καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Αντιμάμαλο
946 αναγνώστες
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011
10:21

θαρσείν χρει.

Σειρά,

Όπως σου έγραψε χθες ο ... oberon, είχα πάει για πρέφα. ¨Ρίχτο και λίγο έξω" είναι μία από τις πολλές σοφές κουβέντες που μου έχει πει ο πτέραρχος. Μου έχει πει το "ενατένιση" και "δράση" που έχω γράψει στο λόγο. Μου έχει πει και το "θρασύδειλοι" που ήταν πολύτιμο εφόδιο για να τα βάλω με τόσους και τόσους.

Τα φαντάρια που μου μοστράρισες είναι ικανός να τα κάνει να διώξουν τελείως για πλάκα και σε χρόνο μηδέν τον γαπ, το δντ και όλη τη σάρα και τη μάρα. Μόνο που μετά θα έχουμε μία από τα ίδια, Δυστυχώς. Μόλις φύγει ο κίνδυνος, θα αρχίσουμε πάλι να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Κακά τα ψέματα.

Να σκεφθείς ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει καταφέρει να καταλάβει το εξής απλό : έχουμε παίξει καμιά δεκαπενταριά φορές πρέφα, του έχω πάρει 15 φορές τα σώβρακα και δεν υποψιαζεται καν ότι ξερω πολύ καλύτερη πρέφα. Το λέω για το συμπέρασμα - όχι για να περηφανευτώ.

Πηγαίναμε που λες γα σουβλάκια και είχα σκοπό να δω τα χαμηλά της Wall αργότερα, αλλά προέκυψε τρίτος για πρέφα και μάλιστα σοβαρός παλαιός πολιτευτής της περιοχής. Ωραίος τύπος.

Κάποια στιγμή που μείναμε οι δυό μας, του είπα για τις 15 και κατάλαβε το νόημα όταν του είπα "Επιστήμη. Κλέβω εκκλησίες. Είναι σαν να βγήκαμε στο πίσσα σκοτάδι και εγώ να έχω γιαλιά με υπέρυθρες." Το κατάλαβε ο άνθρωπος με τη μία, χώρια που το είχε ψιλιαστεί όταν αρχή - αρχή έβαλα μέσα τον πτέραρχο στα 9 αχρωμάτιστα.

 

Μόνο που, αν αρχίσουμε να συζητάμε πολιτικά, θα αρχίσει και αυτός τα ίδια. Άρνηση φίλε μου. Μόνες λύσεις η "εμπειρική συνταγή" - για βιαστικούς, ή η μακρά πεισματώδης διαδικασία πειθούς, με μπόλικα μάλιστα μπρος - πίσω.

 

Ο πτέραρχος που λες, χθες που κάναμε μπάνιο στην Πικραγγουριά, μου είπε και για το αντιμάμαλο. Είναι το φαινόμενο που συμβαίνει όταν το θαλάσσιο κύμα εγκλωβίζεται ανάμεσα σε δύο μώλους και αρχίζει ο συντονισμός στο πέρα δώθε. Το κύμα μέσα στο λιμάνι γίνεται μεγαλύτερο από τα ανοιχτά.

Εκεί είμαστε. Έχουμε εγκλωβιστεί σε χίλια δυο πράγματα. Και βλέπουμε κατά προτεραιότητα - να μην πω αποκλειστικότητα - τα χειρότερα χαρακτηριστικά όλων των άλλων.

Αρνούμαστε να δούμε το απλό : "σε όλους τους χώρους υπάρχουν καλοί και κακοί".

Αρνούμαστε να δούμε ότι η Σκύλλα και η Χάρρυβδη του Όμηρου κάτι λένε ...

Αρνούμαστε να δούμε ότι το "εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε¨κάτι λέει επίσης ...

Αρνούμαστε να δούμε ο καθενας την ίδια μας τη φάτσα στον καθρέφτη.

 

Και σε εκείνον που μας λέει να δούμε τη φάτσα μας στον καθρέφτη, απαντάμε αμέσως "γιατί δεν τον βλέπεις εσύ ;" και καθαρίζουμε από τις δύσκολες υποχρεώσεις.

Κάπως έτσι και εσύ αγορίνα δεν δέχεσαι να δεις κατάματα την πραγματικότητα. Δεν θα αρχίσω τις μανούρες, που έλεγε και ο μακαρίτης ο σέος μου.

 

Το βασικό : ποιος στρατηγός και πρασινάλογα, όταν διαρκώς κάνεις του κεφαλιού σου ;

Πέρυσι ένα βράδυ μου έλεγε ο πτέραρχος για τους αρχηγούς τάξης στη σχολή Ικάρων και μου έλεγε ότι ξεχωρίζει μπαμ καραμπαμπάμ ο αρχηγός. Τον ρώτησα αν έχουν αρχίσει να πέφτουν τηλέφωνα για support σε ημέτερους και άστραψε και βρόντηξε - παραλίγο να με πέταγε στη θάλασσα.

"Αν γινόταν αυτό, δεν θα υπήρχε στρατός" μου ξέκοψε.

Αν καταλαβαίνεις, κατάλαβες. Αν όχι, ας χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι μας. Εγώ καταλάβαινα πάντα τί έκανα ...

 

Προσωπικά έχω τόσους άσσους στο μανίκι, που έναν - δύο να σου πώ θα πάρεις πρέφα και ας μην ξερεις.

Εκείνο που δεν σηκωνω με τίποτα είναι να μου τη λένε για θέματα που στα ίσια δεν είναι δική μου ευθύνη.

 

Τώρα π.χ. που σου γράφω η ά-παι-χτη του galaxy τα χώνει στην Εκκλησία. Έχει σκεφθεί κανείς από αυτούς που λένε να πάει εδώ και τώρα στην άκρη ο Χριστιανισμός ότι το θρησκευτικό συναίσθημα είναι εντοπισμένο σε ειδική περιοχή του εγκεφάλου των πιστών και δεν είναι παίξε - γέλασε να βγει, ακόμη και αν θέλει ο περί ου ;

Ο Αίσωπος το έχει εξηγήσει απλά με το μύθο με τον βοσκό, τον Άνεμο και τον Ήλιο. Αλλά οι Ελληναράδες μη χέσω επιμένουν να επιλέγουν τα χούγια του Ανέμου. Και, αν θεωρηθεί ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατασταση -που είμαστε ! - δεν θέλουν με τίποτα πόλεμο αλλά Οδυσσέας, με εξυπνάδα.

Επιμένουν σε ψευτοπατριωτισμούς, τελείως ανιστόρητους, τελείως αφιλοσόφητους.

 

Το αντιμάμαλο που λέμε έχει κάνει την κάθε συκιά που δεν τολμά να προφέρει καν το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, να υποδεικνύει "δεν χρειαζόμαστε ηγέτες". Και ο δήθεν τάχαμ αποφασισμένος υπερπατριώτης αρνείται ακομη και το δημοκρατικό ,διάλογο που θα τον κρέμαγε στα μανταλάκια.

Ούτε ένα απλό like στην web-αριστοδημοκρατία ρε σειρά, παρ' ότι ουσιαστικά μου το παράγγειλε και έκατσα και ξεκίνησα το κεφ. Ε από το 17 που είχα στο μυαλό μου. Άει σιχτίρ επί τέλους.

 

Να στο εξηγήσω τελείως χοντρά - ξερεις από πραγματικη ψυχολογία δεν παίζομαι.

Εγκλωβισμένοι στο αντιμάμαλο, στην πραγματικότητα θέλουμε να πεθάνουμε. Για την ακρίβεια, κατά την εκφραση ενός ψαγμένου γιατρού που ξέρω, πρόκειται για "επιθυμία απόσυσρσης από τη ζωή".

Το λέει για τον καρκίνο, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε πνευματικό καρκίνο.

Η ερώτηση - ματ της ελ, που έχει λόγο να τα λέει χύμα, είναι [δες το youtube] "Ο καρκίνος είναι φωτιά. Θα αφήσετε τη φωτιά να σας κάψει σαν κάρβουνο ή να σας ψήσει μεταμορφώνοντάς σας σε διαμάντι ;"

Και η άλλη η άπαιχτη από Πάτρα μεριά έγραψε εκείνο για τον Παραδεισο που σου προσφέρεται και σου φαίνεται Κόλαση. Αν δεν είσαι έτοιμος για τον Παράδεισο, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

 

Καταλαβαίνεις ότι είναι η ώρα της αλήθειας : αν το ταμπλώ προεξοφλεί για πάρτη μου απογειώνεται από το άνοιγμα - εκτός αν υπάρχουν ακόμα θύματα. Και προεξοφλεί και ότι θα κάνω πράξη αυτά που είπα από μικροφώνου στον Μανώλη Γλέζο μετά το "να σας ξεκουράσουμε".

Οι ενωμένες Ελληνικές δυνάμεις μπορούν με ένα ανεπανάληπτο blitz kriege να βάλουν στη θέση τους τους Γερμανούς και να τους προτείνουμε, αν θέλουν να πουν το "έλεος !" που ρώτησα δημοσίως "πώς λέγεται στα Γερμανικά ;", να μπουν σε διαδικασία εξανθρωπισμού. Αλλιώς ...

Αν λοιπόν στέκουν όλα αυτά που μου γράφεις "σκασε και σκάβε". Αλλιώς άσε με να κάνω το δικό μου παιχνίδι.

 

"Μην κρίνεις κάποιον πριν κλείσει το φέρετρό του"

Κινέζικη σοφία, εκδόσεις Οδυσσέας.

 

Αυτά.

 

 

Κωστας

Σχόλια

05/10 13:39  GIASEMI
υπάρχει προοπτική και μετά το...κλείσιμο
http://youtu.be/PTIt5eaCmOI
05/10 13:48  GIASEMI
Κώστας με εντυπωσίασε η πέννα σου για άλλη μια φορά ,πολύ καλό ...
υ.γ θα μπορούσες να περιοριστείς στο διώξιμο του γαπ,δντ και σάρα,η...μάρα τι σου φταιξε; :)
05/10 13:53  GIASEMI
μου επιτρέπεις φαντάζομαι δυο τραγουδάκια ακόμη και μετά θα φύγω μόνη μου μην στείλεις ΟΥΚ!
http://www.mygreek.fm/el/video-clip/10986/Vrahos-(Zontana)
05/10 13:55  GIASEMI
κι αυτό http://youtu.be/Z23b9xyX4TE είναι ωραίο και το βιντεάκι!
05/10 16:37  PREMIUM
Σειρά ! Δεν πιστεύω στα μεγάλα δέντρα με τις "γερές" ρίζες ! Παλιά ή νέα ! http://www.youtube.com/watch?v=BTZOcMA7iE0
05/10 18:00  oberon
05/10 18:04  oberon
μαράκι ειλικρινά το σκέφθηκα αυτό για το "μάρα" σήμερα στην Πικραγγουριά - με πρόλαβες !
05/10 18:23  oberon
05/10 19:01  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
05/10 19:03  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
05/10 19:05  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
05/10 19:45  GIASEMI
05/10 19:48  GIASEMI
θυμάσαι εκείνη τη φορά που σχολιάζαμε εντός θέματος;
ήταν συλλεκτική!
06/10 02:14  oberon
σειρά "πέστα μου να μη στα πω" ...

μαράκι ας πούμε ότι αντέχω ακόμη ...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις