καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


572 αναγνώστες
7 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015
11:47

 

η τελευταία ευκαιρία τους.

Αγορίνα,

Ακούγοντας κανείς τους πολιτικάντηδες - που κάθονται στο σβέρκο μας τόσα χρόνια - να ανταγωνίζονται για την ψήφο μας, χάνει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε μία υπόδουλη χώρα. Και κανείς τους δεν το λέει, κανείς δεν το παίρνει υπ' όψιν του την ώρα που ανοίγει το στόμα του.

Και κανείς τους, φυσικά, δεν αισθάνεται την ανάγκη να αναγνωρίσει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Και να σκύψει, έστω λίγο, το κεφάλι και το βλέμμα.

 

Αν χρειάζεται να υπενθυμίσω το γιατί, τί άλλο από υποδούλωση είναι να νομοθετεί η Βουλή σου καθ' υπαγόρευσιν ; Να καθορίζουν τα οικονομικά σου μέτρα καθ' υπαγόρευσιν. Να απαγορεύεται να κάνεις μία σειρά επιλογών που θα μπορούσαν να σε ωφελήσουν.

Να το πώ κι αλλιώς : Ποιός πολιτικός σήμερα μιλά - για το τί θα γίνει μετά τις εκλογές - ξεκινώντας από την εξής αλήθεια : Κύριοι έχουμε να εφαρμόσουμε ένα μνημόνιο που μας επιβλήθηκε. Να δούμε και τί έχουμε να κάνουμε πέρα από αυτό.

Οι μνημονιακοί δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν πολιτικό πρόγραμμα την εφαρμογή του μνημονίου. Δεν έχει πολιτικό πρόγραμμα ο ραγιάς. Δεν έχει πολιτική, έχει υποταγή.

Οι αντιμνημονιακοί δεν μπορεί να μην λένε κάτι σοβαρό, "με αρχή, μέση και τέλος", που θα δίνει νόημα στο [εκ νέου] σκίσιμο του μνημονίου.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, την φυγή από την πραγματικότητα, ο απερχόμενος δίνει ρέστα δημαγωγίας. Ακούγεται χωρίς την δικαιολογημένη αγανάκτηση ότι "έμαθε". Έμαθε, απλώς, να βαφτίζει το κρέας ψάρι και να μην κοκκινίζει από ντροπή. Δεν έχει δώσει το παραμικρό δείγμα ότι έχει μάθει κάτι άλλο. Το παραμικρό.

Στο ίδιο πλαίσιο, την φυγή από την πραγματικότητα, ο επερχόμενος δίνει ρέστα εμπαιγμού. Καλεί - λέει - να κρίνουμε, αλλά μεταξύ ενός καταστροφέα και ενός αποτυχημένου. Η σύγκριση με την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι που δίνει λάμψη στην απόλυτη αποτυχία της ΝΔ. Ο εμπαιγμός είναι ακριβώς στον εγκλωβισμό που επιχειρείται.

 

Έχω προβλέψει κατάρρευση Τσίπρα, κατάρρευση του image του. Δεν είναι έντιμος όσο κι αν προσπαθεί να πείσει. Μιλούν πιά τα πεπραγμένα του. Δεν έσκισε το μνημόνιο, έσκισε το ΟΧΙ.

Δεν έχει φροντίσει εγκαίρως να αποκαλύψει την αποτυχία του Σαμαρά στην εφαρμογή του μνημονίου. Έχει καταγγείλει μόνον τα μνημόνια. Τώρα είναι αργά για να περάσει αυτό που στοιχειοθέτησα στο άρθρο :

Η αποτυχία Σαμαρά υπό το φως των Εκθέσεων Προβόπουλου

Είναι τέτοιες οι χειροπιαστές συγκρίσεις, που αυτά είναι τελείως αδιάφορες συζητήσεις και αναλύσεις. Ακόμη και να αποδείξει την αποτυχία, ακολουθεί ένα ξερό : "και λοιπόν ;".

Θα είδες και ένα ειρωνικό άρθρο του Βαρουφάκη στην ΕφΣυν. Ούτε κι αυτός είναι σε θέση να εξετάσει την περίπτωση να έκανε λάθος. Και δεν έχει λογική να υποστηρίζει την σκληρή διαπραγμάτευση, χωρίς να καταγγέλλει αγρίως τον Τσίπρα για το ξετσίπωτο ξεπούλημα του 61,3% ΟΧΙ. Αγρίως, όχι υπονοούμενα και σποντούλες.

 

Η άλλη πλευρά, έχει σαφώς το πλεονέκτημα. Η πλεκτάνη της "αριστερής παρένθεσης" ήταν αδίστακτη και προδοτική μεν, ευφυής δε. Είναι, άλλωστε, τόσο προβλέψιμη η ανοησία της ελληνικής Αριστεράς. Διαχρονικά. Ήταν προβλέψιμο ότι θα κάνουν τόσες ανοησίες, ώστε τα προηγούμενα χάλια να δείχνουν επιτεύγματα.

Κάπως έτσι, όταν σήμερα καταγγέλλει κανείς αυτή την πλεκτάνη, απλώς αναδεικνύει την αλήθεια της που αφορά τον πολίτη : τα χειρότερα που έφερε η Αριστερά. Όχι τα χάλια της Δεξιάς, ούτε τους αντεθνικούς κομματικούς υπολογισμούς της.

 

Έτσι τα βλέπω.

Εν τω μεταξύ, τα σύννεφα πυκνώνουν παγκοσμίως. Τόσο που είναι πολύ πιθανόν την επόμενη Κυριακή να ξαναγράψει άρθρο ο oberon. Έχει πολύν καιρό που απλώς αναδημοσιεύει άρθρα του κωστάκη.

Είναι καιρός να γράψω το τρίτο άρθρο της σειράς "Last porn movie". Υπάρχει λόγος να ξανακοιτάξω το μακροχρόνιο διάγραμμα του νταουτζώννη. Από το '28 ...

Το πρώτο είχε σκέτο το όνομα της σειράς, και είχε τρία και μόνο σενάρια. Τα δύο έχουν διαψευσθεί, και εξελίσσεται το τρίτο. Και είναι email στον Bill, από το 2009, όταν ο περί ου ήταν κάπου στις οχτώμιση χιλιάδες ...

Το δεύτερο είχε το όνομα της σειράς και μετά ένα "ή" και άλλες τρεις λέξεις. Ψάξε και βρες τα.

Να σου θυμίσω ότι έχει μεσολαβήσει και ένα βιντεάκι, "Οι bulls δεν αστειεύονται", αρχές του '13 ...

Έχω χρόνια να ενημερώσω το σχετικό διάγραμμα. Και δεν θα διακινδυνεύσω να πω από τώρα ότι πάμε για "περικοπή". Θα δω και θα πω στον oberon.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινήσατε φουριόζικα το μαγαζί. Ενώ το νέο κόμμα δεν βιάζεται. Χρειάζεται χρόνος για εξοικείωση. Πρωτάκουστα πράγματα, πρωτάκουστες ιδέες, πρωτόγνωρες ψυχοσωματικές αντιδράσεις. Ακόμη και για τους πιο ένθερμους.

Να σου εξηγήσω όμορφα τί εννοώ, για την λίαν φιλότιμον προσπάθειάν σας, με μία ατάκα από το Atlantic city. Ο Γκρέγκορυ Πεκ έχει ζητήσει από τον νεαρό συμπρωταγωνιστή του να "πουλήσει" το ματς στο μπιλιάρδο. Ο πιτσιρικάς δεν το συζητάει να χάσει. Με τίποτα. Τον παίρνει παράμερα η γκόμενα η άπαιχτη, που την έχει πατημένη μαζί της.

Του την ρίχνει κατάμουτρα. «Άμα δεν πουλήσεις το ματς, από αύριο θα πηδάς τη χούφτα σου».

 

ερμακος

Το σχόλιό σας
563 αναγνώστες
10 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015
18:14

 

και αναδίπλωση.

Αγορίνα,

Μία βασική ιδέα που έχει φυτέψει για τα καλά το σύστημα στα σημερινά μυαλά είναι ότι κάθε τι φιλόδοξο είναι αυταπάτη. Δεν γίνεται. Και ένα βασικό που έχει ξεφυτέψει, είναι το χιούμορ. Το έξυπνο χιούμορ, για την ακρίβεια.

Στο δεύτερο, έχω ξεπατώσει τους fb-φίλους, και κυρίως τις fb-φίλες, στα ανέκδοτα. Είναι σημαντικό να ξεσκάμε λίγο μέσα στην σημερινή αθλιότητα, Θα συνεχίσω όλη την βδομαδα, και την επόμενη Κυριακή το βράδυ θα κυκλοφορήσω το απόλυτο ξεπατωτικό. Νύχτα που θα 'ναι άλλωστε ...

 

Ως προς τις αυταπάτες, υπάρχουν θεματάκια. Με πρώτο-πρώτο το EURUSD, όπου την ήπιαμε άσχημα. Δεν ξέρω αν και πόσοι κατάλαβαν ότι το Poison στα χαμηλά - κάπου στο 1,1020 - ήταν διφορούμενο. Πάντως είχα βάλει αμέσως μετά ένα "?".

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι το νέο σήμα στο 1,1205 ήταν σαφώς για γύρισμα. Και μας βγήκε ανάποδα. Τα γερμανάκια έκαναν επίδειξη δύναμης. Το κραχ εξελίσσεται, σε μορφή που η μόνη αντένδειξη είναι ότι είναι προφανέστατο. Και εν μέσω κραχ, το ευρώ ανεβάινει. Οι αγορές στα δύσκολα πάνε με τους ισχυρούς, άρα ισχυρός είναι η Γερμανία.

Δεν μας αρέσει, αλλά έτσι είναι. Φυσικά για την ώρα. Πάντως δεν είμαι για σήματα αυτόν τον καιρό.

 

Γυρίζοντας στα δικά μας, δεν με εξέπληξε φυσικά η καθοδική κίνηση. Ήταν και ασσορτί με τα τραγούδια που ανέβασα, όπως και χαρακτηριστικά αυτά που δεν ανέβασα. Αλλά, αισθάνομαι ότι για να πάμε χαμηλότερα, αν πάμε χαμηλότερα, θα χρειασθεί πρώτα να δοκιμάσουμε υψηλότερα.

Από πλευράς μου θα δοκιμάσω και την πολιτική κίνηση. Συνειδητοπoιώ πιά ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ίδρυση κόμματος. Θα δείξει σε τί ρυθμούς είναι να πάω, αλλά πάντως είναι μονόδρομος.

Αν γίνουν τελικά οι εκλογές, πιστεύω ότι θα καταφέρω τουλάχιστον το minimum - μία απλή παρουσία. Χωρίς υψηλές προσδοκίες. Φυσικά είμαι έτοιμος για τα πάντα, αλλά θα κοιτάξω να σιγουρέψω το βασικό.

Καλώς ή κακώς, ο σημερινός απλός πολίτης δεν καταλαβαίνει τίποτα χωρίς να βάλεις μία ταμπέλα. Πολιτικός, λοιπόν, και αρχηγός κόμματος.

Αργότερα σήμερα έχει και άρθρο για το βασικό των πολιτικών μου προτάσεων : Καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. "Μας το κάνεις κρεμούλα" είπε ένας φιλαράκος εύστοχα.

 

Να δω αντιδράσεις, όθεν.

 

Ε

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
486 αναγνώστες
6 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015
07:46

 

παράγκα.

Αγορίνα,

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την παράγκα της Αθήνας. Γι' αυτό και οι συμπεριφορές είναι όλο και πιό χαμηλού επιπέδου. Ποτέ δεν ήταν στο φόρτε της η φιλαλήθεια σε αυτό τον ρημαδότοπο, μαζί και ο ορθολογισμός, αλλά παράγινε η ξεφτίλα.

Η δήλωση του τρέχοντος αρχιπολιτικάντη "Δεν μετανιώνω που διάλεξα συμβιβασμό και μνημόνιο αντί για το χορό του Ζαλόγγου" λέει πάρα πολλά.

Πρώτον, βαφτίζει συμβιβασμό την απόλυτη παράδοση.

Δεύτερον, και πλέον κατάπτυστο, συνιστά έμμεσο πλην σαφή χλευασμό της ηρωικής επιλογής. Γιατί άραγε άφησε την παλιά διατύπωση "ή καταστροφή" ;

Και τρίτον, και κυριότερον, σφυρίζει αδιάφορα που έχει μεγάλες ευθύνες για το ότι φθάσαμε στην δυσχερή επιλογή που αναφέρει. Λες και υπήρχε το δίλημμα ανεξάρτητα από δαύτον. Λες και δεν ήταν αυτός που χειρίσθηκε την σκληρή διαπραγμάτευση.

Κατά τα άλλα, όπως έχει δηλώσει, "Δεν θα αποδράσω από τις ευθύνες μου". Όχι μόνο επεχείρησε απόδραση, αλλά είχε και το θράσος να κάνει και μαγκιές. Μαγκιές στον ψευτόμαγκα που ζήτησε εκλογές, μαγκιές και στην Πλατφόρμα για να τον ρίξει. Αν είναι μάγκας, γιατί δεν τους διαγράφει ;

Η μαγκιά που δεν θα του βγει είναι οι εκλογές. Γι’ αυτό και τις αποφεύγει δήθεν ζητώντας τες. Το κρατάμε.

 

Την βδομάδα που πέρασε, δοκιμάσαμε τα υψηλά. Αργά την Τρίτη έβαλα Αρβανιτάκη και δεεενν. Μόνο 0,40% σπρώξιμο. Την άλλη μέρα, πρωί-πρωί, "Δίχτυ".

Μία τάπα-Poison [η ροκιά - το βίντεο] έβαλε το EURUSD κάτω από το 1,1194, την ώρα που σάρωνε. Πάρε γεύση : https://www.youtube.com/watch?v=Qq4j1LtCdww

Να δω μαγκιές Δευτέρα-Τρίτη και τα λέμε. Μιλάμε για μεσοπρόθεσμο όριο.

Στα δικά μας, τα γνωστά : προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα και έτοιμοι για ό,τι προκύψει.

 

Ελληνική Αντεπίθεση. Όχι ακόμα. Χαλαρά - πάντα.

 

Ε

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
396 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015
09:33

 

σουπίτσα μούρλια, με μπόλικο λεμονάκι.

Αγορίνα,

Τα αχαρτογράφητα νερά, που σου έγραφα την περασμένη Κυριακή, εμφανώς μπέρδεψαν τα βουτυρόπαιδα που σου'λεγα. Δεν δουλεύουν τα ρημάδια τα εργαλεία τους στην ελληνική φουρτούνα. Και οι αποδείξεις ήταν αλλεπάλληλες, για το ποιός ξέρει από τέτοια. Αφκόρς.

Η αναγγελία στο fb του μηνύματος στην Ομογένεια έβαλέ το στοπ στο 624 και κατι. Το "καπετάνιε χαμογέλα" έδωσε το μήνυμα για τα χαμηλά του μαγαζιού. Αν και έκανε τα παλαβά του πρωί-πρωί την Πέμπτη ... [γκουχ.]

Αυτή τη βδομάδα θα δοκιμάσουμε τα υψηλά. Το μήνυμα δεν έφθασε. Αν είχε φθάσει, θα είχαν ακουσθεί τυμπανοκρουσίες - σωστά ;

 

ε.

 

ε.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
398 αναγνώστες
8 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015
09:20

 

αναγκαστικά.

Αγορίνα,

Μέσα στη ζέστη του νταλακαλόκαιρου, σιγά μην σε αρχίσω πάλι με βαθυστόχαστες αναλύσεις και περιπεπλεγμένους γρίφους. Φυσικά, χωρίς αντίστοιχες δεξιότητες, ο καθένας καταλήγει στον πάτο. Αλλά ποιός νοιάζεται ;

Η ουσία είναι ότι δεν έχουν ξαναπάρει μπρος τα μυαλά μας τα ελληνικά – μιλώντας για τους πολλούς αφκόρς. Βρες ποιός καταλαβαίνει από αντίφαση και από προτεραιότητες. Χύμα στο κύμα ...

 

Αν - αν ! - ανοίξει το γνωστόν ευαγές ίδρυμα, θα έχουμε να δούμε το εξής απλό : πόσοι πουλάνε γιατί "φεύγουμε - τέλος". Υπάρχουν δηλαδή χαρτοφυλάκια που απλώς δεν μπορούνε να είναι κάπου όπου είναι δυνατόν να κλείσει για ένα μήνα και βάλε. Το πώς θα πουλήσουν είναι το ζήτημα είναι, όπως και πόσοι είναι όλοι αυτοί.

Λογικά - λοιπόν - αναμένουμε χώσιμο χοντρό.

Τί επίδραση θα έχει αυτό το χώσιμο στις διεθνείς αγορές είναι άγνωστον. Όλοι είναι στο τσακ για το κραχ. Τα γυρίσματα από τα χαμηλά είναι πολύ διστακτικά.

Άσε που το ευρώ σπαρταράει. Ποιός θα το σώσει ; Άγνωστον. Πάντως το τίναγμα της γάτας έχει ήδη ζωγραφισθεί.

 

Όλα αυτά - όπως αντιλαμβάνεσαι - δεν είναι παρά πρωτόγνωρες καταστάσεις που δυσκολεύουν τα μέγιστα τα διάφορα βουτυρόπαιδα.

Εμείς θα ρίχνουμε βουτιές να δροσιζόμαστε, κι άστους στις αγωνίες και τις ανασφάλειες ...

Καλή ιδέα ;

 

ε.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<456789101112>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις