καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Χυλός και γιαούρτη
1010 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012
21:53

περί συγχύσεων και προκαταλήψεων.

Αγορίνα,

Όπως θα είδες η θεματική συζήτηση - θεός να την κάνει συζήτηση αφού μόνος του ... σπηκάρει - τα λέει από πριν και με λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα - μέσα σε ένα 24ωρο - οι αναγνώσεις στο "Το κλειδί της Εξόδου από την κρίση" από 650 κοντεύουν τις 1200.

Χώρια τα πεντάστερα στα σχόλια σε άλλες θεματικές συζητήσεις. Και να μη λέμε για fb - γνωστά.

 

Αλλού είναι το πρόβλημα.

"Όποιος καίγεται στο χυλό, φυσάει και τη γιαούρτη" λένε στα μέρη μας και είναι μία μεγάλη αλήθεια σήμερα. Ο κόσμος έχει ποοολύ πικρές εμπειρίες και δεν πιστεύει απολύτως τίποτα. Ποιος «ήλιος» και ποιες «σκιές» που σου έγραφα χθες.

Έριξα μόλις μια ματιά στην ισοτιμία EUR/USD. Ρε μάγκα όποιος διαβάζει τα σχόλια ημέρας στο "oberon speaking" έχει κάνει λεφτά. Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημά του ; Δεν πιστεύει ότι μπορεί τέτοιες προβλέψεις να είναι αληθινές.

"Αν ήταν αληθινές και σωστές, θα ήταν τσάμπα ;". Αυτός ο συλλογισμός αρκεί για να αγνοήσει ο καθένας τις αναλύσεις "πάρε-βάλε". 155 αναγνώσεις όλες κι όλες από χθες για τις αστεράτες υποδείξεις.

Αν είναι να δώσει κανείς δικαιολογίες στους υπόλοιπους που τις αγνόησαν είναι ότι εμπεριέχουν κάποια αντίληψη περί ενδεχομένων. Έχουν ισοπεδωθεί τόσο πολύ οι σημερινοί εγκέφαλοι που δεν χωράει το σημερινό μέσο μυαλό την έννοια καν "ενδεχόμενο".

 

Κάπως έτσι το να προσφέρεις κάτι τσάμπα θεωρείται λόγος πυροβολισμού. Επιεικώς. Δεν παίζει κανένα ρόλο να προτείνεις στον άλλο το τσάμπα να είναι ανταπόδοση σε είδος.

Και φθάνει η κατάσταση στο σημείο που λέγαμε παλιά "σου χαρίζουν γάϊδαρο και τον κοιτάς στα δόντια".

 

Δεν βρίσκω καμία λύση στο μπλα-μπλα που λέμε. "Ανάγκα και θεοί πείθονται" είναι μια παλιά και σοφή κουβέντα που μένει να δικαιωθεί από τα πράγματα.

Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει να "κοιτάει τον ήλιο". Άσχημα θα είναι ;

 

 

ερμάκος

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις