καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


649 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016
09:44

 

@ κακομαθημένα βουτυρόπαιδα

Αγορίνα,

Σου έγραφα ""Τρέχουμε" στο κινέζικο "Οι αντιξοότητες είναι ένας καθρέφτης που δείχνει τον πραγματικό μας εαυτό". Και οι προσεχείς αντιξοότητες θα δείξουν τον πραγματικό εαυτό του λαού-ηγέτη του πλανήτη. Τον σημερινό εαυτό μας - διευκρινίζω." Να το δούμε ένα μήνα μετά ;

 

Ο πολύς κόσμος έχει υποταχθεί στη μαύρη μοίρα του. Ανέχεται τον απερίγραπτο τύπο, τρέφει φρούδες ελπίδες με τον νέο. Καμία ελπίδα σοβαρής ανάκαμψης. Αλλά αντέχει. Σημαντικό.

Οι μονάδες μας πάντα έλαμπαν. Ακόμη και με το άθλιο εκπαιδευτικό μας σύστημα, π.χ., έχουμε διακεκριμένους επιστήμονες, εφευρέτες κ.τ.τ. Δεν ξέρω αν είδες που oi Γερμανοί αναγνωρίζουν ότι, οι έλληνες γιατροί που μετανάστευσαν, αναβάθμισαν το σύστημα υγείας τους. Αλλά πώς εξηγείται ;

Ο έλληνας γιατρός δεν είναι ειδικός - με την κακή έννοια. Είναι ικανός, βέβαια, να ξέρει την ειδικότητά του μέχρι λεπτομέρεια. Αλλά έχει την εποπτεία, την θέαση όλου του οργανισμού. Και είναι μοναδικός στο δίδυμο "ενατένιση και δράση". Έχει "μύτη".

Έχει και ανθρωπιά. Και "γιατρός που δεν είναι ανθρωπιστής, δεν είναι καλός γιατρός" - άλλος από εμένα το έχει πει. Μην σε μπερδεύουν οι έμποροι υγείας που αφθονούν στον ρημαδότοπό μας. 'Κονομάνε - δεν έφυγε κανένας τους ...

 

Η ίδια κατάσταση και στους αεροπόρους. Εκεί κι αν ξεχωρίζει το δίδυμο "ενατένιση και δράση". Αν ο γιατρός παίζει με τα λεπτά της ώρας, ο πιλότος παίζει με τα δευτερόλεπτα. Γι' αυτό και έχουμε τους αναμφισβήτητα καλύτερους.

Το ίδιο πάει να γίνει και με τους traders. ’λλος χειρίζεται έξυπνα τα έτοιμα εργαλεία, άλλος ξέρει να ξεχωρίζει πότε έχει πιάσει τον σφυγμό της αγοράς - το "έστιχτο" που λένε.

Και οι δύο, δεν έχουν πρόβλημα στο να κάνουν λεφτά. Πρόβλημα έχουν με το πότε να σταματήσουν, πότε να πάρουν ανάσες. Πότε να πουν εκείνο το ρημάδι "άσε να κερδίσει και κανένας άλλος".

Η εικόνα που έχω είναι ότι πιά έχουμε ουκ ολίγους χαλαρούς τοιούτους. Σε σημείο που να μην τους πειράζει να με διαβάζουν ...

 

Οι τρέχουσες περιστάσεις είναι μία πρόκληση να αποδειχθεί "τί ψάρια πιάνουμε", μετά από τόσα παθήματα. Την Παρασκευή, αργούτσικα, πριν πέσει κι άλλο ο dj, ανέβασα :

https://www.youtube.com/watch?v=Sg0KksWji9w

"Ανησυχώ για σένα

(...)

Εγώ σε νιάζομαι κι ας με πουλάς".

Και νιάζομαι γι' αυτούς που τσιμπάνε στα περί "Αρμαγεδδών !" και "ξεκαθάρισμα λογαριασμών τραπεζιτών".

Αυτό που είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ο ελληναράς είναι ότι κανείς στον κόσμο του χρήματος δεν συμπεριφέρεται ελληνοπρεπώς. Δ-Ε-Ν, το τονίζω. Εμείς έχουμε "το γινάτι βγάζει μάτι". Δεν συμβαίνει αυτό στον κόσμο των μπήζνες.

Επιτίθεται στον ανταγωνιστή για να κερδίσει, όχι για να του εξηγήσει έμπρακτα το "ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε ;". Μετράει πρώτα τις ζημιές. Κανείς δεν καταστρέφει την πιάτσα για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με τον άλλον που "του μπαίνει στη μύτη".

Και μία κατάρρευση της DBK ή της GS, πουχου, δεν θα αφήσει στην ησυχία τους εκείνους που τις γουστάρων χαμένες. Και ειδικά η DBK με εντυπωσιάζει με την αντοχή της. Μόλις προχθές κατέβηκε τα 20. Θα με σκάσει – μάλλον – μέχρι να γράψει μονοψήφιο.

Δεν έχουν λόγο να καταστρέψουν το παιχνίδι ακόμη. Το θέμα - πρώτον - είναι μέχρι πού θα φθάσει η ανοδική αντίδραση. Π.χ. για τον νταουτζώννη, από τα 16.000 παρά κάτι τώρα, έχουμε 17.000 παρά κάτι ή 17.500 συν κάτι. Όπως το κόβω χοντρικά - μέχρι να σου ξαναγράψω σε κανα μήνα.

 

Το δεύτερο θέμα είναι τί θα κάνουν τα αφεντικά των αφεντικών σου όταν ψιλοκαταλάβουν ότι "τέρμα τα δίφραγκα" με την ανοδική αντίδραση και τις κοροϊδίες.

Τα ημέτερα, σχετικώς :

Πρώτον, το ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ το καραγουστάρω. Θα το γράψω με άνεση χρόνου. Τα υπόλοιπα 5 μάλλον θα είναι τηλεγράφημα. Με τίτλο κάτι σαν "oberon speaking". Καταλαβαίνεις ...

Δεύτερον, περί του EURUSD,νομίζω ότι η κόμπρα που σου έλεγα δεν σηκώνει άλλες αναβολές.

Τρίτον, η κατακλείδα του άρθρου "Τι είναι υπεροπλία στις μέρες μας ;" στην τοπική ήταν :

"Υπό αυτές τις συνθήκες, προβάλλει γραφικό να ισχυρίζεται κανείς ότι η επόμενη υπερδύναμη του πλανήτη μας είναι η Ελλάδα. Και μάλιστα η πιο ισχυρή και ηθική υπερδύναμη που υπήρξε ποτέ. Η υπερδύναμη της γνώσης, στην εποχή του παγκοσμιοποιημένου χάους. Σωστά ;"

Τέταρτον, το άρθρο στάλθηκε με email την "Κόρινθος 31 Δεκ. 15" .......

Πέμπτον, το ημέτερον σχόλιον χθες :

"Αν δεν καις λιβάνι όταν όλα πάνε καλά,
μην πέφτεις στα πόδια του Βούδα
όταν υπάρχει πρόβλημα."
Κινέζικη σοφία, εκδόσεις Οδυσσέας

 

Take your time, and think about it ...

 

E

 

Το σχόλιό σας
638 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015
09:39

 

κόμπρα.

Αγορίνα,

"Τρέχουμε" στο κινέζικο "Οι αντιξοότητες είναι ένας καθρέφτης που δείχνει τον πραγματικό μας εαυτό". Και οι προσεχείς αντιξοότητες θα δείξουν τον πραγματικό εαυτό του λαού-ηγέτη του πλανήτη. Τον σημερινό εαυτό μας - διευκρινίζω.

Ιδού πώς το διετύπωσε η τοπ : "Όποιος βγάλει αυτό το χειμώνα, θα είναι ήρωας". Υπερβολή βέβαια, αλλά εκφραστική. "Speechless" της απάντησα με ασυνήθιστη καθυστέρηση, αν και η ερώτησή μου ήταν σε αυτό το μήκος κύματος.

Να στο πω και με δικά μου λόγια : "Η βλακοκρατία στο έλεος των αγορών". Αυτόν τον αμπζουρντουμισμό θα σου αναλύσω σήμερα. Όπως εκφράσθηκε στα πέριξ των  ανακεφαλαιοποιήσεων.

Δώσε βάση.

 

Πρώτον.

"μετά τα stress tests, οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών υπολογίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τελικά, το ΤΧΣ συμμετείχε μόνο με 5,43 δισεκατομμύρια ευρώ κι έτσι αντί των αρχικών εκτιμήσεων για 25 δισεκατομμύρια ευρώ, το ελληνικό δημόσιο αυτή τη στιγμή βαρύνεται με 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή έχουμε γλιτώσει χρέος ίσα με το 10% του ΑΕΠ μας."

Το είπε ο Τσίπρας στην επερώτηση της Μπακογιάννη. Και δεν του είπε κάτι σαν "πας καλά αγοράκι μου ;". Εκτός από την σύγχυση μεταξύ 14,4 και 25, άντε εξήγα τι σόι τσογλανιά είναι τα stress tests. ’ρα χωράει μόνο ανέκδοτο.

Γυρίζει το σκωτσεζάκι σπίτι και λέει χαρούμενο στον μπαμπά-σκωτσέζο : "Σήμερα κέρδισα 1,20 ευρώ". "Πώς καμάρι μου ;". "Είχε κίνηση, και αντί να μπω στο λεωφορείο, το ακολούθησα". "Την άλλη φορά να ακολουθήσεις ταξί, να κερδίσεις περισσότερα".

Να δεις που θα μας φορέσει και ΦΠΑ στα 18 δις "κέρδος".

 

Δεύτερον.

Στην ίδια συζήτηση στη Βουλή, κοκορεύτηκε για την ψήφο που έδωσε με νόμο στο ΤΧΣ που σου έλεγα. Και πάλι δεν άκουσε ένα "Τί λες ρε βλάκα ;". Ο νόμος για την ψήφο του ΤΧΣ είναι του '14 - όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

’σχετο που - για μένα - είναι αντισυνταγματικός νόμος. Ακόμη κι αν έβρισκαν τρόπο να μην "πέσει" στο Σ.τ.Ε., δεν έχει μούτρα με τίποτα για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ξεκάθαρο. Πρόθυμος με έννομο συμφέρον χρειάζεται μόνον.

’σχετα – όμως – με τα δικά μου, μεταξύ τους η διπλή παράλειψη κάτι λέει. Και η όλη κλήση σε απάντηση χωρίς αποτέλεσμα, σε τετ-α-τετ στην Βουλή, βρωμάει και ζέχνει.

 

Τρίτον.

Ουδείς ασχολήθηκε με την σφαγή των μετόχων. Και "φταίνε κι αυτοί, να πληρώσουν" - ακούς τριγύρω. Αλλά ο κόσμος έχει μπερδέψει αγρίως τις βούρτσες με τις ...

’ντε και πες ότι φταίει η μαρίδα που ανέχθηκε τόσα και τόσα. Απλή ερώτηση : γιατί τόση τρομοκρατία, τόσο κλίμα φτιαχτό ; Γιατί όχι ίσοι όροι ; Αγόρασαν στην τιμή που διαμόρφωσαν μεταξύ τους οι συμμετέχοντες στο bookbuilding. Δεν είχε νόμιμη άμυνα ο εγχώριος μέτοχος.  Αυτό.

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στα χρηματιστηριακά χρονικά αυτή η αλητεία. Συγκρίνεται μόνο με χρεοκοπίες που οδήγησαν σε εξαγορές τραπεζών για μία στερλίνα ...

 

Τέταρτον.

Αν είχε κάποια είδηση η συζήτηση, είναι τα ελληνικά ποσοστά ιδιοκτησίας που προέκυψαν ...

 

Και πέμπτον : Ληστεύουν οι ξένοι κερδοσκόποι τις ελληνικές τράπεζες;

Ερώτημα-τίτλος άρθρου, ανθρώπου που είχα σε εκτίμηση. Η απάντηση είναι, βέβαια, την ξέρεις : "Δεν ληστεύουν, λήστεψαν".

Η απάντηση του αρθρογράφου είναι στην ουσία "Όχι ακόμη". Θεωρεί εν ολίγοις ότι δεν υπάρχει ακόμη ληστεία, γιατί δεν πούλησαν ακριβότερα. Καταλήγει : "Αν και εφόσον ποτέ οι τράπεζες επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα τιμών, ευχής έργο, τότε και εμείς θα συμφωνήσουμε ότι υπήρξε όντως κερδοσκοπία."

Σου χώνει το 45άρι στον κρόταφο, και σου λέει "Τα λεφτά σου ή την ζωή σου". Του δίνεις το χοντρό πορτοφόλι που έχει μπανίσει. Τσεπώνει το χρήμα, φεύγει. Και ανακαλύπτει ότι το χρήμα ήταν πλαστό. Έγινε ληστεία ;

Να στο πω και γενικά : Μία ληστεία προϋποθέτει θύτη, θύμα, αντικείμενο, βία. Όχι όφελος. Ο θύτης εξασκεί βία για να πάρει από τον θύτη κάτι. Δεν αναιρεί την ληστεία αν αυτό που σου απέσπασε με την βία δεν τον οφελήσει. Ο δικαστής θα τον στείλει φυλακή, ακόμη και αν του πεις "φίλε είναι από την μονόπολη των παιδιών" και φύγει.

 

Το θέμα έχει ουσία, όμως. Στο έχω θέσει από βδομάδες ούτω πως : "μετά την ληστεία τί ;". Ακόμη και αν τα 6,5 δις που έβαλαν είναι μέρος μόνον των κερδών τους από υποτιμητική κερδοσκοπία, χρειάζονται "success story γι' αυτούς". Η ληστεία υπάρχει, ούτως ή άλλως – ξεκάθαρο.

Για την ώρα, το μόνο story που μπορώ να διακρίνω είναι η υποτιμητική κερδοσκοπία με αλληλοφάγωμα μεταξύ τους. Να κερδίσει το ένα fund από άλλο fund. Ο κοσμάκης δεν έχει νόημα να πουλήσει. Από καιρό.

Είναι και η νότια πορεία της φίλης μου της DBK. Από τα 30 έχω που την γλωσσοτρώω, στα 25,7 σε έσπρωξα πρόσφατα, και είναι ήδη 21 και κάτι.

Αλλά τα πιό σοβαρά είναι στο εούρ. Ενθυμείσαι τον ημέτερον χρησμόν, στα μέσα Νοεμβρίου : "Τέλη του μηνός 1,05 - διόρθωση - μαύρα Χριστούγεννα". Και 15 ημέρες μετά, απορία για το πώς θα γίνει διόρθωση, όταν όλη η αγορά ξέρει ότι είναι διόρθωση. Η διόρθωση έγινε – πώς αλλιώς ; – σε στύλ "τίναγμα της γάτας".

Να στο πω και με παραμυθάκι, σχετικό με τις ληστείες που λέγαμε.

Είσαι φακίρης. Την ώρα που έχεις βάλει στο κουτί την κόμπρα σου, έρχεται και σου βάζει ο τύπος το 45άρι στον κρόταφο. "Την φλογέρα και την κόμπρα, ή την ζωή σου". Του τα δίνεις και τα δύο. Και τον βλέπεις αργότερα να τρέχει φουλ. Δεν έκανε δουλειά η φλογέρα στα χείλη του, ούτε η κόμπρα [μας] χαμπαριάζει από 45άρια.

 

Αν δεν το έπιασες, έτσι όπως βλέπεις το διάγραμμα με την διόρθωση στο EURUSD, την λες και κόμπρα ;

 

Ε

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
391 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015
08:10

 

ντούκου, ξανά.

Αγορίνα,

Ο διάχυτος αμπζουρντουμισμός γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτός από όλο και περισσότερους μαχητικούς. Σε μη μαχητικούς - το τονίζω - ήταν ανέκαθεν αντιληπτός. Από γεννήσεως κόσμου. Όθεν, λέω να στο αναλύσω - κι άσε τα ουφ. Χάϊντε !

Ο μαύρος κύκνος, που λες, δείχνει την αντίδραση καθενός μας μπροστά στο πρωτάκουστο. Ξέρεις ότι όλοι οι κύκνοι είναι άσπροι σαν τον ασβέστη, αλλά μπροστά σου βρίσκεται καμαρωτός-καμαρωτός ένας μαύρος τοιούτος. Είναι σε όλα ίδιος με κύκνος, εκτός από το χρώμα.

Τί σκέπτεσαι ; Όχι εσύ που είσαι γάτα με πέταλα. Τί σκέπτεται γενικά ο κόσμος.

Εσύ είσαι από τους λίγους, στον μάταιο τούτο κόσμο, που θα πουν αυθόρμητα ένα "για δες, υπάρχουν και μαύροι κύκνοι". Και την ώρα που θα τον ταΐζεις καλαμπόκι, να χαρεί και η κοράκλα σου, θα συνειδητοποιείς το εξής απλό : Ο κανόνας "όλοι οι κύκνοι είναι άσπροι", σβου.

Ο κόσμος θα σκεφθεί "δεν είναι κύκνος". Ο γνωστός κανόνας "όλοι οι κύκνοι είναι άσπροι" απαγορεύει την ένταξη του προ οφθαλμών κατάμαυρου ζωντανού στους κύκνους. Δεν επιτρέπει ο καθένας στον εαυτό του να αμφισβητήσει τους κανόνες.

Δεν φαντάζομαι να σε πολυστεναχωρεί η ως άνω μαλακία του κολλημένου κοσμάκη, αλλά να που τα πράγματα σήμερα είναι χειρότερα. "Δεν είναι μαύρος" ο κύκνος που βλέπω, λέει ο ένας. Κάπου θα πλατσούρισε, κάποιος θα τον έβαψε, κάποιος τον φωτίζει με μαύρο φως, βλέπω παραισθήσεις - τέτοια.

 

Συσκότιση φίλε μου. Η πεμπτουσία της προπαγάνδας, της ισοπέδωσης στην σκέψη. ¨Πού ξέρω αν είναι πράγματι μαύρος ;" αναρωτιέται ο καθένας, και τέλος η ελευθερία σκέψης.

 

Μαύρος κύκνος, κατά την τρίτη ως άνω εκδοχή, βάφεται – πουχου – ο γνωστός με τα τριάντα τόσα ακίνητα που ξέχασε να δηλώσει. Ακούς χίλια μύρια, μαθαίνεις ότι αντί για 34 είναι 4, ότι τα υπόλοιπα είναι άνευ αξίας χωράφια στην άκρη του πουθενά. Χώρια που απλώς τα διεκδικεί στα δικαστήρια, χώρια που έχει κάπου 3-4 %.

Μην το παιδεύουμε : ακυρώνεται συστηματικά κάθε προσπάθεια να μάθουμε την αλήθεια. Ακόμη και στο πιό προφανές και εύκολα διαλευκάνσιμο.

Τα ίδια που σου έλεγα για την κατάρριψη του ρώσικου τις προάλλες. Έβγαλες κανένα συμπέρασμα ; Σε έπεισα - ή έστω : σε προβλημάτισα ; - αν όλες οι θεωρίες που σουλατσάρουν στον τύπο και το διαδίκτυο έχουν έναν και μόνον σκοπό ; Να καλύψουν τα μαλακισμένα procedures των τούρκων. Που είναι ίδιας βλακείας με τα procedures όλων των υπολοίπων δυτικών.

Η συνομωσία σιωπής - θα θυμηθώ πώς την λένε - καλύπτει τα procedures όλων, καλύπτοντας την μαλακία των τούρκων "συναδέλφων". Με κάθε μέσο, και με κάθε ψέμα.

Το θυμήθηκα : με την ομερτά.

 

Τώρα τί έγινε με την ανακεφαλαιοποίηση και την συμμετοχή με ψήφο στην γουσου, δεν έβγαλα και τελείως άκρη. Αλλά ιδού πως τίθεται το θέμα, παρ' ημίν. Δώσε βάση :

Το '13 κάποιοι έδωσαν τα ωραία τους λεφτουδάκια για να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση. Και συμμετείχαν υπό τους όρους του ενημερωτικού δελτίου, κατά τις διατάξεις του Ν.3864/10. Το ενημερωτικό, μεταξύ άλλων, έγραφε κατεβατά για "κινδύνους".

Η συμμετοχή με ψήφο είναι με μεταγενέστερο Νόμο, που αλλάζει τις σχέσεις μεταξύ συνεταίρων. Συνεταίρος είναι το ΤΧΣ, δ-ε-ν είναι το Κράτος. ’λλο το ότι ανήκει στο Κράτος. Είναι στην ιδιωτική περιουσία του δημοσίου. Ως εκ τούτου, δεν έχει την προνομιακή μεταχείριση του νόμου.

Αυτά τα ολίγα, μπας και τα ψάξει κανένας νομικός. Η ανακοίνωση του μαγαζιού, της Δευτέρας, έλεγε για "άρθρο 7α". Τί μύγα να τους τσίμπησε και την έβγαλαν ; Γιατί με την διευκρίνηση - εννοείται.

Επιφυλάσσομαι. Όπως και για το όργιο με την τιμή εκκίνησης. Πάρθηκε το 85% σε μία άλφα τιμή, το 15% διαπραγματεύονταν την προηγούμενη σε μία βήτα τιμή. Κι έβαλαν την βήτα τιμή. Γιατί αυτό εξυπηρετούσε την υποτιμητική κερδοσκοπία. Απλούν ;

 

Εν ολίγοις, αγορίνα, κάποιοι έμαθαν και με το παραπάνω το παραμύθι : "βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και το τρώμε νηστήσιμο". Και κατάντησαν να το πιστεύουν. Λένε "Ρε τί βρωμάει ; Ψαρίλα - φτου."

Έτσι νομίζουν ότι μπορούν να ... νηστεύουν με το ευρώ. Μέχρι που τα "Ζουζούνια" κούνησαν το δάχτυλο. "Αχ κουνελάκι" ... "ξύλο που θα το φας".

Έκλαιγε το φιλεθεάμον κοινόν του ημετέρου fb-τοίχου, στο +3%. Μερικές-μερικές παρακαρφώθηκαν.

 

Βρωμάει ψαρίλα, αγορίνα, αλλά για άλλο λόγο : κάποιοι είναι ψαρούκλες.

 

ε.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
320 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015
09:06

 

πανζουρλισμός

Αγορίνα,

Σου έγραφα για το Δυτικό Ζήτημα και την εκφυλιστική άνοια. Και δεν πέρασε ούτε ένα τέρμινο μέχρι να αρχίσει να μιλάει όλος ο πλανήτης για την παράνοια της Τουρκίας - της δυτικοποιημένης πιά. Σου έγραφα μάλιστα εν παρόδω και για το Ανατολικό Ζήτημα, και την έξυπνη εκμετάλλευσή του από την γείτονα. Μασάς ;

Με την κατάρριψη του ρώσικου βομβαρδιστικού, είχαμε όχι μόνο την ηχηρή διάψευση, ως προς την τούρκικη εξυπνάδα, αλλά και την επιβεβαίωση ως προς τα "φασόλια" που σου έγραφα. Μπορείς να βγάλεις άκρη τί έγινε ακριβώς ; Και να το βγάλει και κάποιος φορέας που να κλείνει στόματα ;

Δώσε βάση. Η ρώσικη εκδοχή - δεν μπήκαμε. Δεν είδα βέβαια και αποδεικτικά στοιχεία, ούτε καν στο "Η Ρωσία τώρα" που ψιλοπαρακολουθώ.

Η τούρκικη εκδοχή : τους ειδοποιούσαμε 10 λεπτά, μπήκαν μέσα 17 δευτερόλεπτα, πήραμε εντολή πρωθυπουργού και τους "κατεβάσαμε". Credo quod absurdum est [πιστεύω διότι παράλογον είναι] λένε οι παπικοί. Είναι το μόνο επιχείρημα που μπορεί να ενισχύσει το υπ' όψιν παραμύθι της Χαλιμάς.

Η κοινή γνώμη τρώει τον σανό προθύμως. "Πολλοί θα το δουν και λίγοι θα το καταλάβουν" που λέμε. Αλλά, κι αυτοί που καταλαβαίνουν το φασόλι, τί συμπέρασμα βγάζουν ; Προσχεδιασμένο, φίλε μου. Προσχεδιασμένο.

Η εκδοχή μου : Υπάρχει πάγια εντολή στην περιοχή "ό,τι πετάει το ρίχνουμε". Υπάρχει γιατί εκεί πετάνε συριακά, που τους λες "ας προσέχατε να μην μπαίνατε" και το βουλώνουν. Δ-ε-ν υπήρχε στα procedures κάτι σαν "εκτός αν είναι ρώσικο". Εξ ου και στα ρώσικα σύνορα είναι άλλα τα procedures. Check it.

Το ρίξανε, λοιπον, ψιλοκατάλαβαν την μαλακία τους οι στρατηγοί, και τα φόρτωσαν με τρρρόπο στον πρωθυπουργό του ανεπιθύμητου πρόεδρου. Στέκει ;

 

Φυσικά, η Ρωσία δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής. Αλλά ούτε και να αρχίσει τις αντανακλαστικές κινήσεις. "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ;", μεταφραζόμενη σε πολλαπλάσιες ζημίες, θα ήταν μία καθώς πρέπει νεοελληνικού ρυθμού απάντηση.

Έδωσε μαθήματα στο "ξέρετε είμαστε υπερδύναμη". Δύναμη και σύνεση μαζί. Ου μην αλλά και στυγνό πρόσωπο.

Φυσικά, και η Αμερική δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής. Είναι ανεπίτρεπτο ένας σύμμαχός της να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Αλλίμονο αν η κάθε Αμερική επέτρεπε στις ορντινάντσες της να αρχίζουν καυγά με το αντίπαλο αφεντικό.

Στοιχειώδες. Εξ ου και τόση ψύχρα στην υποστήριξη.

Κάπως έτσι, η φυσική φορά των πραγμάτων φαίνεται προσχεδιασμένο εγχείρημα. ’ντε να βάλεις στο μυαλό του κάθε κολλημένου ευφυούς προχειρολόγου ότι στα αναπάντεχα οι ισχυροί κάνουν πάρτυ για την πάρτη τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει προσχεδιασμό. Τις δουλείες τους φροντίζουν. Την ώρα που οι βλάκες ψάχνουν για σκηνοθεσίες και σκηνοθέτες.

 

Καταλαβαίνεις, αφκόρς, τί είναι να σου βγαίνει ένα τέτοιο φασόλι, την ώρα που αγωνίζεσαι να βρεις τρόπο - πουχου - να μην καταρρεύσει ο Dow. Να φτιάξεις ένα καλό νέο να ψωνίσει ο κοσμάκης στα ψηλά.

Να σώσεις το εβρό από τα μπηλοζήρια. Αν δεν το πρόσεξες, 92 πιπς διαφορά από τον προ δεκαπενθημέρου ημέτερον χρησμόν. Λες και η αγορά προεξοφλούσε την διόρθωση. Που τώρα πώς να επιτευχθεί ; Οέο ;

Και να έχεις και την blau cow να αγωνίζεται να σώσει την DBK από την επόμενη βουτιά. Ως άλλοι ημέτεροι χρησμοί διετύπωσαν εν πλήρει αγωνία ...

 

Αξίζει δυό λόγια παραπάνω αυτό το περί συμπερασμάτων και αδυναμίας εξαγωγής τους.

Κάποτε γελάγαμε με τις φοιτητικές μας εκλογές, και τα κατά το δοκούν αποτέλεσμα από τις διάφορες παρατάξεις. Ουδείς είχε διάθεση να βάλει κάτω τους προσθετέους και την πρόσθεση. Αν βγάλεις συμπέρασμα, δεν υπάρχει καυγάς.

So simple. Καυγά θέλουμε, όχι συμπέρασμα.

 

Στο αναφέρω, ίνα όπως ως διαλευκάνω το ζέον θέμα με την ανακεφαλαιοποίηση και τα warrants. Ξαναδώσε βάση.

Πρώτον, ο FTASE. Δεν είδα και πολλούς να έχουν μυριστεί την τεράστια επίπτωση. Οι τράπεζες θα είναι με άλλη κεφαλαιοποίηση και άλλο free float. ’λλου μεγέθους βάρος δηλαδή, όχι απλώς μεγαλύτερο.

Δεύτερον, η επανεμφάνισή τους στον FTASE, μετά τις διαδικασίες του reverse split, θα είναι με την νέα τιμή. Η υποτίμηση δηλαδή δεν θα περάσει στην τιμή του δείκτη. Όπως και το ταμπλώ θα γράφει 0% στο 2 εβρά. Κι αν το κάπου -20% είναι σχετικώς πενιχρόν για το μαγαζί σου, για βρες τί υποτίμηση περνάει μούφα, ως προς τα άλλα μαγαζιά ...

Τρίτον, δες λογικά και το εξής : Το ΤΧΣ [Σταθερότητας το Σ – θου φυλακήν] εμφανίσθηκε στην γουσου και ψήφισε την ανακεφαλαιοποίηση. Παρεμπιπτοντως, δ-ε-ν γνωρίζω πώς βρέθηκε με δικαίωμα ψήφου - μπορεί να είναι και νόμιμο.

Η ουσία είναι ότι ψήφισε ουσιαστικά την υποτίμηση των μετοχών του. Και - οπότενες - η τιμή εξαγοράς των μετοχών του μέσω warrants ; Λογικά, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί κι αυτή ; Μία αντίστοιχη προσαρμογούλα ;

Να το βάλουν κάτω οι φωστήρες σύμβουλοι, να βγάλουν - λέμε τώρα - άκρη. Ας δώσει ο τουτάτης να βρουν, τουλάχιστον, ποιόν συμφέρει και τί ......

 

Στην εποχή του αμπζουρντουμισμού, αγορίνα, μία είναι η άμυνα : γέλιο μέχρι δακρύων. Αν δεν πεθανουμε από τα γέλια, όλα θα πάνε καλά.

 

Ε

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
302 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015
08:45

 

αποβλάκωση.

Αγορίνα,

Η "αίσια" έκβαση των ανακεφαλαιοποιήσεων θέτει το απλό ερώτημα : "Μετά τη ληστεία, τί ;". Δεν είναι και πολύ απλό να προβλέψει κανείς την συνέχεια. Και - νομίζω - δεν βγαίνει εύκολα άκρη χωρίς ευρύτερη θεώρηση του Δυτικού Ζητήματος. Δικός μου ο όρος. Φρέσκος, σημερινός.

Σκέψου το εξής απλό : Πριν χρόνια έκαναν οικόπεδο το Ιράκ, γιατί - λέει - ο Σαντάμ είχε χημικά όπλα. Κι όλοι είπαν "Επίθεση !". Κατελήφθη το Ιράκ, αλλά χημικά όπλα πουθενά.

Δεν βγάζεις άκρη, όπως δεν βγάζεις και με το σημερινό φασόλι τους : βρήκαν χημικά στο Βέλγιο. Σε έφοδο, λέει, σε τζιχαντιστές. Πώς είναι δυνατόν να τους πιστέψεις ; Και πώς είναι δυνατόν να προστατευτείς, αν τους τα βγάζεις ψέματα όλα ;

 

Ζήτημα - γενικά - λέμε ένα γεωστρατηγικής σημασίας θέμα. Το Ανατολικό Ζήτημα - πουχού - είναι από αιώνες το θέμα που προκύπτει από τα μεγάλα δυτικά συμφέροντα στην Ανατολή. Τόσο μεγάλα, που θέματα στις παρεμβαλλόμενες χώρες τα παίρνουν παραμάζωμα.

Δεν είναι το θέμα μου σήμερα, αλλά για κάποιο λόγο το Ανατολικό Ζήτημα είναι κατάρα για την Ελλάδα και ευλογία για την Τουρκία. Εμείς το υφιστάμεθα ενώ η Τουρκία το εκμεταλλεύεται μέχρις υπερβολής. Το συμπέρασμα είναι ότι φταίει το Ζήτημα ή ότι φταιμε εμείς ; Οέο ;

Κάπως έτσι, ανασύρεται και το μείζον ζήτημα του πλανήτη, το Ελληνικό Ζήτημα. Ακόμη καλύτερα, το ελληνοελληνικό. Ψιλά γράμματα για ισοπεδωμένους εγκεφάλους, ιδίως ραγιάδων.

Ας είναι.

 

Πήραν λοιπόν οι Λονδρέζοι πάμφθηνα τις μετοχές των τραπεζών. Τις πήραν από τους πρώην μετόχους, αλλά και από το Τουχουσού. Και ψάχνουμε το παρακάτω. Δώσε βάση.

Μιλώντας για το μαγαζί σου, ο συνολικός τζίρος έτους ήταν 2 και κάτι δις. με μέση σταθμισμένη τιμη 0,271. Που σημαίνει ότι τις πήραν οι Λονδρέζοι κάπου στο 15%. Έβαλαν, όμως, 1,5 δις.

Πολλά από αυτά – προφανώς – κερδισμένα στην υποτιμητική κερδοσκοπία. Δεν θα κάτσω να ψάξω πόσα, ούτε θα ψειρίσω τα περί intraday τζίρου και τα ρέστα. Θα δεχθώ ότι όλα τα έβγαλαν από το αίμα μας. Έστω, δηλαδή, ότι πήραν τα κεφάλαιά τους και κάποια κέρδη. Και τώρα αποφάσισαν να μείνουν στο τραπέζι τα - κερδισμένα ! - 1.500 εκατομμυριάκια τους. Μπορούσαν κάλλιστα να τα τσεπώσουν και να μας αφήσουν. Σωστά ;

’ρα υπάρχει κάποιο success story γι' αυτούς. Το τονίζω : γι' αυτούς.

Μία περίπτωση, τί θα γράφουν τα βιβλία τους την 31/12/15. Στην άλλη άκρη, να νοιαστούν για το καλό της Ελλάδας, να ανατιμηθούν οι μετοχούλες τους. Μπορεί να σκέφτονται και κανένα ακινητάκι στους πλειστηριασμούς. Αλλά, δεν θα γίνονταν πλειστηριασμοί, αν δεν γίνονταν οι ανακεφαλαιοποιήσεις ;

Μύλος.

 

Το Δυτικό Ζήτημα είναι κορυφαίας σημασίας για τον πλανήτη. Στην Νευρολογία χαρακτηρίζεται μπαμ-καραμπαμπάμ "εκφυλιστική άνοια". Δεν υπάρχει ικανότητα συλλογισμών, πέρα από "το γνωστό και το οικείο".

Ξέρουν την δουλειά τους και απολύτως τίποτα άλλο. Γι' αυτό δεν έχουν την εγκεφαλική δυνατότητα να σκεφθούν τις συνέπειες. Δεν κρίνουν αντικειμενικά, γιατί τους είναι αδύνατον να δουν όοοολη την σκακιέρα.

Φυσικά, όλα αυτά δεν θα κριθούν σε φιλολογικά σαλόνια.

 

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ με - κάποιο - ενδιαφέρον τον κατήφορο της Δύσης. Αλλά ξεκινάω πιά το γράψιμο. Πήρα τις παραστάσεις που χρειαζόμουνα. Όποιοι βασίζονταν σε μεσοβδομαδιάτικα σήματα - αν υπάρχουν ! - θα πρέπει να το ξεχάσουν. Μόνον κατά τύχη, σε κανένα διαλειμματάκι, μπορεί να κάτσει κανένα σιγουράκι.

Το ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ αναλαμβάνει να ανοίξει τους νευρώνες. Να αναστρέψει την εκφυλιστική άνοια. Περί αυτού πρόκειται.

 

ερμάκος

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις