καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Η απορία της Μαίρης
997 αναγνώστες
Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012
21:16

 

με τα χέρια στη μέση.

Ποοολύ καλή μου φίλη,

Σκέψου τη φάση να έχεις σερβίρει τη σπέσιαλ μακαρονάδα σου στη κοράκλα σου και να σου λέει "μπλιαξ, μαμά δεν τρώγεται". Της απαντάς "μα είναι με τα καλύτερα μακαρόνια, η ντομάτα είναι φρέσκια, το λάδι από το χωριό, η κατσαρόλα τελευταίας τεχνολογίας" - τέτοια.

Επιμένει "μαμά σου λέω δεν τρώγεται". Λογικά εσύ θα πάρεις μια πηρουνιά να δοκιμάσεις, αν δεν το έχεις ήδη κάνει με την πρώτη κουβέντα της.

Ε αυτό το απλό δεν το καταλαβαίνουν οι ... φωστήρες της Ε.Ε. και κυρίως της ευρωζώνης. Πρώτοι και καλύτεροι οι γερμανοί με την αρχιφωστήρα μπροστά.

Κατά τη γνώμη τους, αφού έγιναν ανοικτές διαβουλεύσεις, μπόλικοι συμβιβασμοί και πάρθηκαν και κάποια μέτρα κάποιων εκατοντάδων δις ευρώ, οι αποφάσεις στέκουν. Το ότι η "μακαρονάδα" δεν θα τρώγεται είναι γι' αυτούς ένα πρόβλημα της μακαρονάδας που θα ... λυθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής.

 

Καταλαβαίνεις βέβαια δύο απλά πράγματα :

Πρώτον, η τελική έκβαση είναι μονόδρομος - αν φυσικά έχω δίκιο για τη μακαρονάδα.

Δεύτερον, όταν όλο αυτό το σύστημα έχει πιάσει όλα τα πόστα στη χώρα μας, αυτός που τους τα λέει χύμα εδώ και χρόνια είναι λογικό να είναι ταπί.

 

Εκείνο που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι, εκτός από ταπί, είναι και ψύχραιμος, καθώς η απόλυτη κουβέντα του Βίκτωρα Ουγκώ δεν σηκώνει εξαιρέσεις : "τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει μία ιδέα όταν έχει έλθει η ώρα της". Απλά πράγματα.

Μόνο που αυτό αφορά την τελική έκβαση του ματς και αλλίμονο σε όποιους είναι αναγκασμένοι να τρώνε τη μακαρονάδα και να λένε και "μμμ ...". Καταλαβαίνεις.

Και όλοι μαζί δεν καταλαβαίνουν το ακόλουθο :

«Το σκουλήκι θεωρεί παράλογο και κουτό το ότι ο άνθρωπος δεν τρώει τα βιβλία του»,

Ταγκόρ φυσικά – τι άλλο ;

 

Η πλάκα είναι ότι, ενώ όλοι αυτοί λένε ψέματα γιατί τα πιστεύουν - τουλάχιστον μέχρι τώρα - υπάρχουν τύποι που ξέρουν τί ακριβώς γίνεται και καιροφυλακτούν, αλλά λένε στα φανερά και ένα γεμάτο "μπρρράβο !".

Όπως επίσης υπάρχουν και κάτι άλλοι στην άλλη άκρη του κόσμου που η μακροσκοπική ματιά είναι στο DNA τους, τα "μπρρράβο !" δεν είναι στο DNA τους, όπως επίσης δεν είναι και η ελεήμων συμπεριφορά ...

 

Άντε χώρεσε τώρα στο μυαλό σου τί μέρος του λόγου είναι σε όλη αυτή την κλωτσοπατινάδα ένας τυπάκος που έχει τη λύση στο πρόβλημα plus τη θεωρία του Σύμπαντος που όλους αυτούς τους βλέπει από ψηλά - ωραίος ο Χατζής ! - και φαίνονται "τοσο ασήμαντοι" ... Ενθυμείσαι.

Συνεπώς σου εξήγησα γιατί είμαι απένταρος, καταλαβαίνεις γιατί το εού θα ανέβει προσωρινά, και υποθέτω πως αντιλαμβάνεσαι ότι είναι εποχή για μπάνια ...

Εκείνο που δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις είναι ότι έχουμε μπροστά μας μία επανάσταση όχι σαν τις άλλες. Οι άλλες ήταν βίαιες, αυτή είναι απελπιστικά αργή. Οι άλλες ήταν "ανδρικές", αυτή είναι γυναικεία. Αργά ή γρήγορα δηλαδή θα επιβληθεί ο γυναικείου στυλ ορθολογισμός "για να λέει το παιδί ότι δεν τρώγεται η μακαρονάδα, κάτσε να δοκιμάσω" ...

Και, ως γυναικεία επανάσταση, φυσικά υπακούει στο δόγμα Αργυρώς …..

 

Στο εξήγησα ;

 

Φιλιά

 

ερμάκος <3

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις