καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Σκάκι
521 αναγνώστες
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011
23:35

ή ξυλίκι ;

Αγορίνα,

Όπως είδες τον ξεφορτώθηκα τον oberon, που μου [ξανα]κουβαλήθηκε στο blog μου. Αυτή τη φορά είχε και απαιτήσεις : "θέλω να αλλάξεις και τον τίτλο !".

Βρε καλός είσαι, βρε χρυσός είσαι - τίποτα ! Όπως είδες, του έκανα για κανα μήνα τη χάρη, αλλά του το ξέκοψα ότι δεν έχει ξανά ούτε άρθρο δικό του - σιγά μην τον ξαναφήσω να μου πάρει τη Harley.

Α μα πιά !

 

Όπως θα έμαθες - ή μήπως ήσουνα και δεν σε είδα ; - τους τα έχωσε χοντρά. Δεν είναι και λίγο να μιλάς σε γ.σ. ... τραπεζούλας για χρήμα και να βγαίνεις με καραμπαμπάμ κόκκινο. Α τον παραδέχθηκα ! Ακόμη κι εγώ !

Τί κατέβασε ; Από Αίσωπο μέχρι Θουκιδίδη και ρίχτου κι από πάνω ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος. Χώρια την ιστορία της Ελληνικής τραπεζοαριστοκρατίας με ακυκλοφόρητα.

Και πώς τα κατάφερε κι όλα αυτά δεν ήταν καθόλου, μα κα-θό-λου άσχετα.

 

Τέλος πάντων, δεν είναι για πολλές - πολλές κουβέντες το θέμα.

Η ουσία είναι ότι κάποιοι κατάλαβαν ποοολύ καλά αυτά που λέμε τόσον καιρό, ότι δηλαδή δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, ότι κ-αι-ι κάποιοι με αλλιώτικα γαλόνια δεν έχουν και πολλή ... υπομονή, και ότι - τέλος πάντων - μια ψυχή που είναι να βγεί ...

Τί ψυχή δηλαδή ; Μια ντροπή όλο κι όλο που δεν κατάλαβαν νωρίτερα το ακατάληπτο, το τελείως απρόβλεπτο. Εκεί είναι το ζήτημα.

 

Κατά τα άλλα ξέρεις καλά για πότε πάμε - αν ξεχνάς θα κοιτάς το σκονάκι - και αυτή τη φορά, αν δεν κεράσεις καφέ, θα είσαι πολύ καβούριας.

Αλλά από εσένα όλα τα περιμένω. Ακόμη και να αρχίσεις να σφυρίζεις αδιάφορα και να μην τους δείχνεις το χαρτάκι. Ε μα τους χρειάζεται ...

 

Εκείνο που δεν περίμενα είναι η επανάληψη του σκηνικού που είχα ζήσει κάποτε ως σκακιστής : Έδωσα σαχ σε ένα τύπο και ήταν ματ. Καθόταν και σκεφτόταν, σκεφτόταν, σκεφτόταν, τον έβλεπα, τον έβλεπα, "τί κάνει τώρα ;" αναρωτιόμουνα.

Άντεξα καμιά ώρα και έφτασε η στιγμή που έπεσε η σημαία του - φαντάζομαι ξέρεις για τα χρονόμετρα στο σκάκι. Μου έδωσε το χέρι, αφού πρώτα πρόφερε ένα "φτου γαμώτο", υπέγραψε την ήττα του.

Μετά από λίγο τον άκουσα να λέει σε ένα διπλανό του : "έχασα από χρόνο" .......

 

ερμάκος

 

 

 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις