καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Κοιτάμε μπροστά ;
703 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
20:07

 

και εμπιστοσύνη.

Αγορίνα,

Πραγματικά, το να κάνεις διάλεξη με θέμα τη διάσωση μιας συγχώνευσης δύο μεγάλων τραπεζών, ανακατεύοντας νευρολογία, αεροδρόμια, ταχυδρομικά περιστέρια, τραίνα, ερωτική χροιά και απάντηση στο ερώτημα "τί σκοτώνει τον έρωτα ;", και μάλιστα στη γου-σου της μιας εξ αυτών, είναι σίγουρα κάτι που δεν έχει ματαξαναγίνει στα χρονικά.

Και η σύγκριση προσέγγισης του ίδιου θέματος από γιάπη και νεογιάπη ήταν καταλυτική - δεν είναι επειδή "ευλογάω τα γένια μου". Είναι άλλο να κλαψουρίζεις και να βγάζεις την ουρά σου απ' έξω , και άλλο να δίνεις σοβαρή διάγνωση που βγάζει λάδι τους τσακωμένους.

Στην τρεχάλα τους με τα καθημερινά, δεν είναι σε θέση να φιλοσοφήσουν λίγο. Το νόημα της παρέμβασής μου ήταν ότι το σπασαρχίδικο γραφειοκρατικό μας σύστημα τους έφερε να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Οι πρώτες σκέψεις που τους θύμισα ήταν αλλιώς. Μπαμ- καραμπαμπάμ.

 

Η πρώτη αντίδραση ήταν άσχημη. Οι δεύτερες σκέψεις, δεν νομίζω. Χώρια η εισαγωγή, χώρια τα χαρτιά που έριξα στο τραπέζι, και μπροστά σε τόσο κόσμο. Δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Και δεν έχουν λόγο να αγνοηθούν από κανένα. Και μερικά χαρτάκια είναι και λίγο τζιζ ...

 

Το άλλο πρωτάκουστο είναι να ξεστομίζει ένας άγνωστος το "Όχι κύριε Πρόεδρε, αυτή τη φορά δεν θα συντομέψω". Και αμέσως 7 μπαταριές που δεν μπορεί, όλο και κάποιος κατάλαβε ότι κάτι τρέχει.

Και βέβαια ουδείς αρνήθηκε μετά να δώσει το χέρι του ή να δώσει πρόθυμες απαντήσεις. Αν ήταν άλλος να ξεστομίζει "Όχι", στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα έβλεπε γυρισμένες πλάτες ή επιμελημένες προσπάθειες αποφυγής κακών συναπαντημάτων. Αν είχε ολοκληρώσει και το λόγο του ... Έτσι είναι.

 

Από την άλλη η κρίση χοντραίνει και φυσικά δεν με εκπλήττει. Το χθεσινό high του nasdaq ξέφυγε ελάχιστα - 3 πόντους και ούτε - και μιλάμε για γραμμή από τα χαμηλά του '09. Ξεφτίλα, ε ;

Θα δούμε πώς και πού θα σταματήσει.

 

Οι εντυπώσεις από τα στελέχη που το κοιτάνε το μεγάλο θέμα είναι εξαιρετικές. Κουφάθηκαν πρώτα από όλα με την τεράστια βελτίωση, σε σχέση με το αρχικό κείμενο, και μάλιστα μέσα σε μερικές μέρες.

Οι ενδείξεις είναι ότι η μεταχείριση του κειμένου, από τους βασικούς που απευθύνεται, είναι τελείως εκτός των συνήθων ενεργειών σε ανάλογα papers. Εμφανέστατα.

Μιλάμε για παγκόσμιο πρόβλημα. Αν όπως εκτιμώ - συμφωνούν πολλοί σοβαροί και εσύ μαζί - είναι η λύση, θα μας κάνουν υποκλίσεις. Τί υποκλίσεις ; Τεμενάδες.

Ο κόσμος παρασύρεται από τη σκληρότητα των μέτρων και νομίζει ότι θέλουν το κακό μας. Ενώ απλά θέλαν τα λεφτά τους και τώρα συμβιβάζονται και με το να ησυχάσουν από εμάς.

 

Η ερώτηση που μου έκανε ένας στην Πανεπιστημίου είναι "ποιος έχει τα αρχίδια να ανατρέψει όχι μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά και όλη αυτή τη διάλυση των πάντων ;".

Κάποιος που είναι έτοιμος από καιρό και είναι σε θέση να ρίξει και γκολάκι εκτός έδρας που να το 'φχαριστιέται ο ... γηπεδούχος, μπας και είναι overqualified ; Απλή ερώτηση.

 

Είχε δίκιο ο "με ορίζοντα τον καθρέφτη μας" : "μην το βασανίζουμε" ...

 

Το επίκαιρο ανέκδοτο λέει :

Είναι τέσσερεις φίλοι και ψαρεύουν μια Κυριακή πρωί.

Πετάγεται ο ένας και λέει "ρε παιδιά, η γυναίκα μου, για να με αφήσει να έρθω για ψάρεμα με έβαλε και έπλυνα τα πιάτα".

Πετάγεται ο δεύτερος και λέει "ρε παιδιά, η γυναίκα μου, με ρώτησε τη Δευτέρα το πρωί αν θα  έρθω για ψάρεμα και με έβαλε και έπλενα τα πιάτα όλη τη βδομάδα".

Ο τρίτος ομολόγησε ότι, εκτός από το καθημερινό πλύσιμο πιάτων, έχει και τα ... τυχερά του : σφουγγαρίσματα, ψώνια κ.λ.π. κ.λ.π.

Ο τέταρτος, άφησε λίγο την απορία να διαχέεται και λέει "δεν με βλέπετε ρε παιδιά και εμένα με το πουλόβερ ;". Κοιτάζονται αμήχανα οι άλλοι. Παίρνει ύφος, "χτυπάει το ξυπνητήρι στις πεντέμιση, ξυπνάει και με ρωτάει ανήσυχη "τί τρέχει ;". Της λέω στην ψύχρα "sex ή ψάρεμα ;"".

Βουβαμάρα. "Και ;".

"Μου λέει : "ρίξε ένα πουλόβερ πάνω σου μην κρυώσεις"" .........

 

Σαφές ;

 

 

Ε

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις