καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Γιάπης ή νεογιάπης ;
738 αναγνώστες
Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
22:24

καλή ερώτηση ;

Αγορίνα,

Πέρυσι τέτοιον καιρό, όταν είχα αρχίσει να καταλαβαίνω τί αντιδράσεις θα αντιμετώπιζα, έτυχε να γνωριστώ με ένα δυναμικό παπά. Κάποια στιγμή πήγα και τον βρήκα για να κανονίσουμε για την κηδεία μου. Του εξήγησα ότι δεν ήταν θέμα απαισιοδοξίας, αλλά ρεαλιστικής φροντίδας για την περίπτωση που με φάνε.

Έχω κέφια σήμερα και θα σου γράψω μπόλικα - βολέψου.

Κανόνισα που λες ποιοι ακριβώς παπάδες θα είναι και πώς θα ορμηνέψει το γιο μου, άμα γουστάρει να μου πει δυο λόγια για επικήδειο. Ρητή εντολή "κανένας άλλος". Είπαμε πολλά για το σιωνισμό και τα εσωτερικά προβλήματα. Τελευταίο τον ρώτησα απλά "αν είναι να συγκρίνει κανείς αυτόν που είναι τακτικός στις εκκλησίες, αλλά δεν είναι ηθικό στοιχείο, με άλλον αυτό που λέμε αγριοχρίστιανος, ποιον κρίνεις προτιμότερον".

Μου απάντησε γελώντας και σηκώνοντας τα χέρια του προς τα επάνω "ο Θεός ξέρει". Καταλαβαίνεις βέβαια τί σήμαινε η απάντηση.

Βγάζοντας με στην πόρτα, μου λέει "πρόσεξε μη σε φάνε". Τον ρώτησα αμέσως "παπππά μου έχεις δει το γουέστερν ο καλός, ο κακός και ο άσχημος ;". Το είχε δει, όποτε του πέταξα "κοίτα : ο καλός δεν ήταν απλά καλός, έξυπνος και ... κούκλος, αλλά τραβούσε και πιο γρήγορα μπιστόλι".

Κατάλαβε, βλέποντας και το μάτι που του έκλεινα, ότι δεν πρόκειται να βγάλει ... μεροκάματο από εμένα, έβαλε τα γέλια και με χτύπησε φιλικά στην πλάτη.

 

Όπως καταλαβαίνεις προχθές το βραδάκι τράβηξα μπιστόλι αδίστακτα και αστραπιαία απέναντι στο ιερό τέρας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που υποβάθμιζε τη χώρα μας από Β- σε CCC. Κανονικά αυτό προμήνυε κατάρρευση του ΧΑΑ. Δύσκολα μπορείς να πεις ότι είχε προξοφληθεί.  Άλλωστε και τα διεθνή πάνε κατά διαβόλου - ή έστω πήγαιναν ...

Όταν όμως έχεις ταυτόχρονα τη θεωρία του χάους - τους νόμους του σύμπαντος εν ολίγοις - στην κεφάλα σου, plus την πρόταση υπέρβασης της κρίσης να ωριμάζει όλο και περισσότερο, plus την ... αχαρακτήριστη εικόνα σε όλους τους χώρους, plus τις συγκυρίες [αυτό πού το βάζεις ;] ... ε δεν έχεις πρόβλημα να αναφωνήσεις αλά Βέγγος "πελάαατες μου !".

Το πρωί σου άφησα την στεγνή παραγγελιά για το κάτω όριο - ας ξεχάσω για την ώρα ότι σου ξέφυγε ένας ποντάκος και κάτι ... - και φυσικά έφυγα για την καθιερωμένη Παρασκευιάτικη επίσκεψη εργασίας στην γενέτειρά μου. "Ωσεί παρών" το σύστημα.

 

Συζητώντας με ένα φίλο στο διευθυντικό γραφείο του μου έλεγε και σημείωνα στο μπλοκάκι μου πολλά και διάφορα για τους γιάπηδες. Κατάλαβα αμέσως ότι η δημόσια αντίδρασή μου, με την σίγουρη επιβεβαίωση, δεν θα είχε την υποδοχή που είχαν οι μαγκιές μου από μέρους των διαφόρων λαμογιών του δημόσιου τομέα που αναλωνόμουνα τόσον καιρό να ψήσω.

Κατάλαβα ότι έχω να τους ανοίξω ένα τεράστιο Ελ Ντοράντο. Με δυο λόγια αφ' ενός στο ίδιο το γιάππινγκ θα τους ανοίξω χοντρές δουλειές, αλλά και αφ' ετέρου θα τους κάνω και νεογιάπηδες.

Στο πρώτο είναι να τους αλλάξω τα μυαλά στο βασικό τους φαϊ. Έχουν μάθει να κάνουν κομπίνες δημιουργικής λογιστικής, θα τους μάθω να δημιουργούν. Αυτοί λεφτά θέλουν, χρήμα. Δεν καταλαβαίνουν από προκαταλήψεις στο πώς θα κάνουν λεφτά. Και βάλε κι ότι οι δουλειές τους δεν είναι και ανθηρές ...

Κανονικά αυτό φθάνει και παραφθάνει για να τους κάνει να με παραδεχθούν, ιδίως όταν βλέπουν πια ότι δεν παίζομαι. Πώς να το κάνουμε ;

 

Στο άλλο τώρα. Νεογιάπης δεν ξέρω αν είναι και πολύ γνωστή λέξη. Στο γκουγκλ δεν βρήκα και πολλά - ένα ψευδώνυμο κάποιου μόνο. Εμένα με είχε αποκαλέσει έτσι ο βασικός μεταπολιτευτικός πρόεδρος του ΤΕΕ. Είχε κόψει το μάτι του ότι, εκτός από μηχανικάρα, ήμουνα και ψαγμένος πατέρας. Αυτό που οι βασικοί γιάπηδες ...

Καταλαβαίνεις ότι ο "μπάμπουρας" μου έχει δώσει το δικαίωμα να ισχυρίζομαι επαξίως ότι και αυτό το άθλημα το κατέχω. Όταν ο διευθυντής του σχολείου που αυτοί ζορίζονται να στείλουν τα παιδιά τους, μου λέει ότι "διαβάζοντάς το έμαθα πολλά σαν πατέρας", καταλαβαίνεις τί έχουν να μάθουν οι γιάπηδες.

"Μ' αυτά τα μάτια μου φτιάχνεις τη μέρα" θα του τραγουδάει η καλή του. Μετά θα του ρίχνει και ένα "πριν λίγο έφυγες και ήδη μου 'χεις λείψει", αλλά από κάτω θα υπάρχει στην πραγματικότητα ένα κάτι του στυλ "κοπάνα τη και μη σε νοιάζει".

Θα τον έχω μάθει να ξέρει να μαντεύει τί θέλει αυτή, πώς θα την έχει ευχαριστημένη, πώς να μη γουστάρει με τίποτα να του τα φορέσει - ψιλοπράγματα. Μια ευτυχισμένη μαμά που ξέρει ότι ο καλός της γυρίζοντας - ή και από εκεί που θα γυρνοβολάει - θα είναι expert του quality time με τα κουτσούβελα. Χώρια το δίπλα της.

Ωσεί παρών - το ξανά 'παμε ;

Ζάχαρη ;

 

Για να γυρίζουμε στις λεπτομέρειες του ΧΑΑ, να σου πω ότι δεν θα με χάλαγε καθόλου να έχουμε τον πάτο τη μέρα της γου-σου, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν και τρεις εδώ γύρω που δεν είχα όρεξη να τους ειδοποιήσω χθες πρωί - πρωί. Θα με πρήξουν με τη γκρίνια τους.

Βέβαια ξέρω ότι το γύρισμα στην ισοτιμία εού/ντόλλαρ δεν μαζεύεται. Χώρια που χθες έκανα δωράκι για τα γενέθλιά της, σε μια fb-κολλητή μου από την καρντασούπολη, αφιέρωση του πατατράκ της φι-τσούλας. Όπως αντιλαμβάνεσαι, ένα ψιλοβούκινο έχει γίνει ...

Αν σκεφθείς ότι της συγκεκριμένης της έχω αναρτήσει στον τοίχο της "μετράμε βδομάδες" από τις 4 Απρίλη, γράφοντας και ότι ίσως θα χρειασθούμε μερικά δαχτυλάκια και από το δεύτερο χεράκι μας ...

 

Κοντολογίς τη Δευτέρα έχω την τσαγκαροδευτέρα μου και κόψε το λαιμό σου.

 

καλό σου-κου.

 

ε.

 υ.γ. το σύστημα καρότο-μαστίγιο το ξέρεις. το πρώτο στο εξήγησα ...

Σχόλια

20/05 19:03  GIASEMI
20/05 19:07  GIASEMI
τι παιδί θα γίνει αυτό όταν μεγαλώσει πες μου !
20/05 19:09  oberon
20/05 19:13  oberon
σου απάντησα μάρα μου, χωρίς να έχω δει την ερώτησή σου ...
20/05 20:27  GIASEMI
http://youtu.be/3bIytWxmjsI λες να το στείλουν να καθαρίζει καμινάδες ? και δεν τους φαίνεται :)
21/05 08:39  oberon
νομίζω ότι θα το σκεφθούν ... καλύτερα : θα του επιτρέψουν να καθαρίζει καμινάδες και να τους τα ακουμπάει ...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις