καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Απόλυτο
754 αναγνώστες
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012
23:01

ή σχετικό ;

Αγορίνα,

Αυτό που μπορεί να δει όποιος πιστεύει στα μάτια του - δύσκολο την σήμερον - είναι ότι στα εγχώρια δικαιώνομαι στα χοντρά και είχα μία μπερδεψοδουλειά με τον νέο στις λεπτομέρειες.

Στα υπερατλαντικά κάποιοι τολμούν να κινούνται κόντρα σε βασικούς νόμους της φύσης. Γίνεται - όλα κι όλα ! Γίνεται εφ' όσον έχει επίγνωση κανείς ότι πηγαίνει κόντρα σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι σχήμα λόγου, το έχουν κάνει πολλοί.

Κάποτε υπήρχε στην tv ένα αμερικάνικο "that's incredible !" όπου έβλεπες τα πιο απίστευτα πράγματα. Εμένα μου έχει μείνει στη μνήμη ένας τύπος χωρίς καθόλου χέρια ο οποίος είχε καταφέρει να κάνει με τα πόδια του πράγματα που γίνονται με τα χέρια και τα καταφέρνει ένα πολύ μικρό ποσοστό των αρτιμελών. Π.χ. έπαιζε άνετα κουμ-καν και ανοιγόκλεινε σαν βεντάλια τα φύλλα του !!!!

 

Μία νορμάλ εξήγηση του φαινομένου της διάσπασης του 12.540 μπορεί να είναι κάτι από τα παρακάτω ή συνδυασμός τους :

- Όπως έχει γράψει προ πολλού και ο oberon, "αλλάζουν τα fundamentals". Μην τα ξαναγράφω και με κυνηγήσει. Δεν αποκλείεται.

- Ο κόσμος έχει πάρει πρέφα τί γίνεται στις κεφαλαιαγορές και δεν τσιμπάει. Κανονικά δηλαδή στο 12.540 θα αγόραζε ο κοσμάκης και θα πούλαγε το "μαγαζί". Αφού δεν τσιμπάει ο κόσμος, το μαγαζί ανεβάζει τις τιμές, μπας και τσιμπίσει ο κοσμάκης είτε ψηλότερα είτε πέφτοντας μετά. Δηλαδή να πάνε π.χ. στο 12.800 και πέφτοντας μετά στο 12.500 να βρουν ... ηρωικούς αγοραστές.

- Η τρίτη περίπτωση είναι να αποφάσισαν να το κάνουν πια καζίνο. Να μην έχουν δηλαδή καμία σχέση οι αποτιμήσεις με τις τιμές και να γίνεται απλώς παιχνίδι στο free float στα πάνω-κάτω.

 

Ζούμε σε μια εποχή όπου η μνήμη είναι πολύ κοντή. Εύκολα ξεχνιώνται όλα. Κάπως έτσι νομίζει ο καθένας ότι οι χθεσινές τιμές στο ταμπλώ ήταν σωστές αποτιμήσεις ["αποτελεσματική αγορά" το έχουν βαφτίσει], άρα αφού σήμερα έγινε κάτι καλό - μία είδηση για το ποσοστό ανεργίας π.χ. - θα πρέπει να ανέβουν και οι τιμές.

Και φθάνει να είναι είδηση για άνοδο μια είδηση άσχημη που απλώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι η αγορά την περίμενε χειρότερη.

Μιλάμε βέβαια για τον απόλυτο παραλογισμό. Αν πάει ψηλά και μείνει μικρό το κακό. Αν ξαναθυμηθεί η αγορά λίιιγο τη λογική και ξαναγυρίσει κάτω από τη χοντρή μαύρη γραμμή μου, τότε θα κλάψουν μανούλες. Απλά πράγματα.

 

Κάπως έτσι μπορεί να θεωρούν λόγο να ανέβουν και αυτοί το ότι εμείς θα ανέβουμε ακόμη ... λιγάκι. Δεν διανοούνται ότι η διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία - χώρια που δεν είναι σκέτη διάσωση - σημαίνει και κάτι βαριά χαστουκάκια σε μερικές δραστηριότητές τους. Καλά τόπα ;

 

Η γνώμη μου είναι ότι αυτοί που πούλησαν μετοχούλες όταν έβαλα τα stop δεν έχουν λόγο επανατοποθέτησης. Ας κερδίσει και κανένας άλλος βρε αδερφέ. Οι σορταρισμένοι είναι άλλο καπέλο. Και το stop loss είναι κάτι που δεν πρέπει να αποφεύγει κανείς πεισματικά. Αν το αποφεύγει γιατί είναι "βράχος", σαν αυτόν που σούλεγα προχθές [αυτόν που "μηδένισε" στο deal το '01], πάλι αλλάζει ...

 

Ο oberon θα φτιάξει τα διαγραμματάκια του πάλι, σ/κ γαρ, και βάρδα μην τσαντιστεί ...

 

 

ε.

Σχόλια

21/01 09:09  oberon
"U.S. stocks poised for positive January
Three straight weeks of gains have markets looking at market gauge"

http://www.marketwatch.com/story/us-stocks-poised-for-positive-january-2012-01-21?siteid=yhoof2

"By Kate Gibson, MarketWatch

CHICAGO (MarketWatch) — U.S. stocks in the days ahead are positioned to continue what has so far been a robust January, a month that tends to serve as a reasonable predictor of how the rest of the year will pan out.

“It’s nice to have these gains to start the year off, as statistically, it tends to bode for a better year when you have a strong January,” said Hank Smith, chief investment officer at Haverford Investments.
..."


Αφού το είπε φιλαράκο ο investment officer ...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις