καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Από "μπάμπουρας" ... άλμπατρος !
838 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012
22:16

"ψιλοπράγματα".

"εμ ;"

Μάρα,

Ήμουνα τις προάλλες [καιρό έχω να σου γράψω !] σε μια εκδηλωσούλα για γονείς. Όπως πάντα, ήμουνα έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα plus ό,τι προκύψει. Ευκολάκια.

Είχα ετοιμάσει που λες τις ... εξυπνάδες μου, ανάλογα με το χρόνο που θα έδιναν στη συζήτηση που θα ακολουθούσε. Μόνο που το unexpected παραήταν ... unexpected !  Όχι απλώς δεν θα έδιναν χρόνο για παρεμβάσεις, αλλά οι ερωτήσεις θα ήταν γραπτές.

«Ενδιαφέρουσα ασκησούλα» ήταν η ... τρομοκρατημένη αντίδρασή μου. Έριξα και μια προειδοποιησούλα σε ένα από τους εισηγητές, του στυλ : "μάλλον την προηγούμενη οι προφορικές ήταν δύσκολες ...". Ο συγκεκριμένος ... τυχάρπαστος έχει καταρρεύσει στην ερώτηση "γνωριζόμαστε ;" Κατέρρευσε από τα γέλια φυσικά. αλλά - όλα κι όλα ! - του χρειαζότανε ! Στα λέω άλλη φορά.

 

Η πλάκα είναι ότι δίπλα του ήταν ένας άλλος εισηγητής, που δεν τον ήξερα, αλλά σίγουρα "κατέγραψε" στο υποσυνείδητό του την προειδοποιητική βολή. Στο συνειδητό δεν είμαι σίγουρος ...

Έκανε ο άγνωστος - με τα πολλά πανεπιστημιακά "γαλόνια" - εισήγηση για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και την τεχνική για την ενίσχυσή της. Ουσιαστικά ντιρεκτίβες για αγωγή βουτυρόπαιδων. Πώς όμως να του το πεις σε γραπτή ερώτηση ;

Ιδού : "Πώς θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών η συνταγή "πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται" ;". Την ... κατάλαβε, πάτησε το play στην κασέτα του και ξανάρχισε τα ίδια που είχε πει στην εισήγησή του. Αφού μας ... φώτισε επί δίλεπτο, κάτι τον τσίμπησε - κάτω από το τραπέζι, το υποσυνείδητο, θα σε γελάσω - και με ρωτάει : "Σας απάντησα ;". Απάντηση : "οι ερωτήσεις είναι γραπτές".

Καλά το 'πα ; Ναι, αν κρίνω από το ότι ο συντονιστής της συζήτησης προχώρησε στην επόμενη ερώτηση. Κατάλαβε ότι ο εισηγητής θα έτρωγε πέντε γκολάκια επιεικώς στο γήπεδό του. Προφανώς δεν ήταν έτοιμη σχετική κασέτα ...

 

Ο συντονιστής, γάτα παλιότερα των καναλιών, που είδα ότι επανέρχεται αυτόν τον καιρό κατά Φάληρο μεριά, κάτι κατάλαβε. Τον θυμάμαι γενικά να μη μασάει και κάτι θα λέει που έλειπε τόσον καιρό. Πόσον καιρό δεν ξέρω, αλλά έτσι διάβασα στο google.

By the way : ωραίο σύστημα οι γραπτές ερωτήσεις που διαβάζονται από το συντονιστή και απαντώνται αμέσως από τον εισηγητή.

Να σου πω και ότι ο συντονιστής έκανε το α-συγ-χώ-ρη-το λάθος να προσπαθήσει να διακόψει τον τελευταίο εισηγητή. Φυσικά ο άλλος ... τυχάρπαστος τον έκοψε φέτες. Και ... αδίκως ακούσθηκε από το βάθος το σχόλιο "πού πας ρε καραμήτρο ;". Μάντεψε από πού ...

 

Ο έσχατος των εισηγητών ... ταλαιπώρησε αφάνταστα το ακροατήριο, ιδίως με την αναφορά του στο φαινόμενο του "μπάμπουρα". Είναι λέει ένα ζωύφιο, κάτι σαν χρυσόμυγα, που κανονικά δεν έπρεπε να πετάει. Είναι πολύ βαρύς σε σχέση με τα φτερά του. Έλα μου όμως που προσπαθεί και τα καταφέρνει.

Ο δάσκαλος λοιπόν - άκου κουταμάρα που είπε ! - αξίζει να κάνει έναν "μπάμπουρα" να πετάει. Αν μιλάμε για "ο παλιός είναι αλλιώς" ...

Και, αφού είχαν τελειώσει οι ερωτήσεις στους μη κουραστικούς εισηγητές, πηγαίνει ο oberon την ... κακιά ερώτηση - γραπτή φυσικά. Την βλέπει ο νικολάκης, σχολιάζει - κουσούρι κι αυτό - "τελευταία μιά πάααρα πολύ καλή ερώτηση που απευθύνεται στον κ. τάδε πάλι από τον κ. δείνα".

"Πώς νοιώθει κανείς όταν ο "μπάμπουράς" του πετάει ;"

Γάτα με πέταλα ο περί ου, έκρυψε για κανα λεπτό την ... απέχθειά του - μέχρις αποτροπιασμού - στην ερώτηση, και κατέληξε : "Πετάς μαζί του !". Καταλαβαίνεις ότι ακούσθηκαν κάτι χλιαρά χειροκροτήματα ..............

 

Πιο πολύ φαντάζομαι σε εndιαφέρει τι θα γίνει με τον ... dj και τα συναφή σχόλια του oberon. Με δυο λόγια, μια και πήρε ώρα, αυτό που καταλάβαμε και οι ... τρεις είναι ότι τα αμερικανάκια έχουν πλήρη απώλεια επικοινωνίας με την πραγματικότητα.

Δεν μιλάω για γνώμες πάνω στην πραγματικότητα, μιλάω για την απλή "ανάγνωση" της πραγματικότητας.

Μιλάμε για βαρύ σύνδρομο αποβλάκωσης, κάτω από τις πιέσεις των "τρεχόντων πιεστικών προβλημάτων" plus την ισοπέδωση της "σκέψης" στις ράγες που μου είπε ο φίλος μου που διευθύνει αλυσίδα εστίασης : "μας έχουν βάλει τα μυαλά σε ράγες" - το θυμάσαι.

Το θέμα είναι ότι και τα δικά τους μυαλά είναι σε ράγες. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, μοχθηροί. Κάνουν όλες αυτές τις απίστευτες ωμότητες γιατί πιστεύουν ότι είναι το σωστό. Εκεί τους πηγαίνουν οι σκέψεις πάνω στις ράγες.

Φυσικά δεν μιλάω για τα λαμόγια που εκμεταλλεύονται τους αθώους βλάκες. Και προφανώς χρειάζεται να βρει τρόπο κανείς να μπει σφήνα ανάμεσα στα παρασυρμένα - καλά το 'πα ; - και τα λαμόγια. Δεν είναι όλοι λαμόγια, δεν είναι όλοι προδότες.

 

Αυτά για σήμερα. Κρατάς υπό σημείωση τις αυταπάτες και αύριο αργάημισυ θα δούμε πότε θα ... βρέξει και γιατί.

 

 

ε.

υ.γ. φρό-νι-μα στο άνοιγμα του Τριώδιου ...

υ.γ. 2 μην ξεχάσω αύριο να σου πω για τη διάλεξη που ετοιμάζω με τον τίτλο ως του παρόντος.

Σχόλια

05/02 09:52  PREMIUM
Σειρά, δεν πρόλαβα να το διαβάσω ... "πλατιά" και σε βάθος ! Επιφυλάσσομαι αργότερα !
Εκ του τίτλου μόνο να το "επενδύσω" προς το παρόν με το αγαπημένο του, ότε ήτο 2 ετών και το τραγουδούσε με τέλεια προφορά !
http://www.youtube.com/watch?v=JOVHNHpEviM
05/02 13:08  oberon
05/02 18:25  GIASEMI
Δηλαδή ο λόγος που ζήτησαν τα ερωτήματα γραπτά ήταν για να μην παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα και όχι επειδή "τα γραπτά μένουν"!
θυμήθηκα ( αμυδρώς, γιατί δεν έχω συγκρατήσει που το διάβασα και ποιος το είπε )κάτι σχετικά με το γραπτό και τον προφορικό λόγο ,έλεγε λοιπόν πως οι ίδιες λέξεις είναι εντελώς διαφορετικές όταν τις λες απ' όταν τις γράφεις ,γραπτώς χάνουν το χρώμα και το συναίσθημα τους και δεν αποδίδεται σωστά η σκέψη που συνοδεύουν...με λίγα λόγια ήταν υπερ του προφορικού λόγου . Έχει μια αλήθεια αυτό αλλά πάλι δεν νομίζω πως είναι κανόνας.
Άσε που τρελαίνομαι με την...αλληλογραφία !
05/02 18:27  GIASEMI
Πολλά...έγραψα ! ας ακούσουμε και κάτι http://youtu.be/XSXz0eElS-o
05/02 18:30  oberon
Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Και για αυτούς που το έκαναν και για μένα που συμφωνώ.
Το έκαναν για να υπάρχει μια αυτολογοκρισία στις ερωτήσεις. Έχει παρατηρηθεί τάση να ρωτάει πολύς κόσμος για τελείως προσωπικά του θέματα χωρίς γενικότερο ενδιαφέρον.
Επίσης ξεκινάνε οι ερωτήσεις προς έναν εισηγητή και κολλάνε εκεί. Ή ρωτάνε σε τρίλεπτο κάτι που διατυπώνεται με δυό λόγια.
Έπειτα συγκεντρώνονται οι ερωτήσεις κατά εισηγητή, εφ' όσον βέβαια ο συντονιστής είναι ως ο περί ου.
05/02 18:31  GIASEMI
κάτι ακόμη ( πολύ~γλυκό~αλήθεια )
http://youtu.be/fsWT1ODM6QI
05/02 18:32  GIASEMI
πότε πρόλαβες παιδί μου ,χείμαρρος είσαι :)
05/02 18:33  oberon
Αυτό που λες για τη σημασία του γραψίματος έχει βάση και το έχω αναφέρει στη διάλεξή μου - αν θυμάμαι στο "περί πανικού και εντυπώσεων".
Είναι κινέζικο κόλπο, άπαιχτο. Άλλα αφήνει τον εαυτό του να πει κανείς και άλλα να γράψει. Και αλλού το "γράψιμο" στον εγκέφαλο.
05/02 18:35  oberon
Σαράντα χρόνια φούρναρης δις ...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις