καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Περίπατος εν όψει
579 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Μαΐου 2012
22:32

κ.λ.π.

Αγορίνα,

Θα θυμάσαι υποθέτω το αρθράκι του oberon περί σκληρού μαθήματος στους άθλιους. "Είναι η ώρα" σημείωνε, ήταν η ώρα απεδείχθη.

Αυτό το χουνέρι το φυσάνε και δεν κρυώνει, αλλά έρχεται πολύ πιο χοντρό. Ούτε λίγο, ούτε πολύ προβλέπω ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα βρεθούν οσονούπω να λένε ένα σκέτο ναι ή σκέτο όχι στην προτασούλα.

Κάποιοι εκτίθενται πατώντας τη μπανανόφλουδα και υποστηρίζοντας ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Το θέμα είναι ότι είναι απλώς βλάκας αυτός που δεν καταλαβαίνει ότι τα νούμερα βγαίνουν ποοολύ άνετα.

Οι στόκοι θα βρεθούν, επί πλέον, μπροστά σε συγκριτικά δεδομένα π.χ. αντικειμενικών αξιών και πραγματικών αξιών. Νομίζουν ότι είναι θέμα διαφοράς τιμών μονάδας ανά τετραγωνικό. Είναι και εκεί, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Στην πραγματική αξία είναι τα πραγματικά τετραγωνικά. Είναι και ο περιβάλλων χώρος. Αν κάνεις μία σύγκριση σε Κυκλαδονήσι - ξέρεις ότι έχω άκρεες παντού ... - χάνεις τη μπάλα.

 

Αλλά μην το παιδεύουμε : σκέψου ποιος θα πιάσει πρώτος ότι το συστηματάκι εξασφαλίζει πλήρη φορολογική ασυλία στα "συνήθη υποζύγια". Και βέβαια η ελάχιστη περιουσία διαβίωσης καθορίζεται ...

Μετά, στην άλλη άκρη, σκέψου ποιος από τον επιχειρηματικό κόσμο - τους καθ' εαυτού επιχειρηματίες εννοώ - θα έχει πρόβλημα με 1% το χρόνο φόρο στην περιουσία. Ισοδυναμεί με 16 % φόρο σε ετήσια απόδοση 6% ακινήτου. Χωρίς άλλα. Και χώρια τα άλλα του επιχειρηματικού παράδεισου.

Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν βγάλει το λάδι του επιχειρηματικού κόσμου χρόνια τώρα θα βρεθούν στο κενό. Ποιος θα χρειάζεται νταβατζιλίκια ;

Μην γράφω πολλές λεπτομέρειες - το πράγμα μιλάει μόνο του.

 

Αυτή τη φορά η προτασούλα είναι δεμένη και κατανοητή. Χώρια το timing. Τώρα δείχνει, ακόμη και σε εμένα, πόσο κρίσιμο ήταν το σώσιμο της παρτίδας το Γενάρη. Δεν έβγαινε με τίποτα φίλε ο Φλεβάρης - ζήτημα αν θα έμπαινε.. Κάποτε θα μου αναγνωρισθεί το απίστευτο - και υπομονή έχω μπόλικη, Το ξέρεις.

Τώρα το forward στην πρόταση πάει σύννεφο - αυτό ήταν το πρόβλημά μου. Είναι τεράστια διαφορά να σου στέλνει email ο συντάκτης της πρότασης και τελείως άλλο να στο στέλνει ένας φίλος σου.

Το deal με το σκληρό αντράκι που κάνει τη frau και κατουριέται είναι στα σκαριά. Καταλαβαίνεις ότι, όταν οι ... σκληροί όροι μου συμποσούνται στη μεγιστοποίηση του χρόνου ... Πικραγγουριάς, η διαπραγμάτευση ... - να συνεχίσω ;

Φαντάσου να της λύσει της frau και τα χέρια, ενώ εξυπηρετεί τους πάντες στο εσωτερικό - εκτός από τους άθλιους ...

 

Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι κάποιο μπάνιο θα το χάσω - αν το χάσω - μόνο και μόνο για να πω κανένα ανέκδοτο από μικροφώνου...

 

ε.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις