καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Και τώρα τί ;
590 αναγνώστες
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
23:36

περί σωστών σκέψεων ο λόγος.

Αγορίνα,

Μετά από τόσο ξύλο που έχει φάει ο κόσμος στο χρηματιστήριο, έχοντας χάσει περιουσίες, εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει το απλό : η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη !

Δεν μπορεί να είναι σωστή σκέψη αυτό που σου λέει ο άλλος - ο οποιοσδήποτε ! Το να συμφωνήσεις μετά λόγου γνώσεως με αυτό που λέει κάποιος άλλος, είναι άλλο καπέλο ... Μικροδιαφορά, αλλά κρίσιμη.

 

Κάπως έτσι ετοιμάζεται πανηγυράκι για τον σχηματισμό κυβέρνησης - αν σχηματισθεί.

Η σωστή [;] σκέψη είναι "τί κυβέρνηση ;", ή πιο καλά "τί σκοπού ;". Όχι στα λόγια τα σκέτα, αλλά στις πραγματικές προθέσεις. Θα μου πεις "πώς τα ξεχωρίζει κανείς ;" και είναι καλή ερώτηση !

Γενικά μιλώντας, κανείς δεν κρύβει έναν σοβαρό σκοπό με αρλούμπες. Δεν υπάρχει ενότητα σκέτων καλών προθέσεων, πρέπει να αναφέρονται σε πρόθεση για κάτι συγκεκριμένο. Άρα περιμένει κανείς να ακούσει δυο - τρεις φράσεις που να δίνουν το στίγμα των προθέσεων.

Και, αν αυτές οι φράσεις δεν πείθουν, ιδίως αν είναι πολλά λόγια, τρώνε ένα χώσιμο στις αγορές που βάζουν και στα μπατζάκια τους οι αφελείς.

 

Συμφωνείς, νομίζω, στο ότι έχουμε να κάνουμε με τελείως ανεδαφικά σκεπτόμενους τύπους - εννοώ γενικά τους πολιτικούς μας. Ο άλλος κράτησε την εντολή για τρεις μέρες για να χαζολογάει. Η χώρα βουλιάζει και αυτός παίζει κρυφτό με τις επόμενες εκλογές. Όσα δίκια και νάχει, τα λιγοστεύει μόνος του.

Εκφράζει βέβαια τη νεολαία που θέλει να τα ισοπεδώσει όλα, αλλά εξοργίζει αυτούς που ψάχνουν για διέξοδο. Καταλαβαίνεις ότι η κοινή συνισταμένη των εκδοχών είναι το ... χώσιμο.

 

Συζητώντας που λες στο κέντρο - ξέρεις που ... - την προτασούλα, το πρώτο βασικό που προέκυψε είναι ότι υπάρχει ένα βασικό λάθος στις αντιλήψεις του κόσμου : το ΔΝΤ και οι περί αυτό θέλουν τα λεφτά τους. Ό,τι κάνουν, το κάνουν για τα λεφτά τους. Αν πάρουν τα λεφτά τους, θα κάνουν και υποκλίσεις.

Όπου να το πεις αυτό, θα σε περάσουν για βλάκα, προδότη και τα συναφή. Η δαιμονολογία πουλάει. Να διευκρινίσω ότι τα λεφτά τους δεν τα θέλουν τώρα, θέλουν να μην τα χάσουν. Πίστωση σε φερέγγυους όχι απλώς δίνουν, αλλά κερνάνε καφέ κι από πάνω. Η δουλειά τους είναι να δανείζουν.  Άλλο καπέλο που τα κάνουν μούσκεμα.

Το δεύτερο βασικό, συνέπεια και του πρώτου, είναι ότι οι αντιστάσεις είναι στο εσωτερικό. Καλή, χρυσή και άγια η πρόταση σου λένε, αλλά ποιος ;

 

Να σου πω ότι το σενάριο για τη σωστή μέρα που συμφωνήσαμε είναι έτοιμο. Η 'πεταλούδα" μας έχει συγκεκριμένο ραντεβουδάκι, ώστε να ξαναέχουμε ντίιινγκ ! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί φοβάσαι να βγεις στο τηλέφωνο ...

Θα μου πεις αρχές της βδομάδας, που θα σου λέω κι εγώ τα νέα.

 

'νύχτααα και καααλό σου-κου !

 

ερμάκος

υ.γ. εκτός αν ...

 

 

Σχόλια

11/05 00:32  GIASEMI
και τώρα http://youtu.be/DhAvN4ZOrQI εσύ στην... πικραγγουριά και μεις όπου...

υγ.δε θέλω να σου το χαλάσω αλλά αυτό το Η σωστή [;] σκέψη είναι "τί κυβέρνηση ;", ή πιο καλά "τί σκοπού ;" το είπε , κάπως έτσι και αυτός που...χαζολογούσε ,οπότενες ορθώς σκέφτηκε εκτός κι αν...ήταν σκέτα λόγια !
11/05 07:44  oberon
11/05 07:45  oberon
θα ... παίξει, δις ...
11/05 11:03  GIASEMI
11/05 11:10  GIASEMI
είσαι από αυτούς που τον σνομπάρουν ή σ'αρέσει ?
http://youtu.be/wd8bwhFM_Xo
http://youtu.be/7R4UaJNjAfE
11/05 11:15  GIASEMI
12/05 15:06  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις