καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Πάταξον
625 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012
23:18

άκουσον ;

Σειρά,

Αυτός ο τόπος το έχει πάρει σοβαρά απόφαση να την κάνει - η μία περίπτωση. Η άλλη : είναι expert στα extreme games. Δεν θα με χάλαγε το δεύτερο, ιδίως αν δεν είχαν "φύγει" κάποιοι φίλοι.

Αλλά πολύ φοβάμαι ότι "παίζει" πιο σωστά σαν ενδεχόμενο το πρώτο.

Έκανα ένα πρόχειρο γκάλοπ σήμερα σχετικά με το πόσο αντέχει ο κόσμος από εξυπνάδες. Σκέφθηκα μια έξυπνη λύση που γράφει η Ιστορία αυτού του ρημαδότοπου και που έχει δικαιωθεί : το στρατήγημα του Κολοκοτρώνη που κατατρόπωσε τον Δράμαλη.

Ρώτησα λοιπόν : "Αν σήμερα κάποιος - εις γνώσιν όλων - εκαιγε τον Αργολικό κάμπο για λόγους Εθνικού συμφέροντος, σαν τον Κολοκοτρώνη, πόσοι θα έπαιρναν την Πυροσβεστική ;". Η απάντηση ήταν γενικά αποκαρδιωτική, αλλά ένας γιατρός το "τελείωσε" : "Είσαι καλά ; Θα φώναζαν τα ΜΑΤ - μη σου πω και τα ΚΝΑΤ".

 

Μου γκρινιάζεις και εσύ με τα προβλήματα με τα αητόπουλά σου. Κοινός παρονομαστής : η νεοελληνική κοινωνία μισεί θανάσιμα τους έξυπνους και την εξυπνάδα γενικά.

Το σκέφθηκα τόσο συγκεκριμένα όταν είδα ένα γιουτιούμπι με το "αλυσοδεμένο ελεφαντάκι". Είχε γίνει κοτζάμ ελέφαντας, το είχαν δεμένο από ένα σχοινί που έφθανε σε ένα μικρό πάσαλο, αλλά αυτό δεν έφευγε.

Η εξήγηση ήταν ότι τα ψυχικά του τραύματα από τότε που ήταν μικρό, που δεν μπορούσε να σηκώσει τον πάσσαλο,  δεν το άφηναν να προσπαθήσει να φύγει.

Ερώτημα : τί τραβάει στα νειάτα του ο κάθε έξυπνος - όχι εξυπνάκιας ; Το πρόβλημα με τα χαρισματικά παιδιά, που τα "κόβει" διπλά ο Προκρούστης του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Κόβει που κόβει τα παιδιά σε τάξεις κατά χρονιά, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη και τις κλίσεις του κάθε παιδιού. Έλα μου που κόβει κι άλλο τα παιδιά που "εξέχουν" ακόμη και προς τα επάνω.

Ξέχνα το σύστημα για την ώρα - τα άλλα παιδιά είναι το πρόβλημα. "Εξυπνάκια", "έξυπνε" [ακόμη χειρότερο], "ποιος είσαι ; ο Αϊνστάϊν ;" - τέτοια. Η ιδεολογία της ισοπέδωσης στην χώρα της ελευθερίας - υποτίθεται. Αν σε εμποδίζει ο Σιωνισμός να ορθοποδήσεις σαν χώρα, τί σε εμποδίζει να ακούσεις προσεκτικά μία ιδέα που στέλνει τον Σιωνισμό στα πιτς ;

Αυτή είναι - για μένα ! - η πιο σκληρή αλήθεια. Η προφανής λύση στα δεινά της χώρας δεν γίνεται ευρέως δεκτή γιατί πρώτον είναι αλλουνού και δεύτερον - και κυριότερο ! - γιατί είναι έξυπνη. Εκεί έχουμε φθάσει.

Εκείνοι που δεν την καταλαβαίνουν, ή διαφωνούν για κάτι που νομίζουν, "πάει κι έρχεται". Εκείνοι που την δέχονται ως άψογη γιατί δεν την έχουν κάνει βούκινο ; Απλή ερώτηση.

Απλή και η απάντηση : προτιμούν να "πεθάνουν" παρά να κάνουν κάτι έξυπνο. Ο λόγος το παιδικό ψυχικό δεδομένο : είτε τί έπαθαν ως έξυπνοι είτε τί έσουραν στους έξυπνους [και άρα θα το φάνε με τόκο].

 

Κάποιος λογικός κοντοστέκεται στην απλή ερώτηση : "ο.κ. αντίπαλος ο Σιωνισμός. Έχουμε αντίστοιχες δυνάμεις να τον αντιπαλέψουμε στα ίσια ; Όχι !  Άρα η Ιστορία του τόπου μας λέει να σκεφθούμε κάτι έξυπνο. Τί από αυτά που λέτε είναι έξυπνο ;".

Απάντηση η αλλαγή θέματος. Δεν πουλάει να δεχθείς ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και των άλλων απλώς "τρέχουν τα σάλια".

Κάτσε να σου βάλω να δεις και το γιουτιούμπι.

http://www.youtube.com/watch?feature=share&hl=el&v=l5gd6IqAwCk

 

Κατά τα άλλα, όπως βλέπεις, ... αλεπού δεν είμαι.

Στα δικά μας κόψε τον λαιμό σου. Η συνεννόηση έχει γίνει "γαρύφαλλο".

 

 

κ.

υ.γ. ξέχασα να σου πω για τον τίτλο : Ο Θεμιστοκλής έσωσε κάποτε την Ελλάδα καίγοντας την Αθήνα για να οδηγήσει τον Ξέρξη στη Σαλαμίνα. Η Ιστορία λέει ότι μόλις ξεκίνησε την κουβέντα του ένας άλλος Αθηναίος πήγε να τον χτυπήσει. Άκουσε το ιστορικό "Πάταξον μεν, άκουσον δε" και σταμάτησε.

σήμερα ;

 

Σχόλια

16/01 23:53  GIASEMI
άσε όλους για τον ΚΑΙΑΔΑ μας έχουν ωστόσο στο ΚΥΑΔΑ ζητάνε κουβερτούλες λόγω ψύχους ,χωρίς χιουμοριστική allusion
16/01 23:53  GIASEMI
17/01 01:00  PREMIUM
Σειρά, θα σε άκουγα, αλλά επειδή δεν έχεις γράψει κάτι για Κύπρο και Κίνα γλίτωσες το ... ξύλο !
Κατά τ΄ άλλα ούτε η σύζυξ μου μ΄ έχει για τη δεύτερη περίπτωση ! Φοβάται μόνο μη ΧΑΑ~λάω το ... μέλλον του ! Για μένα κανένας ... φόβος !
17/01 06:49  PREMIUM
Σειρά, γιατί με μπέρδεψες και ξεκίνησες με τη λέξη ... "τόπος" και όχι ... "τύπος" ?
http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=35516&pg=10000#comment231969
Ετοιμάσου να τις ...φας !
17/01 09:09  oberon
Μάρα δεν έχω κουβέρτες, ούτε "κουβέρτες".
Έχω όμως όραμα να ξαναγίνει στην Ελλάδα θεσμός αυτό που υπήρχε μέχρι πριν 26 αιώνες στην πατρίδα μου την Κόρινθο : ελεύθερα συσσίτια για όλους.
17/01 09:10  oberon
Σειρά κόφτο γενικώς ...
17/01 22:52  GIASEMI
μ'αρέσει που τον άκουσες, πρώτα και μετά τον... πάταξες!
γιατί όμως ?
17/01 23:15  oberon
"Δεν υπάρχει γιατί" ως ... γνωστόν !
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις