καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Ματ.
760 αναγνώστες
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
22:15

 

The end.

Αγορίνα,

Το ... γραμματάκι έχει πάει με email στον αποδέκτη - δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του ! - και ποιος ξέρει τί θα σκεφθεί να κάνει. Έχει ήδη αρχίσει όλος ο κόσμος - η Θεσσαλονίκη π.χ. "φλέγεται" - να παίρνει χαμπάρι τί βαρύ χαρτί κυκλοφοράει από σήμερα το πρωί.

Δεν σου έχω γράψει ότι είμαι "μαθητής" του ιστορικού Δήμαρχου της σύγχρονης Κορίνθου. Ήμουνα στενός συνεργάτης του κάπου το '89 - '90 και μεταξύ άλλων έβαλα πλάτη και κάναμε σε χρόνο-ρεκόρ τη μελέτη – και τι μελέτη ! – για τον αγωγό που φέρνει νερό στην Κόρινθο από τη Στυμφαλία.

Τότε έγινε και το κουφό – για τους Αθηναίους μεγαλομηχανικούς – που σου έχω γράψει από πέρυσι, με το Γιώργο που πήρε τηλέφωνο στο Δήμαρχο να πάω να πάρω την εγγυητική από το υποκατάστημα. Είκοσι μέτρα δίπλα – σε 5 λεπτά θα ήμουνα πίσω. Αλλά δεν πήγα, γιατί έδωσε τον αριθμό της στο Δήμαρχο, και υπογράψαμε την ιστορική σύμβαση.

Την εγγυητική την πήγα μετά τον επόμενο καφέ – τον μέτριο που είπα στη Γ.Σ.

 

Από το '90 τον Δήμαρχο τον ξανασυνάντησα μερικές φορές πέρυσι. Δεν είπαμε και πάρα πολλά, αλλά με τέτοιους ανθρώπους το quality time είναι quality.

Στην πρώτη συνάντηση μας του είπα κάποια στιγμή ειλικρινά "αισθάνομαι μαθητής σας". "Η φαντασία στην εξουσία" ήταν ο δάσκαλός μου και είχα πάρει το μάθημα χωρίς να ξέρω ούτε την ταμπέλα - που δεν υπήρχε βέβαια - ούτε ότι το έπαιρνα.

Λίγο αργότερα, του είπα ότι σκέπτομαι να μπω ξανά ενεργά στο δημόσιο βίο. Με ενθάρρυνε, μου έδωσε by the way συμβουλές χωρίς προστακτικές και τέτοια. Στο τέλος του είπα "κύριε Δήμαρχε ό,τι και να κάνω στο δημόσιο βίο θα σας έχω πρότυπο". Βούρκωσε.

 

Πριν χωρίσουμε μου ζήτησε να πάω να του αγοράσω τις Κυριακάτικες εφημερίδες του.

Του είχα πει ότι ψάχνω βαθειά τα προβλήματα του σημερινού κόσμου και στα σκαλιά του ταπεινού ισόγειου που έμενε μου είπε πριν φύγω "Κώστα τον πυρήνα". "Θέλετε τον πυρήνα κύριε Δήμαρχε ;". Έσκυψα και του φίλησα το χέρι. Το τράβηξε απότομα και κατάλαβα αμέσως ότι κάτι συμβαίνει.

Μιλήσαμε λίγες ακόμα φορές.

Μια Κυριακή πήγαμε στα "Καλάμια", μια περιοχή που την άλλαξε 180 μοίρες και είναι πια πανέμορφη. Πίνοντας τον καφέ μας του πρότεινα να ξαναβάλει για Δήμαρχος. "Σαν το παλιό κρασί" ήταν το βασικό επιχείρημά μου.

Περίμενα ότι ο κόσμος θα τον θυμόταν σαν αυτόν που έκανε πολλά σε 8 χρόνια και είχε ετοιμάσει τα υπόλοιπα για τους διαδόχους του. Κατάλαβα γρήγορα ότι συνέβαινε το αντίθετο.

Την πίκρα του, όχι μόνο για τα δημοτικά της ιδιαίτερης πατρίδας μας, την πέταξα στα μούτρα των ισχυρών των δύο μεγάλων κομμάτων στον επικήδειό του στη Μητρόπολη την άνοιξη [ψάξε στον oberon αν θέλεις να τον βρεις]. Ήξερα ότι είχαν επικοινωνία τακτική και ήταν σαφές ότι η παρουσία τους στην κηδεία δεν ήταν τυπική.

Παρ' όλα αυτά δεν συγκινήθηκαν καθόλου. Το περιεχόμενο έτσουζε - το κείμενο ήταν σκληρό αλλά κόσμιο.

 

Ο πυρήνας του προβλήματος του σύγχρονου κόσμου, λοιπόν, είναι η φορολογία του χρήματος που κινείται. Τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Είναι «φως φανάρι» - τι να λέω γνώμη μου και κουραφέξαλα ;

Οι στόκοι της Ε.Ε. π.χ. ψάχνουν με προγράμματα επί προγραμμάτων να δώσουν κίνητρα επενδύσεων, ενώ όλο το πρόβλημα του επιχειρηματία είναι ο βραχνάς του φόρου. Γιατί πληρώνει φόρο κάποιος για κάτι που τον "ενισχύουμε" να κάνει ;  Απλή ερώτηση.

Στην φορολογία εισοδήματος, και στην φορολογία της κυκλοφορίας του χρήματος γενικότερα, αποτυπώνεται όλος ο φθόνος που τρέφουν οι ανάξιοι - έως κηφήνες - απέναντι στους δημιουργικούς ανθρώπους.

Ξεμπλοκάρεις αυτό το πράγμα και αλλάζει μπαμ ο κόσμος. Νέος κόσμος φίλε μου. Όταν βέβαια γίνει πράξη η ιδέα. Αλλά τώρα πια την ξέρουν αρκετοί ...

 

Ξέχασα να σου γράψω παραπάνω και το άπαιχτο προεκλογικό σύνθημα που είχα προτείνει στο Δήμαρχο.

"Δώστε μου την αχαριστία σας !" ...

 

καληνύχτα

 

ερμάκος

 

 

Σχόλια

29/11 21:12  GIASEMI
29/11 21:14  GIASEMI
http://www.econews.gr/2011/11/28/lemoni-xriseis/ πραγματικά χρήσιμο !
29/11 21:16  GIASEMI
αυτά ... The end.
29/11 22:20  oberon
29/11 22:22  oberon
μην το πάρεις τοις μετρητοίς μαράκι !

<3
29/11 22:53  GIASEMI
είναι "φως~φανάρι" οτι κάνεις πλάκα όπως και να'χει σε πληροφορώ πως βγαίνει και σε http://www.epicnews.gr/wp-content/uploads/2011/10/burberry.jpg
29/11 22:59  GIASEMI
και επειδις νιώθω πως δεν σου άρεσε το The end μου θα παίξω δυο εξαιρετικά κομμάτια για να...μάθεις!

http://youtu.be/CT4-gGW1HJU μην το δεις είναι > 3' (!)

και το κορυφαίο
http://youtu.be/K1A-zz59f-w !

29/11 23:00  GIASEMI
*μην το δεις και όλο ήθελα να πω !
30/11 07:48  oberon
μαράκι στολές και άλλα προστατευτικά δ-ε-ν χρειάζομαι. αδορυφόρητος - αν σου θυμίζει κάτι.

νιιιν χάου ... σισιέ !

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις