καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Απόδραση
765 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012
21:25

από το Αλκατράζ.

Σειρά,

Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχουν περιθώρια για δημοκρατικές διαδικασίες - καλά τό' πα ; Για πλάκες, τραγουδάκια, τζιριτζάντζουλες ναι.

Να σου πω μερικά πράγματα μπας και αρχίσεις να καταλαβαίνεις.

 

Ήρθε που λες ο κωστάκης αλαφιασμένος από την Πρωτοχρονιάτικη δήλωσή του "2012, το έτος της Νέας Ελληνικής Κοσμογονίας" με link στην πρωταπριλιάτικη "αυτοκτονία" του με την φαρδιά - πλατιά υπογραφή του.

Και μας πιάνει - μαζί με τον oberon - και βάζει τις φωνές. "Να η σειρά από κάτω με τον soldier of fortune, να 30 like μάνι-μάνι στο φουμπού". Το πήρε βαριά το πράγμα και οι φωνές του ήταν στο αλά Κωσταντάρας στυλ "το νου σας ρεμάλια".

Κάναμε που λες μια ... σύσκεψη να γίνει η κοσμογονιούλα το συντομότερο δυνατόν. Όπως καταλαβαίνεις έπεσε πάνω μου το βάρος της αρθρογραφίας, καθώς ο oberon την έχει δει "χαμόγελο της Τζοκόντα". Βέβαια κάνει τα σχολιάκια του, καθώς είμαι μπαναρισμένος οριστικώς. [Αυτό που το βάζεις ;]

Ο Κωστάκης έχει τις επαφές. Και τί επαφές ...

 

Ξεκίνησα λοιπόν το στρατηγικό σχέδιο. Ξέρεις - όχι ; - ότι είμαι σαν να παίζω πόκερ. Δεν φθάνει που του αντίπαλου το μετρητό δεν μπορώ να το κάνω ούτε copy/paste, δεν φθάνει που είμαι με κέρματα, δεν φθάνει που δεν έχω κανένα δεσμευμένο με την πάρτη μου, δεν φθάνει που είμαστε ο καθένας για αρχηγός [καλά το 'πα ;], δεν ... , δεν ...

Σκέψου ότι στο ποκεράκι που παίζεται ο απέναντι βλέπει τα φύλλα του και μπορεί κάλλιστα να βλέπει και τα φύλλα μου. Εγώ βλέπω το ταμπλώ, με τα πενιχρά μου μέσα, αλλά με τα μάτια της σφαιρικής εικόνας, τις γνώσεις μου, τις δεξιότητές μου και - βασικά ! - την θεωρία του χάους. Που πια την παίζω στα δάχτυλα.

 

Όταν "έπεσε σύρμα" πρωτοχρονιάτικα ανέλαβα να κάνω το εξής ... απλό : να βρω πού θα βάλουμε την πεταλούδα να πετάξει. Ξέρεις που διάφοροι παπαγάλοι πετάνε την παπαριά τους για σοφία : "το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Μογγολία μπορεί να προκαλέσει πλημμύρα στην Κένυα". Μπορεί λένε και γεμίζουν το στόμα τους.

Καταλαβαίνεις ότι είναι άλλη περίπτωση να απαντάς δημιουργικά στο ... μνημειώδες ερώτημα του oberon "όπότενες τί κάνουμε ;"

 

Ξεκινήσαμε μαζί να ... καταρρεύσουμε τη βάση, ενώ ο γ.δ. ήταν στο 680 και εσύ απορούσες πώς θα σπάσουμε το 640 της βάσης. Εξηγήθηκε ... αρμοδίως το κόλπο με το κρυστάλλινο τραπεζάκι του σαλονιού και φθάσαμε στο new low με ακρίβεια 1,85 μονάδων του δείκτη.

Την άλλη ήθελα το 618,70 για να έχω μπαμ-καραμπαμπάμ την πατρότητα της ανάκαμψης. Εσύ άρχισες τις αθλιότητες ξεκινάω στις 11:59:59 και έσπασες τα ούμπαλα του αλλουνού.

Έφαγες και τη μπηχτή "όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια", αλλά έλα μου που κυκλοφοράνε τύποι με γένια και χτένια μονίμως ... Και πολλοί διαβάζουν τα blogs μας [καλά το 'πα ;], πολλοί ακούνε τον κωστάκη, αλλά κάποιος που έβαλε μια βαριά υπογραφή φαρδιά-πλατιά κάτω από το λόγο [τί θα πει ποιο λόγο σειρά ;], έλαβε για ... εκδίκηση μία επίσης φαρδιά-πλατιά υπογραφή του στυλ "αύριο κληρώνει". Καταλαβαίνεις ότι μία απόδοση κάπου 70 % σε δυο βδομαδούλες δεν είναι και για πέταμα ...

Να σου πω βέβαια ότι στα μέρη μας είναι βούκινο που λέμε ότι οι συμπτώσεις παραείναι πολλές. Και μία γερή επιχειρηματίας εδω γύρω απάντησε διάπλατα χαμογελαστή  "τό ' κανες !" στην απλή ερώτηση "το 'κανα ;". Δεν είναι λίγο να σκορπάς βάσιμα αισιοδοξία την ώρα της μεγάλης ψυχοπλακωμάρας.

 

Όπως καταλαβαίνεις κάποια πράγματα γίνονται και κάποια πράγματα δεν γίνονται. Και οι κινέζοι το ξεκόβουν "μη στεναχωριέσαι για αυτά που γίνονται και για αυτά που δεν γίνονται".

Η ερώτηση βέβαια είναι : γίνεται να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη ; Αν με εννοείς ...

 

ε.

Σχόλια

24/01 21:58  oberon
24/01 23:09  PREMIUM
Σειρά, όταν πιάσω 1000% απόδοση θα γίνω ... ανοιχτοχέρης !
Σήμερα έξω από το Carrefour όπου αγόρασα ένα μπλέντερ (17 ευρώ) χάρη στο εκπτωτικό κουπόνι για το anna~μενόμενο πάρτυ, άκουσα συζήτηση του στυλ :
Μας παραπλάνησαν τα λαμόγια ΤΟΤΕ ότι το χρηματιστήριο θα πάει στις 7000 μονάδες !
Και σκέφτηκα : Μα καλά από ΤΟΤΕ πήγαιναν για αποδόσεις του 10% ?
ΥΓ. Ο μικρός χαλαρά στους 10 του Delta speech και με απόφθεγμα του Αβραάμ !
Όχι του Παπαδόπουλου, του γνωστού μπακ του Θρύλου, αλλά του ... Λίνκολν !
24/01 23:48  oberon
Σειρά βιάζεσαι να γίνεις ανοιχτοχέρης. Βιάζεσαι ...
Χώρια που βγαίνεις επικίνδυνα από τα όρια του educated risk. Γίνεται ;
25/01 08:23  PREMIUM
Στην δε προφορά είναι ίδιος ο Ομπάμα ! http://news.in.gr/world/article/?aid=1231147077 !
Μου υποσχέθηκε κιόλας να τραγουδήσει και "κάτι", αν βγει πρώτος !
25/01 08:39  oberon
Δεν θα βγει, γι αυτό ... [έφυγα]
25/01 08:43  PREMIUM
Εγώ πάντως κάνω ότι μπορώ για να μην αδικηθεί ΚΑΙ αυτή τη φορά !
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις