτιολόγηση μαζί με τις αντίστοιχες διατάξεις δεν είναι και για πέταμα ... Μένει εσαεί το πνεύμα του νόμου μαζί με το γράμμα. Την συνήθη αιτιολογική έκθεση την βλέπουν κάποιοι όταν ψηφίζεται - αν την βλέπουν.

 

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο νεοέλληνας όσο πιο πολλές φορές, έχει κάνει μία κουταμάρα, τόσο πιο πιθανό είναι να την ξαναπατήσει με το ίδιο φασόλι. Δύο φορές πλήρωσε ακριβά τη - μη χέσω - συγχώνευση ετε-a. Μία το '01 και μία το '11. Αρκεί να δεις πού ήταν τη μέρα της ανακοίνωσης του deal και πόσο χαμηλά έφθασε μετά.

Άλλη συγχώνευση άλφα-γιούρο. Πάλι θρίαμβοι, πάλι στον κουβά. Και τώρα κλείνει το τρίγωνο με το ... στόρυ ετε-γιούρο. Χώρια που δεν καταλαβαίνουν ότι μία συγχώνευση έχει νόημα, κερδοφόρο, όταν προκύπτει σύνθεση και ανάπτυξη. Εδώ μιλάμε για συγχώνευση όπου κανείς δεν θέλει να αλλάξει τίποτα.

Από την άλλη, σε όλα αυτά, υπάρχουν έγκαιρες προειδοποιήσεις μας [ερμάκος vs. oberon = κώστας], που είναι γραμμένες ανεξίτηλα στο forum. Γράφεις στο forum ό,τι κουταμάρα θέλεις, αλλά τί έγραψες και πότε είναι σαν να πήγες στο συμβολαιογράφο. Αυτό είναι το capital. Άθλια η αρθρογραφία του, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά το κύρος καταγραφής αλά scripta manent είναι κύρος.

 

Ο κωστάκης, είχε πετάξει στα μούτρα του "κάθε κολλημένου δυτικού εγκέφαλου" μία πατσαβούρα περιωπής, στη γου-σου του Νοέμβρη και μάλιστα στο roof garden του hilton. Και ξέρεις τί ... υπογραφούλα είναι φαρδιά πλατειά από κάτω. Εν λευκώ "προχώρα !".

Στην επόμενη γου-σου το Μάη, αφού περιποιήθηκε δεόντως δύο επιχειρηματικούς ομίλους πρώτης γραμμής, πέταξε στη μούρη της ναυαρχίδας του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος "@ fitch : μ' αυτά τα μάτια μου φτιάχνεις τη μέρα". Την έχει ξεφτυλίσει ναι ή όχι ; Το σχηματάκι με την Black L στο έχω κάνει από καιρό και ξέρεις καλά αν γίνεται ακριβώς αυτό.

Στο forum είναι γραμμένες και δύο μαγκιές από τις λίγες. Κάποιος έγραφε, κάπου γύρω στο 600 για το Fibonacci που και καλά λέει για πάτο στο 350. Και έφαγε ένα "να μου στείλεις τη θεωρία του Fibonacci σε μαλακό χαρτί σε παρακαλώ" - στυλ ; Και καπάκια : "τον πάτο τον έχουμε δει παλικάρι μου". Και τον είχαμε δει βέβαια – μικρολεπτομέρεια. Ιούλιος ήταν.

Η άλλη σε μίτο "πού θα είναι ο γου-δου στις 31/12 ;" δώσε βάση ... αοριστία : 1.100 plus. Και συνοδεία Άννα Βίσση "αλήτισσα ψυχή". Στίχοι, μουσική, ερμηνεία, ηθοποιία, σκηνοθεσία από τις λίγες. Ακριβώς η ψυχή της σύγχρονης Ελλάδας, πέρα από τα λάθη. Η ψυχή.

 

Η φάση με την πρόταση νόμου - για να τελειώνουμε - είναι μία από τα ίδια στο γνωστό "προ του αρίστου ο ανδρείος υποχωρεί ενώ ο άνανδρος αισχύνεται". Δώσε λίγο ακόμα βάση :

Πες ότι τρεις συγκάτοικοι γυρίζουν στο σπίτι τους και δεν μπορούν να ανοίξουν την πόρτα. Ο ένας έχει τσεκούρι, αρχίζει τις τσεκουριές. Τζίφος, αρχίζει ο άλλος τις φωνές, «στην άκρη άχρηστε», αρχίζει τις δυνατές με τη βαριοπούλα. Μετά ο τρίτος με το σκεπάρνι του. Ο καθένας με την τέχνη του και το εγωισμό του. Και η πόρτα κλειστή ακόμα.

Βάλε με το νου σου τη φάση τώρα που έρχεται ένας τύπος με το κλειδί πρόθυμος να τους ανοίξει την πόρτα. Χωρίς τσεκουριές, χωρίς σφυριές, χωρίς σκεπαρνιές. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα του κάνουν άγαλμα. Στην Ελλάδα αν την γλυτώσει παίζεται.

Βάλε με το νου σου τί αίσχη έχουν να γίνουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν την πόρτα, θέλουν να την σπάσουν, και μάλιστα με το δικό του εργαλείο ο καθένας. Κι από πάνω να μη μπουν οι υπόλοιποι, αν όχι να τους κοπεί και το χέρι.

Η απλή λογική λέει ότι το κλειδάκι του κωστάκη τους φέρνει όλους στο σαλόνι με όσα σουβλάκια τραβάει η ψυχή τους, μπύρες και γκόμενες πρώτες να τους περιμένουν να τελειώσουν με το πάσο τους το ματς και την κριτική. Έτσι ακριβώς.

Plus ότι δεν το χωράει και το μυαλό τους πώς ξεκλειδώνει η πόρτα με το νομοσχεδιάκι.

 

Αυτός ο τόπος αντέχει τόσες χιλιετίες τις χοντρομαλακίες του κάθε μαμόθρεφτου νταή - αυτή είναι η αλήθεια. Η μαμά του Αχιλλέα τον έκανε άτρωτο - εκτός από τη φτέρνα.

Δεν θα αντέξει τώρα που φάγαμε το γάϊδαρο και μένει η ουρά ;

Κάτσε κολλητέ και κοίτα τα ... τρισχειρότερα. Ο oberon σήμερα το έχωσε στο μίτο για τις 31/12 : 1.223,66 plus. Είπες κάτι ;

 

Ε

 

 

Σχόλια

07/10 20:20  oberon
07/10 20:51  oberon
"Το deal των deals", Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1633802

"...
Πρόκειται για μία εξέλιξη που αλλάζει το τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα και σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τις ελληνικές τράπεζες.
..."


Αν μας έλεγαν και γιατί αυτή τη φορά τα ίδια λόγια και τα ίδια πλάνα θα έχουν διαφορετική κατάληξη ...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις