καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Πάμε άλλη μία ;
859 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012
18:12

 

στρώσε το στρώμα σου για δυο [ή]

Αγορίνα,

Δεν είπαμε σχεδόν τίποτα προχθές και μάλιστα μετά από κάπου δυο μήνες, αλλά αυτό ακριβώς ήταν το πολύτιμο συμπέρασμα. Και το κλίμα στο ... πρατήριο απολύτως εύγλωττο.  Αν μη τί άλλο, το εξώφυλλο του "μπάμπουρα" σήκωνε λίγο να το περιεργασθούν οι διάφορες εκεί μέσα.

Η ανέχεια προφανής. Όπως και ο πανικός πίσω από τα τρέχοντα πιεστικά προβλήματα. Η πνευματική πανούκλα, που λέω στο βιβλίο, σε όλο της το μεγαλείο. Αναστρέψιμη, έτσι ; Μην προσθέτουμε κι άλλο πανικό ...

Έκανα μια μπούκα και σε ένα ομόλογό σου στα μέρη μας. Έπαιξα με τα όρια να με πετάξει με τις κλωτσιές και το συμπέρασμα ήταν θετικό. Την Παρασκευή, στην τρίτη μπούκα, κράτησε την κάρτα μου με τον χρησμό για το ταβάνι του DAX. Το ίδιο παρέλαβε και άλλος ομόλογός σου από άλλη ... πρατηριούχο, αλλά αυτός μου έχει δηλώσει με ένα πλατύ χαμόγελο "σ' αγαπάω ρε μπαγάσα".

Το συμπέρασμα είναι πρώτον ότι είμαι αόρατος, απαρατήρητος. Πολλοί και διάφοροι ακούν, βλέπουν, διαβάζουν κάτι ενδιαφέρον από την πάρτη μου, αποσπώνται λίγο από τα τρέχοντα και σύντομα - τσούουουπ ! - πάλι στο καβούκι τους.

 

Κάπως έτσι πολλοί και διάφοροι με έχουν "κρεμάσει" σταματώντας στη μέση ακόμη και τα απλούστερα πλάνα. Και βέβαια στους τρίτους φαίνομαι εγώ για 100 % φταίχτης.

Έχουν και την εύκολη δικαιολογία με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά μου.

Έχω δύο συζητήσεις σε βίντεο όπου ο ισχυρότερος φίλος μου καυτηριάζει μεστά δύο νεοελληνικά φαινόμενα :

Πρώτον που εστιάζουμε στο ποιος το λέει και στο πώς το λέει και όχι στο τί λέει.

Και δεύτερον στο "πού το είδες αυτό γραμμένο ;".. Είναι λέει μία έκφραση που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Η σημερινή Ελλάδα έχει γενικευμένο κόμπλεξ κατωτερότητας και δεν τολμάει να διατυπώσει κάτι καινούργιο. Κάπως έτσι αποκλείει εκ των προτέρων ότι κάτι εγχώριο μπορεί να είναι πρωτοποριακό.

 

Οπότε ποιος να πιστέψει ότι η θεωρία μου "γεωμετρική ανάλυση ακροτάτων χαοτικής μεταβλητής" στέλνει στα σκουπίδια τα περισπούδαστα με τις διαφορικές εξισώσεις και άλλα περίπλοκα και δίνει μία ακριβέστατη στοχαστική θεώρηση του χρηματιστηρίου, των σεισμών, του καιρού, των βροχοπτώσεων και όλων των χαοτικών φαινομένων.

Κάπως έτσι θα αγοράσουν ...

 

Αναλόγως ποιος να πιστέψει ότι η πρότασή μου για το νέο φορολογικό σύστημα λύνει το πρόβλημα της Ελλάδας και της παγκόσμιας κρίσης. Είναι "βασιλική οδός" για την επίλυση του προβλήματος, αλλά ο κάθε ανόητος ακούει βασιλιάς και σκέπτεται τον Κοκό. Ο Μεγαλέξανδρος π.χ. δεν "παίζει".

Και εσύ το έχεις λανσάρει από καιρό ότι έχω "μία κότα που γεννάει χρυσά αυγά". Μόνο που οι πράξεις σου δεν με πείθουν να το πολυπιστεύεις ...

 

Οπότενες γυρίζουμε στην άπαιχτη συμβουλή σου που σε πολιτογράφησε ως never : "γιατί δεν το κάνεις μόνος σου ;". Και αυτό ακριβώς θα κάνω αυτή τη βδομάδα.

Έχοντας ψάξει καλά τους λόγους που δεν έπιασαν οι μέχρι τώρα προσπάθειές μου θα ρίξω στο τραπέζι ένα πολύ βαρύ χαρτί. Το timing είναι τέλειο, σε σατανικό βαθμό, και τα αόρατα για άλλους σημάδια είναι ιδανικά. Πιθανότατα θα έχω την ευκαιρία να πατήσω το enter σε σημείο που θα αρκούσε και το πέταγμα μιας πεταλούδας για μία πλημμύρα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Μιλάμε για συντριπτικό χτύπημα στη βλακοκρατία φίλε μου. Big bang στη δημιουργικότητα.

 

Μένει να δω όλοι αυτοί που μου κλείνουν εκ του ασφαλούς το μάτι τους μέσα από το καβούκι τους τί θα κάνουν.

Οψόμεθα !

 

Ε

 

Σχόλια

09/09 19:24  oberon
09/09 20:13  oberon
Ένας αισιόδοξος Έλληνας

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3259810&pg=3&OrderDir=


Για να γίνει είδηση η αισιοδοξία ενός Έλληνα χρειάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία που χαϊδολογούν το κόμπλεξ κατωτερότητας : αναγνώριση στο εξωτερικό, δημοσιότητα, προώθηση δυτικών αξιών.
09/09 20:22  oberon
Konstantinos Theodousis
about an hour ago ·

Κωδική πληροφορία η ζωή
κι η ανάσα μια εύλογη λεπτομέρεια
της Δευτέρας...
Φοράς το φυλακτό που σου χάρισαν
ανάλγητοι φονιάδες
ελεήμονες χρονομέτρες της πνοής σου...
Εργάτης που κοιτά τη φάμπρικα
του θανάτου
στης νύχτας την παρανυχίδα
γεύεσαι την επιφάνεια των ειδώλων τους...
Ύπουλα χρώματα κυλούν στις σκιές
κι εσύ αγκαλιά με την κατάρα που φορτώθηκες
ανησυχείς που χάνεις τα φονικά σου ένστικτα...

[κι εσύ αγκαλιά με την κατάρα που φορτώθηκες
ανησυχείς που χάνεις τα φονικά σου ένστικτα...]
11/09 09:34  enoxlitikos
...πω πω τι πινει ο κοσμος...και ευτυχως που δε μας δινει!
11/09 17:29  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις