καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Αέρα και τους φάγαμε !
656 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012
20:53

αλλά ποιους ;

Αγορίνα,

Η συνάντηση που σου έλεγα με τον Ροδάκιο ήταν τελείως άκαρπη. Καταλαβαίνεις ...

Τελείως υποκριτικά βγήκε από το γραφείο του να μου πει "περάστε κύριε τάδε" και θρασύτατα διέκοψε το ανέκδοτο που έλεγα στη γραμματέα του - συμπαθεστάτη, όλα κι όλα !

Αυτό δεν τον εμπόδισε αργότερα, όταν η ... σύντομη συζήτηση "το έφερε", να ακούσει ολόκληρο το ανέκδοτο - αυτό με την ξανθιά που πάει με αεροπλάνο Αυστραλία - και να σταματήσει να γελάει κάπου μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα μετά το "η πρώτη θέση δεν πάει Αυστραλία". Το 'πιασε το υπονοούμενο.

Το ήξερα ότι το έχετε να γελάτε στα πρατήρια, αλλά δεν περίμενα η κατάσταση να έχει προχωρήσει τόσο και στα κεντρικά ...

 

Να σου πω και ότι, η προφανώς προετοιμασμένη ατάκα του, μόλις καθήσαμε στο γραφείο του, ήταν "πώς θα βάλουμε φρένο στην δημιουργικότητά σας κύριε τάδε ;".

Η λογική και - υποθέτω - αναμενόμενη απάντηση ήταν κάτι σαν "και γιατί να βάλουμε φρένο κύριε Ροδάκιε ;", αλλά βέβαια δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι ήταν αυτή ή κάτι παρόμοιο.

Ο κωστάκης που λες - έτσι μου είπε, έτσι σου λέω - του απάντησε "ώπα φρένοοο !". Του διευκρίνισε, μετά το πρώτο σοκ, ότι είναι η ατάκα ενός τύπου που είχε μια φορά κι έναν καιρό συγκρουόμενα στη γενέτειρά μας. Και των τριών .......

Είχε βάλει ο τυπάς ότι όποιος κατά την κρίση του ήταν πιο φρόνιμος οδηγός κέρδιζε μία ακόμη κούρσα δώρο. Πονηρός ο βλάχος, μείωνε τις ζημιές του και σιγά τί του στοίχιζε μία κούρσα δωρεάν.

Και, όταν πλάκωναν ζόρικοι τύποι που δεν τσιμπάγανε και το ρίχναν στι μετωπικές, φώναζε την άπαιχτη ατάκα του, με την προφορά που δεν παρέλειψε ο κωστάκης να υποδυθεί στον περί ου.

Καταλαβαίνεις ....

 

Κατά τα άλλα, ετοιμάζουμε ... συλλογικά, οι τρεις μας δηλαδή, εγώ ο oberon και ο κωστάκης, το σχέδιο Νόμου φορολογικής επανάστασης 2012.

Το δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε οι τρεις μας.

Ο Ροδάκιος π.χ. στην ερώτηση "σε δημοψήφισμα θα ψηφίζατε την πρόταση ;", απάντησε ... συνοφρυομένος "μάλλον ναι". Αν δει και το κείμενο, αύριο κάποια στιγμή, θα πάρει πίσω τη μία λέξη - μάντεψε ποια ...

Αλλίμονό του μόνο έτσι και δεν περάσει το πρόχειρο διαγώνισμα στον μπάμπουρα που του άφησα με ζεστή αφιέρωση. Για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, ένας μετά τον άλλο οι ... τυχάρπαστοι εκπαιδευτικοί, στην ερώτηση "επί της ουσίας έχετε καμία αντίρρηση ;" απαντούν ξερά "όχι, απολύτως καμμία !".

 

Τί λέγαμε ;

Α ναι - ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!

 

Ε

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις