καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


ΜΑΖΙ !
1460 αναγνώστες

 

 

ΜΑΖΙ !

 

 

Ιδρυτική διακήρυξη κόμματος

 

 

Έλληνα, Ελληνίδα,

 

Ιδρύω σήμερα το πολιτικό κόμμα με τίτλο «ΜΑΖΙ !», ένα κόμμα τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας από τα υπάρχοντα και το οποίο είναι κόμμα μόνο και μόνο για να είναι νόμιμο, σύμφωνα με αυτά που επιβάλλει το σημερινό πολιτικό σύστημα που ήδη καταρρέει ραγδαία. Και θα είναι κόμμα για όσο χρειάζεται να είναι κόμμα.

 

Σήμερα η Πατρίδα μας περνάει βαθειά κρίση. Το πελώριο δημόσιο χρέος, που δημιουργήθηκε από ένα φαύλο, σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος, έχει παραλύσει τα πάντα. Η οικονομική ζωή συρρικνώνεται όλο και πιο απότομα, παρότι το ιδιωτικό χρέος είναι παγκοσμίως αξιοζήλευτο.

 

Ο κάθε σημερινός πολιτικός – εκτός ίσως από ελάχιστες εξαιρέσεις – είναι καταφανώς κατώτερος των περιστάσεων. Αδυνατεί να δει κάτι πέρα από τις πελατειακές σχέσεις, την εξασφάλιση της θεσούλας του και της επανεκλογής του.  Είναι εγκλωβισμένος στην εγωλατρία και το ψέμα. Δεν έχει πια τη δυνατότητα να εισακουσθεί, ακόμη και αν έχει κάποιες σωστές σκέψεις.

 

Η κρίση εμπιστοσύνης έχει γενικευτεί και έχει περάσει πια και στην Κοινωνία, φέρνοντας σε πρωτοφανείς για το Έθνος μας καταστάσεις την αλληλοβοήθεια, τις φιλίες, τις συγγενικές σχέσεις και προπαντός τις σχέσεις των ζευγαριών.

 

 

Ήδη τα πρώτα καλά σημάδια εμφανίζονται. Όλο και περισσότεροι προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει, πώς φθάσαμε σε αυτά τα χάλια, πού πάμε, που μπορούμε να πάμε και – προπαντός ! – τι πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας.

 

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει νόημα η ατομική προσπάθεια, όταν η Κοινωνία καταρρέει, όταν ο συνάνθρωπος υποφέρει. Όταν το καράβι βουλιάζει, δεν έχει διαφορά αν είσαι στην πρώτη θέση ή στο αμπάρι, δεν έχει νόημα να σκαρφαλώνεις στο κατάρτι, να γεμίζεις τις τσέπες σου.

 

Η προσπάθεια να καταλάβουμε φθάνει ήδη στην καρδιά, τον πυρήνα του προβλήματος. Οι σχέσεις των δύο φύλων, που τα προβλήματά τους προσπάθησαν να αναδείξουν τα χιλιοτραγουδισμένα Ομηρικά Έπη πριν 2.800 χρόνια, έχουν φθάσει στο απροχώρητο. Η κοινωνία της υποκρισίας, των προσχημάτων και του καθωσπρεπισμού έφερε την ουσία σε απελπιστική κατάσταση. Όλο και περισσότεροι πλέον δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν οικογένειες και παιδιά.

 

 

Την ίδια στιγμή οι διάφοροι εξωτερικοί εχθροί τρίβουν τα χέρια τους, καθώς περιμένουν να μας πάρουν τη γη μας. Καλούμαστε να καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε. Και χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη το γιατί θέλει να το κάνει ο καθένας μας. Δεν είμαστε όχλος, είμαστε μονάδες, ξεχωριστός ο καθένας μας. Έχουμε άποψη. Η ελευθερία – όχι η ασυδοσία ! – είναι στα χρωματοσώματά μας. Είναι βέβαιο ότι αρκεί μια συναντίληψη των πραγμάτων για να γίνουμε ξανά ένας ενωμένος και ανίκητος λαός.

 

Ο Εθνικός Διάλογος και η άμεση Αναγεννητική Δράση που φιλοδοξούμε να οδηγήσουμε θα έχει βάση το κείμενο «Νέα Ελλάδα» που σήμερα κατατίθεται. Έχει συνταχθεί από τον ιδρυτή του κόμματος Κώστα Ν. Τζαναβάρα, με τη συνεργασία πολλών πατριωτών. Θα ξαναδούμε από το μηδέν τα πάντα και θα κρατήσουμε μόνο τα καλά του παρελθόντος και τις αναμνήσεις μας.

 

Ο διάλογος θα έχει σαφή προσανατολισμό να βρει τις λύσεις, όσο το δυνατό συντομότερα. Δεν θα είναι κουβέντα για την κουβέντα, ευκαιρία «να πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του». Δεν θα είναι εφαλτήριο προβολής αθέμιτων προσωπικών φιλοδοξιών. Κάθε μέλος του κόμματος είναι ενάρετος άνθρωπος, που, όπως έχει εύστοχα προδιαγράψει ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης, «συνδυάζει το καλό, το συμφέρον και το ευχάριστο». Δεν θέλουμε άλλους ήρωες.

 

Πρωτοπόροι, όπως πάντα ήμασταν, θα οδηγήσουμε δυναμικά την Πατρίδα μας στη νέα ειρηνική εποχή, στην εποχή της αξιοκρατίας, της βαθειάς αλληλοκατανόησης, της αρμονικής συνύπαρξης, της αγάπης με ευθυκρισία. Θα φέρουμε σε σύντομο χρόνο κοσμογονικές αλλαγές σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, αξιοποιώντας με καινούργιο πνεύμα τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία  και κυρίως το διαδίκτυο. Κοσμογονικές αλλαγές στις μεταφορές, στη διατροφή, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον χρηματοοικονομικό τομέα, στη δημόσια διοίκηση.

 

Ο νέος κόσμος θα τείνει στη μεγιστοποίηση του ελεύθερου χρόνου όλων,  του   κατά τον Αριστοτέλη στόχου ζωής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εξ ίσου σε όλους, ανεξάρτητα από φυλή ή θρησκεία, τις συνθήκες για ανάπτυξη των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων τους.

 

 

 

Στο Εθνικό Προσκλητήριο που σαλπίζουμε έχουν θέση ΟΛΟΙ ! Αρκεί να αναλάβουν θαρραλέα τις ευθύνες τους, να αποδείξουν έμπρακτα την μεταμέλειά τους και να συμμετάσχουν επανορθώνοντας ό,τι είναι δυνατόν να επανορθωθεί. Και όλοι θα κριθούμε από την Ιστορία.

 

Ταυτόχρονα ξεκινάμε άμεσες στοχευμένες δράσεις σε όλα τα τρέχοντα πιεστικά προβλήματα που εξουθενώνουν τον καθένα μας. Με νέες δημιουργικές ιδέες, σε άμεση εφαρμογή, χτυπάμε εδώ και τώρα προβλήματα όπως η πείνα, η φτώχεια, η ανατροφή των παιδιών, η υγεία και η εγκληματικότητα. Το κόμμα μας ξεκινάει με πράξεις γιατί προτεραιότητά μας είναι η επίτευξη των στόχων μας, όχι οι θεσούλες, οι καριέρες, η εξουσία.

 

Το κόμμα μας δεν έχει οικονομικά, ταμείο. Όλες οι δραστηριότητές μας γίνονται με προσωπική εθελοντική προσφορά, δεν υπάρχουν βολεμένοι. Δεν έχουμε γραφεία, κινούμαστε στους κοινωνικούς φορείς και χώρους. Καθιερώνουμε την άμεση χορηγική κάλυψη των ειδικών εξόδων για κάθε συγκεκριμένη εκδήλωση ή δραστηριότητα. Αν κάποια στιγμή λάβουμε Κρατική επιχορήγηση θα την διαθέσουμε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

 

Κόρινθος 14 Νοεμβρίου 2011

 

 

Κωνσταντίνος Νικολάου Τζαναβάρας

Πατέρας τριών Ελληνόπουλων

 

[πρόκειται βέβαια για προαγγελία ίδρυσης του κόμματος]


Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις