καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


Ένα άρθρο που ΔΕΝ πρέπει να diabasete ...
1056 αναγνώστες
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011
08:18

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 

Παρακαλώ όπως μου επιτρέψετε τη διαβεβαίωση ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους της από μέρους σας αποδοχής του αιτήματός μου για τη σημερινή μας συνάντηση.

 

Ο 15 χρονος γιός μου είχε την ωριμότητα να χαρακτηρίσει αβίαστα τα κείμενά μου που έχετε υπ’ όψιν σας ως informal.

 

Ο υποφαινόμενος, διάγων το 54ο έτος της ηλικίας μου, αφ’ ενός δ-ε-ν ήμουν σε θέση να αντιληφθώ, σχετικά με το δάνειο που σας ζήτησα, ότι όχι απλώς ήταν εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός μου «δεν το πολυέχω ανάγκη», αλλά ότι το είχα και το έχω απόλυτη και επείγουσα ανάγκη.

 

Αφ’ ετέρου, όταν σας υπέβαλλα το ανήκουστης θρασύτητας αίτημα «να συναντήσω τον καπετάνιο», δ-ε-ν είχα τη συναίσθηση ότι η ευγνωμοσύνη που σας οφείλω δ-ε-ν μου δίνει το δικαίωμα να σας φυλήσω το χέρι.

 

Είμαι ακόμα πολύ μικρός για να σκεφθώ καν κάτι τέτοιο.

 

Αντ’ αυτών σκέφθηκα να σας ζητήσω, με αντίστοιχης θρασύτητας αίτημα, να δανειοδοτήσετε την κουμπάρα μου, να με δανειοδοτήσετε για να  … σώσω το ΤΕΕ, να αναπτύξετε και χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία χρηματιστηριακών αναλύσεων που κάποτε με έφθασαν στο χείλος του γκρεμού, να σας διαφημίσω με το δικαίωμα ενός τυχαίου συνειρμού.

 

Δ-ε-ν θυμάμαι και τι άλλο εξεστόμησα ΤΟΤΕ, με το ίδιο πάντα θράσος και αμετροέπεια, διότι το έχω ήδη απωθήσει στο υποσυνείδητό μου.

 

Πιο νωπές είναι οι μνήμες μου ως προς τα διαδραματισθέντα τους τελευταίους κρίσιμους μήνες. Τι να πρωτοθυμηθώ.

 

Τον … άθλιο never – κατά κόσμον Ντίνο Φτιάχτη – που προσπάθησε ματαίως να με αποτρέψει από το να πραγματοποιήσω το «ληστεία !» αντιτάσσοντας θρασύτατα την ιταμή απάντηση «αύριο.» ; Ή που με … ενθάρρυνε με την βλακώδη – αν δεν αδικώ τους βλάκες ! – υπόδειξη «γιατί δεν το κάνεις μόνος σου ;» ;

 

Να θυμηθώ την … άθλια προϊσταμένη του ισογείου που με στόλισε με το ευγενικό δήθεν τάχαμ σχόλιο «είναι άλλο να είσαι τρελός και άλλο να έχεις τρέλα» ;

 

Να θυμηθώ την … άθλια διευθύντρια του υπογείου που με στόλισε με το τόσο  υποκριτικά ευγενικό δήθεν τάχαμ χαμόγελό της ; Και που έβαλε τα γέλια έντρομη όταν την διαβεβαίωσα «νομίζω ότι με περιμένει !» ; Χώρια οι μητρικές φορτικές υποδείξεις της να έλθω στη Γ.Σ. της τράπεζας.

 

Να θυμηθώ τον τυπάκο στον 4ο που εξαφανίσθηκε έντρομος για τα Βόρεια προάστια, μήπως και αποφύγει να βρεθεί ξανά στη δυσάρεστη θέση να μου ζητήσει συγγνώμη που περίμενα 10 δευτερόλεπτα να με δεχθεί, ενώ δ-ε-ν είχαμε ραντεβού ;

 

Και πώς να του την χαρίσω που άφησε στη μέση τα πλάνα μας για τα winwin games, δίνοντάς μου τελείως υποκριτικά την κάρτα του με χειρόγραφο τον αριθμό του  κινητού του που δεν σηκώνει ποτέ ;

 

Εκεί που η μνήμη μου θολώνει από ντροπή είναι στα ακατονόμαστα που διαδραματίσθηκαν με τον κ. Πάρη Ροδάκιο στον 4ο του απ’ εδώ κτιρίου.

 

Δεν φθάνει που διετύπωσε μετά τη Γ.Σ. τον ανήκουστης αμετροέπειας ισχυρισμό «μα δεν υπήρχε ποτέ ορθολογισμός» …

 

Δεν φθάνει που δεν επέτρεψε στην … αγενέστατη γραμματέα του να με διώξει κλωτσηδόν στις αλλεπάλληλες εφόδους μου …

 

Δεν φθάνει που έκανε δήθεν – τάχαμ πώς εργάζεται περνώντας άσκοπα την ώρα του χαριεντιζόμενος με τον υποφαινόμενο, αντί να μελετά το βιβλίο που έπρεπε να μελετά …

 

Δεν φθάνει που απέφυγε να επενδύσει προσωπικά στις πατριωτικές δημιουργικές ιδέες μου, ενώ δήλωνε πατριώτης καταγγέλλοντας τους ηρωικά μαχόμενους ταξιτζήδες μας …

 

Έφθασε στο σημείο να ακούσει ατάραχος την ακόλουθη δήλωσή μου : «Το σύστημα, generally speaking, μου έχει διαμηνύσει κατά καιρούς ότι αν δεν βρέξεις κ…, ψάρι δεν τρως. Η έμπρακτη δήλωσή μου στα 53 χρόνια που είμαι στη ζωή ήταν βάλτε το στον κ… σας». Μάλλον διότι δεν τον αφορούσε και θα παρακολουθούσε ευτυχής την επόμενη – επιτυχή ! – προσπάθειά μου.

 

 

Αλλά και σε σας τον ίδιο έστειλα την ανήκουστης θρασύτητας αίτηση – πρόταση να αναλάβω … σέος της ιστορικής τράπεζας, λες και δεν πάνε καλά οι δουλειές. Χώρια που η μετοχή έφθασε προ 15 ημερών στο αξιοζήλευτο 1,30 με μεγαλειώδη κίνηση της τάξεως του 13 %.

 

Κάτωχρος υπό το βάρος των … τρεχόντων πιεστικών προβλημάτων σας απέστειλα προσωπική χειρόγραφη επιστολή όπου ούτε λίγο ούτε πολύ σας καλούσα να αλλάξουμε τον κόσμο, και μάλιστα ΜΑΖΙ, προφανώς για να σώσω το τομάρι μου από την βέβαια χρεοκοπία.

 

[Ίσως θα έπρεπε να πάω επειγόντως στην τάξη μου για μάθημα μήπως και προλάβω την παράδοση περί risk education – αν με αντιλαμβάνεσθε…]

 

Δεν παρέλειψα μάλιστα να εκφράσω τις ανησυχίες μου μήπως είμαι … overqualified για τη θέση του central executive officer της τράπεζας με 1 εκ. ευρουδάκια προκαταβολή, τα πραγματικά έξοδα παραστάσεως και ένα οπσιονάκι για το 10 % της ακμαίας τράπεζάς σας.

 

Ειλικρινά εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι έχετε αποφύγει επιμελώς να φωνάξετε να με μαζέψουν ...

 

 

 

Καπετάνιε,

 

Αντιλαμβάνομαι ότι με καλέσατε για να μου δώσετε απλά μια χείρα βοηθείας, μια απλή ανθρώπινη συμπαράσταση, απευθύνοντάς μου απλά λόγια υπέρ της επανόδου μου επειγόντως στην πραγματικότητα.

 

Σας παρακαλώ γονυπετώς όπως εγκρίνετε το συντομότερο το αίτημα δανειοδότησής μου, διότι σύντομα δ-ε-ν θα έχω, όχι απλώς να καταβάλω τα δίδακτρα του γιού μου στο Σχολείο που έχω το θράσος να τον στέλνω, αλλά και τα απολύτως απαραίτητα προς το ζην.

 

Είμαι βέβαιος ότι έχω την κατανόησή σας …

 

 

Διμηνιό 10.10.11

 

 

Με βαθειά εκτίμηση,

 

 

 

 

Κώστας Νικ. Τζαναβάρας

Σχόλια

25/09 08:20  Ερμάκος
Σειρά ένα τελευταίο σχόλιο και θα μας επιτρέψεις ...
25/09 08:41  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Σειρά ... Μας δίνω ακόμη ... 5 minutes ! http://www.youtube.com/watch?v=KBiOF3y1W0Y
I ... d r i v e ...
25/09 09:19  oberon
25/09 09:24  PREMIUM
Πρώτον ! Δε θα γίνει Κυριακή ! Θα είναι στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΧΑ !
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2473926
Δεύτερον και σωστό στο commencement θάχω πιει ούζο και ρακί αλλά και πάλι δεν το κάνουν ΠΟΤΕ την Κυριακή !
25/09 09:36  SHMAIOFOROS
Βαδίζω και παραμιλώ http://www.youtube.com/watch?v=HXdXakOrmHY

26/09 00:25  GIASEMI
http://youtu.be/jlxyNzzJ1Bo πες μου τώρα οτι δε σ'αρέσει ο εξ~αιρετικός τερλέγκας :)
26/09 00:27  GIASEMI
για να τον εμπεδώσεις http://youtu.be/LyCUISgCta8
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις