καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


544 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015
08:26

 

χαλαρά.

Αγορίνα,

Το γνωστό άσμα "Για ένα τανγκό" είναι όλα τα λεφτά στην παρούσα φάση. Όχι ότι άλλοτε ήταν ο,τιδήποτε "ένα άγγιγμά σου κάτω από το τραπέζι". Και πρόκειται για την διέγερση της διαίσθησης. Που, μαζί με την λογική, σε αρμονική σύνθεση, οδηγεί στην ενόραση,

Ενόραση, από πλευράς μου, ήταν η εικόνα που σου έδωσα την περασμένη Κυριακή. Πάγωσα το Σαββάτο το πρωί, βλέποντας για το μακελειό. Πάγωσα χειρότερα όταν είδα τί ακριβώς σου έγραφα,

Περιττόν να επισημάνω τα δευτερεύοντα, όπως λόγου χάριν το -3% του Dow ή το -7,5% εκεί που ανέμενα "χώσιμον, ως λογικόν". Αν με εξέπληξε κάτι, είναι ότι είχαμε μόνον τόσο λίγη πτώση ...

Το ευρώ αντιστάθηκε, αλλά προετοιμάζει χειρότερα. Κινητήριος σχηματισμός, καθοδικός. Τέλη του μήνα, χαλαρά μέχρι 1,05. Μετά μία τελευταία ανάσα. Και Χριστούγεννα με ξύλο αλύπητο. Το καλό σενάριο.

Τα χάλια της Εβρόπης τα είδες. Η απόλυτη διάσταση με την πραγματικότητα. Paroles …

 

Στα ημέτερα, ο βάρδος μίλησε. Πέμπτη απόγευμα. Αυτή την φορά η έμφαση ήταν στο "Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες".

Όπως θα είδες στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, το αποχαιρετιστήριο άρθρο στον "Δάσκαλο της Αλήθειας" ήταν η απόλυτη δήλωση παραλαβής σκυτάλης. Ουσία, όχι λόγια. Και από έναν άνθρωπο με κύρος στην Εθνική Αριστοκρατία.

Να σου θυμίσω και ότι σήμερα, το double fifteen, κλείνουν ακριβώς 4 χρόνια από τον λόγο στην Γ.Σ. Το γάντι σε "κάθε κολλημένο δυτικό εγκέφαλο". Και το προσκλητήριο στην ως άνω : Ώρα Ελλάδος.

Και, σιγά-σιγά, την ώρα που θα κλαίνε οι ξύπνιοι που τώρα πουλάνε, θα καταλάβεις τί ακριβώς σήμαινε η φαρδιά-πλατιά προσυπογραφή.

 

Ε

 

Το σχόλιό σας
371 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015
09:02

 

double fifteen

Αγορίνα,

Όλα δείχνουν ότι έχουμε μπροστά μας ένα δεκαπενθήμερο ακραίων καταστάσεων και διακυμάνσεων. Απρόβλεπτων εξελίξεων. Η διαταραχή στο χαοτικό σύστημα έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ τα υποτιθέμενα αφεντικά του πλανήτη έχουν "ξεφύγει" τελείως. Στην προσπάθειά τους να φανούν ισχυροί και συντονισμένοι - αφκόρς.

 

Επιβεβαιώθηκα στην εκτίμηση «Δεν νοείται σοβαρή στήριξη για μη σοβαρό νόμισμα». Η καθοδική δυναμική είναι ισχυρότατη, και δεν σηκώνει παιχνιδάκια από κανέναν. Οι ρεαλιστές ‘κονομάνε. Έτσι ξερά.

Και γουστάρω να διαβάζω γερμανογενίτσαρους να λένε πόσο πολύ συμφέρει την Γερμανία το φθηνό εβρό. Εις τα υπ' όψιν ότι εκκρεμούν δύο δεκάεβρα σε στοιχήματα για το αν θα υπάρχει εβρό μετά την 31.12.15. Ένας επιχειρηματίας και ένας ομόλογός σου στα μέρη μας πρόκειται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Δεν αποκλείεται για να τσεπώσουν το δικό μου. Δεν …

 

Επιβεβαιώθηκα και ως προς τα αμερικανά. Παλεύουν με τα ιστορικά υψηλά τους. Θα ήταν και περισσότερο από χίλιες μονάδες χαμηλότερα ο ντάου, όταν στο έγραφα. Και η επιφύλαξη στο τέλος για το χαμηλό Οκτωβρίου είχε το νόημα του κλεισίματος short put θέσεων σε εξευτελιστικές τιμές. Θα δεις σύντομα ποιός κίνδυνος ελόχευε και το υπαγόρευε.

Δεν φαντάζομαι να επιχειρήσουν ηρωική έξοδο, καθότι θα ακούσουν ένα λίαν ηχηρόν "ννίιινννχάου". Λογικά θα το σκεφθούν λίγο στο πάνω-κάτω, και θα πάρουν την άγουσα. Αγεληδόν, ως είθισται ...

 

Επιβεβαιώνομαι και ως προς την σχετική εικόνα του νταξ'. Είναι αρκετά μακρύτερα από το ιστορικά υψηλά του. Και αναμένω χώσιμον εις DBK, ως λογικόν.

Καταλαβαίνεις, είμαι βέβαιος, πού οδηγεί η σκληρά πραγματικότης την εβροπαϊκήν εθετοτυφλία.

 

Στα δικά μας, μυαλό δεν μπαίνει και τόσο εύκολα. Έως ποτέ. Το "πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ" είναι αξίωμα ακατάρριπτο σε αυτόν τον ρημαδότοπο.

Πάντως, με book bulding της ξεφτίλας, η γουσου έχει κάθε δικαίωμα να πει ένα "άντε και γαμηθείτε". Είναι θέμα τιμής και η ίδια η τιμή. Η αξιοπρέπεια.

Στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, μπορείς να εντάξεις την εναλλακτική που γνωρίζεις. Κατόπιν ειδικής προσκλήσεως, βεβαίως-βεβαίως.

 

Αυτά, γιατί γράφω και σοβαρό άρθρο. Αποχαιρετιστήριο, στον δάσκαλο της αλήθειας.

 

Ε

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
361 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015
09:43

 

10.6.13 [δέκα τρία]

Αγορίνα,

Δεν ξέρω αν θα έχω τον χρόνο να κάτσω να μελετήσω τα καινούργια φιρμάνια των φωστήρων - περί stress tests και ανακεφαλαιοποιήσεων, φυσικά. Αλλά το προ διετίας "Τα απόκρυφα των ανακεφαλαιοποιήσεων" δείχνει τί θα μπορούσα να κάνω. Μόνο που το ζουμί είναι εκεί που λέει ο τίτλος.

Ποιό είναι το success story ; Ιδού το ερώτημα ! Τί μας λένε τα stress tests ; Το βοηθητικό ερώτημα.

Επί του βοηθητικού, η απάντηση είναι "απολύτως τίποτα, επί της ουσίας". Αν – αννν ! – κατάλαβα καλά, εξέτασαν την κατάσταση της 30ης Ιουνίου. Αυτό το ενεργητικό [λένε ότι] επεξεργάσθηκαν. Πάλι καλά, γιατί το ’14 είχαν στοιχεία 31ης Δεκεμβρίου του ’13.

Αν δεν κάνω λάθος, ήταν η δεύτερη ημέρα με capital controls. Και οι … μικροπεριορισμοί και οι μικροαλλαγές στην κίνηση κεφαλαίων, δεν απασχολούν τους φωστήρες. Πώς θα ‘κονομούσαν αν τα stress tests γίνονταν με μοντέλο που έπαιζε real time ; Οέο ;

Πάντως η ημετέρα ερώτησις "Όταν λένε stress tests, ενώ έχουμε capital controls, τί να εννοούν άραγε ;" έπεισε αρκετούς ...Τουλάχιστον στο να πατήσουν το ρημάδι το κλικ και να λαϊκώσουν κάτι που τους αρέσει.

Ας είναι.

 

Η ως άνω απάντηση "απολύτως τίποτα, επί της ουσίας", λοιπόν, αφήνει ανοικτό το ερώτημα. Εννοώ, επί της ουσίας του ελέγχου. Δεν είναι test. Τελεία και παύλα. Είναι κουβαδάκι να παίζουν τα κακομαθημένα βουτυρόπαιδα. Και να 'κονομάνε.

 

Μας λέει, όμως, τα βασικά επί της ουσίας περί του πρακτέου.

Ο πήχης για το μαγαζί που ξημεροβραδιάζεσαι τέθηκε χαμηλά. Τόσο που αναρωτιέται κανείς γιατί δεν θεωρήθηκε ότι είναι στα όρια του θεωρητικού σφάλματος του μοντελου των ελέγχων.

Λένε και για "ακραία" σενάρια, και αναρωτιέται κανείς τί έχουν βάλει στο διεστραμμένο μυαλό τους ότι μπορεί ακόμη να συμβεί σε αυτόν τον ρημαδότοπο. Να συμβεί και να μην γίνει Κούγκι ο πλανήτης, εννοώ.

Πάντως, όταν σου λένε ο έλεγχος για δυσμενές σενάριο λέει να βάλω πόδι στο μαγαζί σου με τόσα δις, θα πρέπει πάνω-πάνω να λέει δυό λόγια για το ποιο είναι το δυσμενές σενάριο. Επικεφαλίδα, όχι στην έκθεση στα Αγγλικά - κι αν το έχει κι εκεί.

 

Για να μην τα πολυλογούμε, η αγορά έχει να εκτιμήσει τις προοπτικές. Σύντομα θα φανεί αν η ανοδική κίνηση ψάχνει για κορόϊδα που θα πάρουν τον μουντζούρη, ή αρχίσαμε να σοβαρευόμαστε. Τουλάχιστον μερικοί-μερικοί ...

 

Ως προς τα 5+1 βιβλία, που θα διάβασες – υποθέτω – στου oberon, υπάρχει κάτι νεώτερο. Φρέσκο, προχθεσινό. Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα έχει κάτι ποιοτικά διαφορετικό από την "ανασκόπηση της σκέψης" που έγραφα.

Νέα διάσταση στην Λογική. Υπέρβαση του υποβάθρου του σύγχρονου κόσμου, της Λογικής του Αριστοτέλη. Δίνει νέα διάσταση στην Επιστήμη, και ιδίως στις κοινωνικές επιστήμες. Εργαλείο για να είναι αυστηρά αποδεικτικές.

Και, βέβαια, τέρμα στην αμπελοφιλοσοφία. Και νέα διάσταση στην Φιλοσοφία.

 

Ψιλοπράγματα.

 

Ε

 

 

 

 

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
282 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015
09:11

 

@ herr

Αγορίνα,

Ομολογώ ότι κι εγώ εντυπωσιάστηκα από την νέα σύμπτωση. "Σφάλιαρο" και μάλιστα "μεσοβδόμαδα" είχα πει την περασμένη Κυριακή για το εού. Και είδες τί έγινε. Κάτσε να δω μήπως έχω και καμιά καλή ιδέα για αυτή την βδομάδα.

Έχω.

Κατά πρώτον, να σου πω ότι δεν έκανα τον κόπο για κάποιο ιδιαίτερο σήμα. Δεν το έχω και του γούστου μου να υποδεικνύω τα προφανή. Πάντως δεν άντεξα και μέχρι τέλους. Είδα ανάρτηση φιλαράκου στο φβ που έλεγε για "σοβαρή στήριξη", ενώ το διάγραμμα που μοστράριζε την φωταγράφιζε κάπου λίγο παραπάνω από το 1,11.

Δεν άντεξα, ομολογώ, στον πειρασμό και σχολίασα : "Δεν νοείται σοβαρή στήριξη για ένα μη σοβαρό νόμισμα". Και κάπου στο 1,10 (100 pips παρακάτω δηλαδή) ανέβασα poison με “?”, μπας και το λυπηθούν επ' ολίγον.

Δεν ξέρω τώρα αν θα βρεθούν πελάτες που θα παρασυρθούν από τυχόν - τυχόνννν ! - pullback. Μέχρι 1,1178 την Τρίτη, που-χου. Και μήπως - μήπωςςς λέω - την άλλη μέρα γιορτάζαμε λίγο επίσημα την επέτειο του ΟΧΙ. Μπας και καταλάβουν οι Ούννοι τί σημαίνει ΟΧΙ. Ελληνικό.

 

Ταυτόχρονα, βλέπω και σπάσιμο του άτυπου αλλά οφθαλμοφανούς κανόνα που έχει επικρατήσει εσχάτως. Δεν έχω τσεκάρει από πότε - ομολογώ. Μιλάω για το ότι το ευρώ ανεβαίνει όταν πέφτουν τα χρηματιστήρια - νταουτζώννης βασικά. Και τανάπαλιν.

Αν αντέξει το πράγμα, αν ρε φίλε, λέω να ρίξουμε διπλή μπούφλα.

Αισθάνομαι πάντως ότι τα αμερικανά τρόφιμα των χρηματαγορών θα το γούσταραν τρελά. Οπότενες, αν συμβεί, δεν θα φταίω εγώ. Ας όψεται η συνήθεια των συμπτωματικών συμπτώσεων.

 

Ως προς τα δικά μας, η ανοδική κίνηση σταθεροποιείται εμφανώς. Η διορθωσούλα που σου έλεγα για το w ίσα-ίσα που συγκράτησε λίγο τον καλπασμό. Και στο χαρτί μάλλον πάλι κάποιοι ξένοι την κοπάνησαν την Παρασκευή.

Είπαμε από καιρό ότι είναι τύποι που φεύγουν ξερά από ένα χρηματιστήριο που κλείνει για ένα μήνα. Δεν τους νοιάζει κάτι άλλο. Ούτε που θα κοιτάξουν πίσω τί γίνεται.

 

Για τα σοβαρά δεν σου γράφω σήμερα κάτι. Είμαι σε βαθειά περισυλλογή για το άρθρο που σου έχω πει από καιρό. Σβήνω-γράφω διάφορες εκδοχές. Καταλήγω στο τελεγραφικό στυλ.

Αλλά θυμήθηκα να σου πω και ότι, τώρα πιά, δεν είμαι και πολύ σίγουρος για αυτό που είχα πει για το χαμηλό Οκτωβρίου. Τόσο που δεν επιμένω.

"Κι όλα γύρω τους τα σπάνε" που λέει και το άσμα ...

 

Ε

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
383 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015
09:44

 

and style.

Αγορίνα,

"Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο" είναι η φράση που έχει στο μυαλό του ο κάθε αδικημένος. Καλώς ή κακώς, that's life. Και η αφεντιά μου προσθέτω "Κι αν είναι και στην κατάψυξη {τάδε) χρόνια ..." Όπου "τάδε" ανάλογα με την εκκρεμότητα ...

Η κρύα εκδίκηση που ήδη εξελίσσεται είναι του μαγαζιού. Τα warrants έχουν πάρει την ανηφόρα, από κοντά και το χαρτί. Το σενάριο υπάρχει από καιρό "Ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης και τα warrants " Απλώς αλλάζουν οι λεπτομέρειες. Το βασικό είναι ίδιο : το συμφέρον.

Εκείνο που αλλάζει είναι η ανάγκη. Το δίλημμα πιά είναι "γκαρσόνια ή μάγκες ;".

Και το άρθρο που τους έδωσα στα χεράκια τους, μαζί με το κείμενο του λόγου μου που δεν είπα, είχε τον ίδιο τίτλο. Ακολουθούσε απλώς το κρίσιμο ονοματεπώνυμο. Και ο βου, που μαζί κι οι δυό διάβαζαν επισταμένως μπροστά στη γ.σ. για την ανακεφαλαιοποίηση, μου είπε καθώς έφευγα αδιάφορος : "Καλά τα λέτε".

Έχει ο καιρός γυρίσματα, που λέει και το άσμα, και οι βολεμένοι δ-ε-ν είναι πιά βολεμένοι. Του γραμματικού η λέξη, του ιδίου και το "Only foolish don't change their mind" του Τσώρτσιλ.

Από πλευράς μου - σου θυμίζω - η απάντηση ήταν "Οψώμεθα." Και δεν παίρνω λέξη πίσω. Ούτε και βάζω νερό στο ούζο μου - πόσο μάλλον στο κρασί μου.

 

Φυσικά σε άλλους την έχω στημένη : στην βλακοκρατία, εγχώρια και ευρωπαϊκή.

Από χρόνια έχω καταγράψει στην τοπική την προειδοποίησή μου, στην ιδεολογία της βλακοκρατίας, στον Πλατωνισμό : "αν είναι και 2.500 χρόνια στην κατάψυξη ...". Και τώρα που μελετάω Όμηρο, αντιλαμβάνομαι καλά γιατί έδιωχνε από την "ιδανική πολιτεία" του τον Όμηρο. Πατέρας της λογοκρισίας ο μέγας φιλόσοφος – έτσι ;

Αν η Α' ραψωδία της Ιλιάδας είναι η αποτύπωση της μαλακίας που δέρνει τους αρχηγούς μας, η Δ' ραψωδία της Οδύσσειας είναι η αποκάλυψη όλης της σαπίλας της υψηλής κοινωνίας. Και αυτή την κοινωνία εφοδίαζε ο Πλάτωνας με μπόλικα "πρέπει", αλλά και το δόγμα της υποκρισίας : "Τα ψέματα τα εν δέοντι γιγνόμενα". Φράση που έγινε λάστιχο, και πιά δεν υπάρχει ούτε σπυρί αλήθεια στον μάταιο τούτο κόσμο.

 

Καταλαβαίνεις, είμαι βέβαιος, πόσο βαθιά θα χώσω το νυστέρι με τα βιβλία που ετοιμάζω.

Η κρύα εκδίκηση έχει απαιτήσεις, σε κάθε περίπτωση. Καλό υπολογισμό. Στόχου, δυνάμεων, συσχετισμών, timing. Έχω, άλλωστε, εδώ και χρόνια, ξεπάτώσει στην μελέτη τα δύο απόλυτα κινηματογραφικά έπη. Όπως, ίσως, θα ξέρεις, κάθε επική ταινία έχει Ομηρικά στοιχεία.

"Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" και "Kill Bill".

O Κλιντ σκοτώνει τον κακό, πέφτει αυτός στον ανοικτό τάφο, και με δύο μπιστολιές από μακριά του σπρώχνει για παρέα το καπέλο του και το μπιστόλι του. Και τον άσχημο τον αφήνει με μπόλικο χρήμα στην ερημιά να ωρύεται ...

Η Beatrix παίρνει από τα Τάρταρα την εκδίκησή της. Από τον τάφο βγαίνει. Έχει την στόφα να καθαρίσει με άνεση τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας των εκτελεστών της, αλλά έχει και "χτύπημα των πέντε σημείων" για τον Bill. Και η λέξη ρεβάνς έχει "γεμίσει το στόμα της" αρχή-αρχή στο βου μέρος.

[Άντε πείσε κολλημένους σε προκαταλήψεις να δώσουν βάση σε ταινία του Χολυγουντ].

 

Μακάρι να υπήρχε άλλος τρόπος, αλλά δέεενν ...

 

Στα τετριμμένα, βλέπω ολιγοήμερη διόρθωση σε νταουτζώννη. Μεσοβδόμαδα ετοιμάζω σφάλιαρο για το εού. Μιά διορθωσούλα και για εμάς δεν θα έβλαπτε. Όχι ότι επιμένω κιόλας.

Πώς θα διορθώσει το w πριν το 7,5 δεν το γνωρίζω. Ειλικρινώς.

 

ε.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<2345678910>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις