καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Απλή λογική
755 αναγνώστες
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012
21:16

και ... σωστές σκέψεις.

Σειρά,

Υπάρχει ένα ζήτημα την σήμερον με την απλή λογική. Βάζει κανείς σε σειρά τους συλλογισμούς, ελέγχει ένα-ένα τα βήματα των συλλογισμών του και δέχεται το συμπέρασμα στο οποίο τον οδηγούν οι επί μέρους σκέψεις του.

Από την άλλη, κάθε πρόταση λέει κάτι και δεν λέει ο,τιδήποτε άλλο. Όταν ας πούμε σου λέει κάποιος "άμα σφυρίξω, κολύμπα", δεν σου απαγορεύει να κολυμπήσεις με δική σου ευθύνη.

Ένα επίσης απλό πράγμα π.χ. είναι ότι δεν είναι να την λες σε κάποιον που σου έχει πει τα ανείπωτα, έχεις τσεπώσει μπόλικο-μπόλικο παραδάκι και αυτός που του τη λες κοιτάει τον ήλιο - που λένε.

Αύριο ανεβαίνω Αθήνα και έχω μόνο για τη βενζίνη να πάω. Πού θα βρω να 'κονομήσω να γυρίσω δεν σε νοιάζει φυσικά. Μάλιστα πολλά παλικάρια εδώ γύρω - μη χ... - είναι έτοιμα να με πάρουν στο ψιλό, αφού δεν χωράει το μυαλό τους να μην έχει χοντροκονομήσει ο market maker. Θα μου ζητήσουν και τα ρέστα ρε μάγκα.

 

Αν όλα αυτά σε ανησυχούν, δεν έχεις άδικο. Κάποια στιγμή μπορεί και να τα μουντζώσω. Εσύ στη θέση μου θα το είχες κάνει προ πολλού.

Παρ' όλα αυτά η εικόνα είναι αλλιώτικη.

Αύριο είναι μια μέρα που θα δείξει πολλά για το πότε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία λογική χρονική εκτίμηση για την κοσμογονική αλλαγή, με ποιούς μπορώ να συμβαδίζω κ.λ.π. Αν "παίζεις" άλλα σενάρια, δεν ξέρω γιατί κάθεσαι και με διαβάζεις.

Αν σου αρέσει το Άρλεκιν, δεν διαβάζεις Σέρλοκ Χολμς. Και, αν διαβάζεις Σέρλοκ Χολμς, δεν περιμένεις love story. Απλό.

 

Ανάλογα θα ξέρεις το πολύ μεθαύριο πρωί πότε και αν θα ... βρέξει.

Εννοείται ότι ένας traider δεν επιτρέπεται να άφησε την ευκαιρία να πουλήσει το μεσημέρι και να ξαναγοράσει αργά. Αλλά δεν έχω κάθε μέρα όρεξη να κοιτάω τα ενδοσυνεδριακά.

Ο μεσοπρόθεσμος - σε αυτόν απευθύνομαι βασικά - δεν έχει ακόμα σήμα εξόδου. Χώρια που μπορεί να αργήσει πολύ να αποκτήσει ...

 

Αλλά το βασικό με την απλή λογική είναι αυτό που λέει η ιστορία με τα "σημάδια του κουμπάρου". Πρέπει να στην έχω γράψει - με τον τύπο που έκανε κουμπάρο το Χάρο και του ζήτησε χάρη να τον ειδοποιήσει όταν είναι να τον πάρει.

Μην το ζαλίζω : εν όψει πωλητικού σήματος ο καθένας παίρνει και τις πρωτοβουλίες του. Λογικό. Πάντα υπάρχει και το "ας κερδίσει και κανένας άλλος".

Το κλίμα - η Wall αγωνίζεται ακόμα - δεν ευνοεί γερή διόρθωση χωρίς σήμα. Απλό κι αυτό.

 

 

ε.

 

Σχόλια

02/02 06:06  PREMIUM
Ωραίο άρθρο σειρά ! Τόγραψες και ωραία ... βραδιά, που έκοψα τις ... τρέλες μου !
http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=35754&pg=10000#comment232814 !
02/02 08:37  PREMIUM
Αν δεν είναι αυτό http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2737019 απλή λογική ... Εεεεε ... ΤΟΤΕ ...
02/02 08:45  oberon
Σειρά το είχα πρόχειρο :

"Το ταλέντο είναι σαν το σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεγαλοφυϊα είναι σαν τον σκοπευτή που χτυπάει ένα στόχο, τον οποίο οι άλλοι δεν μπορούν κάν να δουν", Σοπεναουερ.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις