καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Weekend
768 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012
10:24

στον ... Πλούτωνα !

Αγορίνα,

Καλά σου την έχωσα χθες "καλά που πέρασα" ... Μου φαίνεται έχεις "μείνει" ακόμα και εσύ. Γι' αυτό θα σου σφυρίξω δύο φωνήεντα, μπας και δεν την πάθεις και εσύ σαν τον άλλο που μου άνοιξε τα μάτια για τη διάγνωση του κεντρικού προβλήματος του καπιταλισμού και έχει δυό μήνες που δεν θέλει να καταλάβει.

Ήθελε λύση στο πρόβλημα σώνει και καλά με τον τρόπο που αισθανόταν αυτός : νόμος αναγκαστικής κατανάλωσης. Δεν χωράει το μυαλό του ότι αντί για αναγκαστικούς νόμους, μπορεί να κάνουν τη δουλειά νόμοι μη αναγκαστικοί. Νόμοι που φτιάχνουν κλίμα.

Το πρόβλημα στην αποδοχή της ιδέας [από τον πολύ κόσμο - τα μεγάλα κεφάλια έχουν αρχίσει να το παίρνουν αλλιώς] είναι "στα σήματα" - δεν έχει να κάνει με την πληρότητα της πρότασης.

Πρόσεχε να δεις αντιρρήσεις, για να καταλάβεις και που πάει το πράγμα και τί μπορείς να κάνεις εσύ και ο καθένας.

 

Η πρώτη αντίδραση είναι αυτό που λέει [ολόκληρος] ο τίτλος. Φαίνεται απίστευτο να βγει η χώρα από την πιο αλλόκοτη κρίση της Ιστορίας της με ένα απλό κλειδάκι. Ακόμη και αν διαβάσει την πρόταση αυτός που αρχικά σκέφθηκε έτσι, την διαβάζει σαν "όνειρο καλοκαιρινής νύχτας", σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η επόμενη αντίδραση υποδεικνύεται εκ του αντιθέτου από την μεγάλη κουβέντα του Μανώλη Γλέζου : "αρνηθείτε τα πάντα, αλλά μη γίνετε όμηροι της άρνησης". Προφανώς και δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία έχει γίνει όμηρος της άρνησης των πάντων.

Το βαρύ ζήτημα, όμως, είναι στην ιστορική κουβέντα της ανώνυμης και άπαιχτης fb-φίλης μου για τον Παράδεισο και την Κόλαση. Δεν θέλει - στα ίσια ! - να σωθεί αυτός ο λαός. Θέλει αυτό που είπε μια άλλη άπαιχτη fb-φίλη μου : έναν ηρωικό θάνατο. Όπου "ηρωικός" σημαίνει να έχει σκοτώσει όσο γίνεται περισσότερους άλλους - όχι να σωθεί τίποτα.

Η παραλλαγή του τρίτου στο χαα είναι να "πάω" 'κονομημένος. Και μάλιστα 'κονομημένος στο extrait, δεν έχει σημασία να έχει το ταμείο λεφτά να σου δώσει τα κέρδη που έχεις γράψει. Πόσο μάλλον το να έχεις και κάτι να κάνεις τα λεφτά. Αν π.χ. έχεις λεφτά να πας στην ταβέρνα που γουστάρεις, αλλά η ταβέρνα πια έχει μπαγιάτικα από την κοψοδουλειά ; Αν δεν φέρνει τα ψάρια που γουστάρεις γιατί ο ψαράς την έκανε ; Αν ο κολλητός σου την έκανε για Αυστραλία ή και μακρύτερα ; Με πιάνεις.

Μέρος του ηρωικού θανάτου είναι και το να πετάξεις στα σκουπίδια ό,τι είπε οποιοσδήποτε άλλος. Εκτός αν είναι λαϊκίστικη κορώνα - στα δύσκολα οι δημαγωγοί διαπρέπουν. Το λέει ξεκάθαρα η Ιστορία - για αυτούς που δεν την έχουν για βίπερ νόρα. Ο δημαγωγός χαράζει εύκολους δρόμους, ταμάμ για όσους έχουν τάσεις φυγής.

 

Αν καταφέρει ο αναγνώστης να ξεπεράσει αυτούς τους "σκόπελους", μετά αρχίζουν τα τεχνικά - ας πούμε - προβλήματα : να είναι σε θέση να συλλάβει ένα σενάριο, να εκτιμήσει τις επιπτώσεις του. Και ο κάθε "λογιστής" στο μυαλό ζητάει νούμερα για να πεισθεί. Αλλά στην πραγματικότητα ψάχνει για πατήματα αντιρρήσεων. Θέλει να φέρει την κουβέντα εκεί που μπορεί να μιλήσει κι αυτός.

Π.χ. αν βάλεις νούμερα για τον φόρο ακίνητης περιουσίας, πες μου εσύ ποιά είναι η συνολική αξία ακινήτων της χώρας. Ακόμη και με το αντικειμενικό σύστημα. Πολύ πιθανό είναι να μην έχει αυτό το νούμερο ούτε καν το υπουργείο. Και ο στόκος βγάζει το συμπέρασμα που θέλει : είναι ανεφάρμοστο, δεν μπορεί να αξιολογηθεί η ιδέα.

"Θα είναι επιχειρηματικός παράδεισος ;" ρωτάς και η απάντηση είναι "η Ελλάδα ; πλάκα με κάνεις ;". Δεν έχει γιατί. "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε !" υποδεικνύει μια σνομπ ντιρεκτίβα. Μόνο που δεν είναι καιρός για φλεγματικές αντιδράσεις.

 

Οι απαντήσεις βέβαια σε όλα τα ως άνω είναι σύντομες, απλώς να ακούσει δυό τρεις φράσεις, και μετά "ναι έχεις δίκιο".  "Δεν πουλάς τις μετοχούλες σου ;" Που-χου ...

Του λες δηλαδή "ναι σου φαίνεται weekend στον Πλούτωνα, αλλά δεν είναι", "ναι έχεις μπουχτίσει σε παπαριές, αλλά αυτή δεν είναι", "ναι τα βλέπεις όλα μαύρα, αλλά είναι άσπρα πια". Μέχρι εκεί. Μετά, αν στροφάρει, στρόφαρε. Θα πεισθεί - αν ποτέ πεισθεί - όταν δει κάτι έτοιμο, όταν το πει κάποιος με κορνίζα γύρω-γύρω, όταν - λέμε τώρα ! - γίνει σε άλλη χώρα. Τέτοια. Όταν ο γ.δ. θα είναι πενταψήφιος.

 

Εννοείται ότι είναι τελείως άλλο πράγμα οι αντιρρήσεις επί της ουσίας. Αυτό κάθε ένας που ξέρει τα στοιχειώδη στην τεχνική των πωλήσεων ξέρει ότι είναι καραμπινάτη ένδειξη ενδιαφέροντος. Και δίνεις πειστική απάντηση επί της ουσίας. Λες και ευχαριστώ από πάνω - που λένε.

Χθες π.χ. έγινε η ερώτηση "τί θα κάνουμε με τους Κινέζους που σαρώνουν με τα φτηνοπροϊόντα τους ;". Πήρε ο ενδιαφερόμενος απάντηση ενός λεπτού και αμέσως ο ναύαρχος καληνύχτησε ευγενικά για να πάει να δει τους Ιερολοχίτες ...

 

 

ε.

 

Σχόλια

14/01 12:39  PREMIUM
Μαύρο weekend για το Νικολά ! http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231145904 !
Σειρά ! Ανοίγει ο δρόμος για να κατακτήσεις την Κάρλα !
14/01 12:57  oberon
Σειρά έχω υποβαθμίσει τον dj. Δεν φθάνει ;
14/01 13:10  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Σειρά, η Standard and ... Poors στηρίζει το ΧΑΑ~ρτάκι μου ;-)
http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=35428&pg=10000#comment231849
14/01 13:26  oberon
Άρα ... φθάνει.
14/01 17:34  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Μόνο για 0,20 τόχεις και εσύ ρε σειρά, προδότη ;-)
14/01 18:16  GIASEMI
14/01 18:57  PREMIUM
Μάρα, στο 0:03 πρέπει νάσαι φτυστή με την κοπελιά, αν κρίνω από τα ... πόδια !:-)
14/01 19:32  GIASEMI
14/01 19:48  PREMIUM
Ο Μίμης και πλούσιος είναι ο adiavastos ! :-) Και ο Νικηφόρος ... Ζορμπάς είναι η σειρά, ο πολυ~γραφότατος ! Αχα χα χα χα !
14/01 19:52  oberon
Σειρά μιλάς για το χαα-ρτάκι που ήταν στα 3 ευρά πριν από μερικούς μήνες ;
Το "φθάνει" ήταν για άλλο, αλλά μην το κάνουμε θέμα ...
14/01 19:53  PREMIUM
Σειρά, περνάς μαύρη ζωή μαζί μου ! Αλλά με τη Μάρα γιατί δεν είσαι κακός ?????
14/01 19:54  oberon
14/01 19:56  PREMIUM
Τώρα εξηγούνται όλα ! http://www.youtube.com/watch?v=T4mGAuja4lo&feature=related !
14/01 20:00  oberon
15/01 16:00  GIASEMI
http://youtu.be/oiRKof--_iI
επειδή είσαι (πολύ πολύ πολύ πολύ...) καλός μαζί μου :)
αλλά να ξέρεις όταν σταματήσω να έρχομαι εδώ δε θα μου φταίει κάποιος, μάλλον θα έχω...εκπληρώσει, όπως έλεγε κι ο Χορδιστάκης (τότε που μας μιλούσε)!
15/01 20:29  oberon
γκουχ. ...
15/01 20:45  PREMIUM
Μας λείπει ο Χορδιστάκης ! Ευτυχώς που τον αντικατέστησε το ... Μαράκι και μας απάλυνε το ... βήχα και τον ... πόνο ! :-0
15/01 20:47  oberon
16/01 09:31  oberon
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις