καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


ΤΗΔΕΝ ΚΙ ΕΛΕΠΣ ΣΟΥΜΑΝ
716 αναγνώστες
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011
20:42

χρακ.

 

Αγορίνα,

 

Αυτή είναι μια απλή κουβέντα που λένε οι Πόντιοι στους «πόντιους». Δεν βλέπεις μπροστά σου καθόλου - το νόημα. Έχω στο fb ακόμη και δασκάλα στα ποντιακά ! Έχω ήδη μάθει δύο ακόμα άπαιχτες φράσεις, που θα «παίξουν» πολύ προσεχώς.

Αυτό είναι το γενικό πρόβλημα του κόσμου σήμερα : δεν βλέπει κανείς – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ! – «ούτε μέχρι τη μύτη του» που λέμε.

Κανείς δεν θέλει να σπείρει σήμερα για να θερίσει το καλοκαίρι. Κανείς δεν θέλει να κάνει μία κίνηση αναμονής ή μια επενδυτική κίνηση – θέλουν όλοι άμεση ανταπόδοση.

Μάλιστα οι περισσότερες εξαιρέσεις είναι εξαιρέσεις μόνο εν μέρει. Δηλαδή άντε να θερίσουμε τα Χριστούγεννα.

 

Στην πραγματικότητα, ένας που παρακολουθεί σκάκι σήμερα, αν δει μία «θυσία» βασίλισσας π.χ., ρίχνει ένα μεγαλοπρεπές φάσκελο στον θαρραλέο παίκτη. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να σκεφθεί ένα πλάνο θυσίας. Που σου λέει δίνω τη βασίλισσα για να κάνω μετά από κάποιες κινήσεις ματ.

Μάλιστα και οι σκακιστές – ξέρω κάποιον στα ξένα….. – επιτρέπουν τέτοια πλάνα στον εαυτό τους μόνο στο σκάκι.

 

Κάπως έτσι τα … καινοτόμα πλάνα είναι «κομμένα στα σήματα» για λόγους ανεξάρτητους του πλάνου. Ούτε καν χρειάζονται τα educated risks

Thanks God υπάρχουν – όπως σου έδειξα προχθές – κάποιοι που εκ φύσεως και θέσεως έχουν την εικόνα ολόκληρης της κοινωνίας και των υπαρξιακών προβλημάτων της. Και καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ώρα ούτε για αμπελοφιλοσοφίες ούτε για μικροσυμφέροντα και μικροϋπολογισμούς.

Και, όπως θα κατάλαβες μετά – γιατί real time δεν στροφάρησες ακόμη και εσύ -  «τα έχουν πάρει στο κρανίο» τόσο που δεν διστάζουν να βάλουν φαρδιά πλατιά προσυπογραφή σε βαριές κουβέντες ταράτσας.

 

Όπως αντιλαμβάνεσαι [όχι ;] ο … γάμος είναι ποοολύ αρχοντικός και αλίμονο σε όποιον τολμήσει είτε να γελάσει είτε να βιαστεί. Για αυτούς που θα αντιταχθούν …

 

Στο δημοτικό συμβούλιο του Κιάτου π.χ. τις προάλλες με στρίμωξαν – λάθος τους … - να μιλήσω για στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου σε 1 λεπτό. Φυσικά «τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι» σε 60 δευτερόλεπτα.

Μέτρα :

«Μιλώντας για οράματα, μπορεί κάποιος να καταθέσει εκθέσεις ιδεών περί οραμάτων και κάποιος μπορεί να καταθέσει συγκεκριμένα οράματα για το συγκεκριμένο δήμο. Παρακαλώ κύριε Πρόεδρε να σημειωθεί στα πρακτικά όποιος γελάσει.

Όραμα 1 … μπλα.- κάπου είκοσι λέξεις.

Όραμα 2 … μπλα. – άλλες τόσες.

Όραμα 3 … μπλα. – μέχρι 15 θα ήταν.

Όποτε θέλετε σας φέρνω εισήγηση σκοπιμότητας «με αρχή μέση και τέλος».»

 

Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερα από 60 – θα το ελέγξω από περιέργεια κάποια στιγμή στο επίσημο video – αλλά πάντως δεν τόλμησαν ούτε να με διακόψουν ούτε – κυρίως ! – να γελάσουν.

 

Είναι η συνταγή απέναντι στα διάφορα μηδενικά που ανακατεύονται εκεί που δεν τους «παίρνει». Δεν απαγορεύεται το γέλιο – απλά σημειώνεται. Συμφώνησαν σε αυτό οι κυριότεροι στο καφενείο της πλατείας πτεράρχων, άρα στέκει και δουλεύει.

 

Τελειώνω γιατί η σειρά μου κάτι σκέφτεται για φωτιές σαββατιάτικες και ας μην τον έχουμε να ζηλεύει πολύ. Καλοσυνηθισμένον τον είχα και να δούμε τι θα γράψουν τα … πρακτικά !

 

 

κ.

 

Σχόλια

10/12 21:01  PREMIUM
Εντάξ΄ σειρά με έπεισες ! Δεν θα πάω και θα καθήσω να σου κάνω συντροφιά φτιάχνοντας κάτι φακέλους με ακίνητα από το χτες ! Εξάλλου ... http://www.youtube.com/watch?v=BFC2pCcaXu0&feature=related !
Κατά τ΄ άλλα, λες το καλοκαίρι να αισθανθώ την πληρότητα του ... κενού, όταν το blue chip μου θάναι στα 2 ευρά ?????
10/12 21:10  oberon
Να και μια φορά που σε έπεισα ! Καλή δουλειά !

Σειρά χώρισες ; Γιατί το λές ;

Για το τσίπι σου θα έλεγα ότι βάζεις χαμηλά τον πήχη ...
10/12 21:13  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Για να μη ... χωρίσω το λέω σειρά ... :-)
Για κείνο στη ΖΩΗ είμαι σίγουρος, για κείνο στο ... ΧΑΑ ίδωμεν ! :-)
10/12 21:17  oberon
Δεν μου λες σειρά : γιατί δεν γίνεσαι του φουμπού κι εσύ ;
10/12 21:19  PREMIUM
Το καλύτερο fb ζούμε εδώ ! ΖΩΗ και ΧΑΑ μαζί ! Δυστυχώς λίγοι μας ... παρ~ακολουθούν !
10/12 21:37  oberon
Δεν διαφωνώ και πολύ ...
Λίγοι αλλά εκλεκτοί ...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις