καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Σαλίγκαρος
688 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
23:49

... στα ψηλά.

Αγορίνα,

Πλησιάζουν οι μέρες - εκτός αν το ξανασκεφθούμε - και τα συμπεράσματα έχουν αρχίσει να βγαίνουν λίγο-πολύ. Τόχε πει από καιρό ο oberon : "Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται".

Όσοι το καταλαβαίνουν και το εφαρμόζουν τώρα βρίσκονται μπροστά σε μία έκπληξη : όλα τα απίστευτα που έχει ξεφουρνίσει αυτό το παλικάρι - αντίρρηση ; - βγαίνουν τουλάχιστον καλομελετημένα και potentially ποοολύ σωστά.

Κάνει κανείς μιία επανάληψη και αρχίζει και κουφαίνεται.

 

Κάτι μου λέει όμως ότι κάποιος αποδεικνύεται - και αυτός ! - γάτος με πέταλα. Δεν είναι λίγο να έχεις πείρα ναυτική, έστω και ερασιτεχνική, στο να πιάνεις τα μηνύματα των καιρών.

Αλλοίμονο στον ναυτικό που πιστεύει στα μετεωρολογικά δελτία, στις κουβέντες του κάθε ... ναύτη και δεν έχει δική του απροκατάληπτη άποψη.

Και αλλοίμονο αν στο καράβι μπει έστω και σαν ιδέα η δημοκρατία. Όχι ότι στην ξηρά δεν ισχύει το ανάλογο, αλλά στην θάλασσα τα λάθη πληρώνονται με ζωές. Στην ξηρά οι ζημιές αντιμετωπίζονται.

 

Εκείνοι που πιάνουν τα μηνύματα των καιρών τελευταίοι είναι οι διάφοροι τύποι που ανταποκρίνονται στο κάτωθι :

Βρέθηκε λέει ένας αετός στα χαμηλά - σε ένα πυλώνα υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Εκεί που καθόταν βλέπει δίπλα ένα σαλίγκαρο. "Τί θες εσύ εδώ ;" τον ρωτάει και απάντηση δεν πήρε.

"Και καλά πώς έφτασες εδώ ;" επέμεινε.

"Έρποντας, γλύφοντας και με τα κέρατά μου".

Όλοι αυτοί φίλε μου αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνονται πόσο overqualified είναι για τα ύψη που βρέθηκαν ούτω πως. Σκληρή αλήθεια.

 

Απ' την άλλη κάνουν πια μπαμ - καραμπαμπάμ κάτι τύποι σαν κι εσένα, που είναι  ακριβώς το αντίθετο : overqualified. Χώρια που είναι και στην εξορία - εσύ π.χ. θες ένα δίωρο στο νερό να πηγαινοέρχεσαι στο σπίτι σου. Να ήσουνα στα ψηλά, το καταλαβαίνω να είσαι μακρυά, αλλά για ... πρατήριο γιατί να μην σε έχουν σε μια λογική τέλος πάντων απόσταση από το σπίτι σου ;

Η απάντηση είναι βέβαια ότι δεν σε γουστάρουν και σε τρέχουν. Δεν κερδίζουν τίποτα - απλώς εσύ χάνεις. Και αυτό τους φτάνει.

 

Ενώ ρε μάγκα, τα πιτσιρίκια που έκανα άντρες, τα παλικάρια μου στο Κτηματολόγιο του Άργους, με έστειλαν χθες. Θα θυμάσαι - δεν στόχω πει νομίζω, αλλά παρακολουθείς τα άρθρα μου - ότι μου την είχαν βγει κάποτε τα κεφάλια "πού πας μ' αυτούς ; θα παραδώσεις μελέτη ;"

Απάντησα βέβαια με ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης και στην πράξη με μία από τις 3 καλύτερες μελέτες στις πρώτες 120. Όχι στα χαρτιά, από τα νούμερα στη χρήση της μελέτης από το Υποθηκοφυλακείο.

Να σου πω και ένα ακυκλοφόρητο : είχαμε την πόλη του Άργους και είμασταν φαβορί στη δεύτερη φουρνιά μελετών για τα περίχωρα της πόλης. Κάθε αδαής θα νόμιζε ότι θα άφηνα να εξασφαλίσω ένα ακόμη ... μεροκάματο με μια δουλειά ξάπλας. Μάνατζερ σε μία ακόμη μελέτη, δίπλα στην άλλη. Δουλειά μηδέν δηλαδή.

Τα είχα δει τα ονείρατα από τότε - μιλάμε '96 το πολύ '97. Δεν ήταν δυνατόν να βγάλουν και δεύτερη μελέτη τα παλικάρια μου, ακόμη και με τον άπαιχτο στο τιμόνι.

Πάω λοιπόν στον δ/ντη που ήταν και πρόεδρος της επιτροπής ανάθεσης και τί του χώνω ρε μάγκα ;  "Αντώνη, έτσι και μου δώσεις μελέτη σου έκοψα την καλημέρα". Φυσικά δεν μου χάλασε τέτοιο χατίρι ...

 

Μετά από χρόνια το έμαθαν τα παλικάρια και κατάλαβαν ...

Και καμιά δεκαριά χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε η σύμβαση, μου είπαν "ναι ρε μάγκα, είχες την ομάδα πρώτα πάντα".

Και χθες ρε φίλε έμαθα ότι έβαλαν τα γυαλιά στα μεγαλογραφεία και πήραν επισήμως - ψάξε στο site - συγχαρητήρια από τον εργοδότη γιατί πήραν απίστευτα μικρό αριθμό ενστάσεων.

 

Ξέρεις κάθε βδομάδα κάνω ένα πλάνο για το τί θα ήθελα να κάνω, αν ήταν η τελευταία μου. Και αυτηνής της βδομάδας βγήκε το πλάνο και με το παραπάνω από Τετάρτη.

Γκουχ.

 

 

ερμάκος

 

 

Σχόλια

18/11 08:41  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις