καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Τιτανικός
682 αναγνώστες
Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
22:05

... και ... παγόβουνο.

Αγορίνα,

Είδες που πήρε φόρα και τους σήκωσε. Γεμάτες οι Κυριακάτικες με ... εμπνευσμένα άρθρα για μεγάλες αλλαγές. Πώς αλήθεια τους ήρθε έτσι ξαφνικά, τη στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός κάνει μόνο διαχείριση, όπως ποοολύ σωστά μου είπες τις προάλλες ;

Καααλή ερώτηση !

 

Φυσικά δεν είναι και λίγο ένα κοινό κάπου 300 ατόμων στο roof garden ολόκληρου Hilton. Και η εμφάνιση του oberon - δεν τις παίζουμε τις μετριοπάθειες - ήταν κοσμοϊστορική. Χωρίς καμία αμφιβολία.

Έπεισε ότι έχει τη λύση. Όχι τόσο με το περιεχόμενο του λόγου, αν και δεν είπε λίγα - χώρια τα αυστηρά κ...δάχτυλα. Εκεί που πέρασε τις προσδοκίες του [...] ήταν στην διακοπή. Δύο λέξεις - τρεις λέξεις απάντηση αυτοπεποίθησης και σεβασμού, και μάλιστα στον αιφνιδιασμό. Λήξις.

 

Όπως καταλαβαίνεις το wishfull thinking πάπαλα. Είναι η απελπισμένη σκέψη - ρεαλιστική και ψύχραιμη κατά τα άλλα - που κάνει ένας σοβαρός μεν αλλά σε απελπιστική θέση τύπος.

This is no more the case. Ξεκάθαρα.

 

Τώρα πια πάμε σε safety play, αν όχι να κάνουμε και λίγο χοντρή πλάκα. Λίγο το έχεις να κρατάς το μυστικό της παγκόσμιας κρίσης και να το κουνάς στους νταήδες που βασανίζουν τον κοσμάκη ;

Και ο κοσμάκης βέβαια νομίζει ότι οι νταήδες χτυπάνε από θέση ισχύος, ενώ το θέμα έχει εξαντληθεί - πώς αλλιώς ;

"Οι αδύναμοι μπορεί να φανούν τρομεροί

προκειμένου να φανούν δυνατοί"

Ταγκόρ φυσικά - τί άλλο ;

 

Δεν είναι καθόλου απλό να επιβάλλει κανείς το σωστό την σήμερον ημέραν. Ακόμα και το "ολοφάνερα κοινό καλό" κατά την έκφραση του ναύαρχου. Υπάρχουν τόσο πολλοί βλάκες που προτιμούν την καταστροφή του κόσμου, αρκεί να χαρούν τις τελευταίες στιγμές του, ενώ οι άλλοι την έχουν ... κοπανήσει.

 

Χρειάζεται λοιπόν να εξασφαλισθεί η επιτυχία. Και εξασφάλιση ξέρεις σαφώς τί σημαίνει - άλλωστε πρώτος το υπέδειξες με την πλέον πολύτιμη συμβουλή της Ιστορίας αυτού του πλανήτη. Σημαίνει : my way.

Βλέπεις και εσύ ότι δεν υπογράφουν στο φύλλο αγώνος, παρ' ότι ξέρουν ότι είναι ματ.

 

Θα σου πω ένα ανεκδοτάκι και πάω για υπνάκο.

Σε ένα μεγάλο ... κουρτινάδικο έβαλαν κάποια στιγμή στον πρώτο όροφο μοντέλα, στο δεύτερο κάτι κούκλες γυμνάστριες και στον τρίτο δασκάλες. Παρατήρησαν σύντομα ότι όλος ο αντρικός πληθυσμός πήγαινε στον τρίτο. Τους φάνηκε περίεργο και το έψαξαν.

Βρήκαν λοιπόν ότι οι δασκάλες, στα πλαίσια του "η επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως", ρωτούσαν τους πελάτες "μήπως θέλετε να το επαναλάβουμε να το εμπεδώσετε ;" ...

 

Καταλαβαίνεις ότι στα ενδεχόμενα - ανάλογα με τις κινήσεις του ... στυλό - θα έχει το ρεπερτόριο σκαμπανεβάσματα, το κόλπο με την πετονιά και το κατοστάρικο - ό,τι χρειασθεί.

Μακάρι να οργάνωναν το συντομότερο μία συνέντευξη τύπου να τελειώνουμε, αλλά πού τέτοιο μυαλό. Εδώ έχουν ακόμα εμπιστοσύνη στους καπετάνιους του Τιτανικού.

Άρα τους χρειάζεται ... παγόβουνο !

 

Δεν ρωτάω αν συμφωνείς κολλητέ, όχι τόσο γιατί είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς, όσο γιατί είσαι σκασμένος στα γέλια και δεν ευκαιρείς για απαντήσεις.

 

Άϊντε καλή βδομάδα !

 

ερμάκος

 

Σχόλια

20/11 22:29  PREMIUM
Σειρά ! Εμένα από τις κυριακάτικες στήλες με κέρδισε το ένθετο στο Πρώτο Θέμα με τις αληθινές βασίλισσες του ... πάγου ! http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=34673&pg=10000#comment229811 !
Πιστεύω ότι θα το δείξιυν και στο ... tableau !
21/11 08:38  oberon
21/11 21:10  oberon
21:21 21/11/2011
"ώρα ελλάδος"
21/11 21:31  oberon
21:09 21/11/2011 dji 1.487,48
22/11 13:32  oberon
Γδ rt 13:30 698,60 +12,60 +1,84% τζίρος 12,00 εκ. €

λέω να κάνω μια βόλτα αύριο στο κέντρο να σιγουρέψουμε το πλάνο.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις