καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


567 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016
09:20

 

οσονούπω.

Αγορίνα,

Σχολίασα ούτω πώς το πλέον πρόσφατο των μαγικών επιτευγμάτων του αφεντικού των αφεντικών σου : "Δεν μπορείς να κάνεις τα βλαστάρια να μεγαλώσουν τραβώντας τα." Φυσικά : Κινέζικη σοφία, εκδόσεις Οδυσσέας. Και - ω του θαύματος - τα εβροπαϊκά μαγαζιά έκοψαν τα πολλά-πολλά πανηγύρια.

Είναι αδύνατον να εξηγήσει κανείς στα εβροπαίικα ούφο ότι η Εβρόπη έχει πρόβλημα λειψανδρίας και ηγεσίας. Έχει στραβώσει ακόμη και η ίδια η έννοια άνδρας, όπως και η έννοια ηγεσία. Έχουν πάρει διεστραμμένο περιεχόμενο. Και αυτό δηλητηριάζει τα πάντα, όλες τις αποφάσεις. Και την εφαρμογή τους.

Δεν ξέρω αν μπορεί να το εξηγήσει με λόγια κάποιος άλλος. Σίγουρα πάντως όχι εγώ. Μπορώ να βάλω απλώς ένα χεράκι να τους το εξηγήσουν οι αγορές. Εξ ου και το ημέτερον poison ανεκρούσθη την ώρα του υψηλού εβδομάδος του EURUSD. 1,1207 - αν ενθυμούμαι καλώς.

 

Κάπως έτσι, όλοι βλέπουν διστακτικά τις απόπειρες να πωληθούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ανώτερα επίπεδα των τεθέντων παρ' ημίν. Ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού - διευκρινίζω.

 

Μία προσπάθεια, πάντως, θα την κάνω. Το ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ κοντεύει, και οι καααλές μου φιλενάδες - έχω την αίσθηση - όχι μόνον το περιμένουν, αλλά και θα το καταλάβουν καλά. Το ίδιο και ελάχιστος αριθμός φίλων.

Ολοκληρώνω μεσοβδόμαδα την draft version, παίρνω 1-2 γνώμες και ανάσες, και ανάρτηση. Στον από το φθινόπωρο τεθέντα χρόνο. Τουλάχιστον σε νέα fb-ομάδα. Ίσως και σε κάτι καλύτερο.

 

Δεν θυμάμαι αν σου έχω γράψει κάτι βασικό : το γράφω για μένα. Με την έννοια ότι θα το έγραφα και μόνο για να το διαβάσω εγώ. Για να δω τα προτερήματά μου και τα ελαττώματά μου. Τα επιτεύγματα και τα λάθη μου. Τον δρόμο μου - από πού έρχομαι, πού βρίσκομαι, πού θέλω να πάω. Και πώς – βασικό.

Από εκεί και πέρα, το πόσοι θα ασχοληθούν σοβαρά με ένα τόσο ανατρεπτικό βιβλίο, δεν μπορώ να το γνωρίζω εκ των προτέρων. Πόσοι θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να πεισθούν κόντρα σε Πλάτωνα και Αριστοτέλη ταυτόχρονα. Υπέρ Όμηρου, καταλαβαίνοντάς τον καλύτερα από όσο κατάλαβε ο ίδιος τον εαυτό του.

Ψιλοπράγματα.

 

Να σκεφθείς και μόνον που το ότι ο πάτος του ΓΔ συνέπεσε με ημέτερα όργια, όπως η με αρ.πρωτ. Φ 6.1/8/246/10.2.16 ανοικτή επιστολή στον Π.τ.Δ., θεωρείται απλή σύμπτωση. ’σχετα που έγραφα για "Μία άλλη Ελλάδα" με δύο απλά μέτρα, και άμεσα εφαρμόσιμα.

[Τώρα που το σκέπτομαι, μάλλον δεν είναι σε θέση να σκεφθούν το απαραίτητο και αυτονόητο τρίτο. Απλό μέτρο, και άμεσα εφαρμόσιμο - ξύπνα.]

Και όχι μόνον αυτό, με την δυσπιστία και την άρνηση. Σε δύο που το δοκίμασα, δεν μπορούν να περάσουν το εξής απλό τεστ : "Πες ο πάτος ήταν την ίδια μέρα με την ανοικτή. Πέστο και κάτσε σιωπηλός 10 δευτερόλεπτα." Ε δεν μπορεί. Ούτε ένα. Ψυχοσωματικές δυνάμεις προφέρουν μόνες τους κάτι σαν μα, ναι αλλά κ.τ.τ.

 

Όθεν, να δούμε και τί θα κάνει ο νταουτζώννης με το 17.333,65 αύριο Δευτέρα, RedH είναι αυτό. Πώς λέμε "Ιδού η Ρόδος" ;

 

Ε

 

Το σχόλιό σας
409 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016
08:16

 

εδώ είμαστε.

Αγορίνα.

Αισίως, φθάσαμε στα όρια που είχαμε πει. Και με κάτι ψιλά στο προς τα πάνω - όχι χωρίς σημασία βέβαια. Θα σου γράψω δυό λόγια, αλλά είναι η ώρα όπου τα πολλά λόγια, όχι μόνον περισσεύουν, αλλά είναι και φτώχεια.

Ένα κινεζικο, αντιθέτως, ποτέ δεν είναι φτώχεια : "Ένας λάθος λεπτό σαν τρίχα, μπορεί να σε φέρει μίλια μακριά".

Είναι - κατά την ταπεινή μου γνώμη - αυτό που κυρίως λείπει στον τρόπο σκέψης των δυτικών. Και είναι κληρονομιά από τους Έλληνες, και την παραδοσιακή επιπολαιότητά μας. Από τα αρχαία χρόνια, άλλωστε, μας την είχαν ρίξει την μπηχτή οι αρχαίοι Αιγύπτιοι : "Αεί παίδες εστέ".

Είναι διάχυτη αυτή η διαπίστωση και στον Όμηρο. Κανείς δεν πολυσκέπτεται το αύριο, τις συνέπειες. Κι άντε να πιστέψεις - σε αυτό το κλίμα - ότι ο Οδυσσέας τις σκεπτόταν.

Τες παν', το βιβλίο είναι στην τελική ευθεία τριών εβδομάδων. Θα με απορροφήσει, μαζί και με τς σκέψεις για το παρακάτω. Και δεν αποκλείω τίποτα.

 

Οπότενες,να σου πω και ... μία λόγια για τα τετριμμένα.

Το EURUSD δείχνει ότι πήρε στα σοβαρά το rendez-vous για τις 23.

Το USDCNY μου έκανε τη χάρη να δικαιώσει τις προσδοκίες μου.

Ο DJI έχει το δίλημμα, καθώς μάλιστα πέρασε κάτι ψιλά παραπάνω από όσα επιτρεπόταν. Αν ήμουν χειραγωγός, και ήθελα να το πάω ψηλά να ξεπουλήσω, θα έβαζα πρώτα μία πλαγιοκαθοδική. Αρχής γενομένης από 17.323,20 την Τρίτη. 17.006,77 τώρα - θυμίζω. Στόχος, βέβαια, να περιμένει σήμα την 23/3 – ή λίγο αργότερα.

Η DBK εισέπραξε το βίντεο που σου έλεγα, αλλά είχα γράψει 17,50 όριο, το βίντεο βγήκε στο 17,75 market, και έκλεισε στο 18,01. ’σε που έγραψε και λίγο παραπάνω.

Αν το σπρώξουν κι άλλο, δεν ξέρω αν το λάθος θα είναι λεπτό σαν τρίχα.

 

Να σου πω μόνον λίγα παραπάνω για το USDCNY.

Πριν από κάπου ένα μήνα, είχε γεμίσει η πιάτσα από χοντρά ψέματα. Στήριζε - και καλά - η Κίνα το νόμισμά της, και της τελείωναν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα - έλεγε η Χαλιμά.

Ο Αλλαντίν, από την άλλη, έβγαλε σοφιστείες για Baltic Dry και χαιρέτα μου τον πλάτανο. Και υποστήριζε σε άρθρο ότι θα έχουμε υποτίμηση κάπου 50%, σε εβδομάδες. Και μοστράριζε και για επιχείρημα ότι οι Κινέζοι δήλωσαν το ίδιο που είχε κάποτε δηλώσει ο γαπ : "όσοι κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας, θα κάψουν τα χέρια τους".

Οι εξελίξεις, αφκόρς, με δικαίωσαν 100%. Όχι μόνον δεν έπεσε, όχι μόνον ανέβηκε κάτι τις, αλλά τα φιλαράκια μου τους κάνουν και χοντρή πλάκα. Και συνδυάζουν το μαρτύριο της σταγόνας με μπόλικο γέλιο. Προσφέρεται - ως γνωστόν - αφειδώς παρ' ημίν, εις άπταιστον κινεζικήν.

Ξέρουν πολύ καλά από στρατηγικές αποφάσεις. "Μετράνε το χρόνο σε δυναστείες" - αδιανόητα πράγματα για εμάς. Στην εποχή του εδώ και τώρα και πιλάλα, χτίζουν ατάραχοι το μέλλον τους.

Υποδομές, ενέργεια - το είδες την βδομάδα που μας πέρασε ; Στροφή στην εσωτερική αγορά – χάϊντε ‘ξήγα σε ζωντόβολα του τυφλοσούρτη.

Δεύτερο παιδί ελεύθερα - άντε να εξηγήσεις σε δυτικό τί σημαίνει για το μέλλον της Κίνας. Και πού να ανακαλύψουν στην αρθρογραφία μου το εργαλείο που θα αναστρέψει το κύμα αστυφιλίας ...

 

Έπεα πτερόεντα - κατά Όμηρο. Εκείνο που δεν ξέρω να έχουν καλύψει οι Κινέζοι με τις σοφές κουβέντες τους, είναι αυτό που άπαιχτη - εντελώςςςς ! - fb-μουσίστσα έχει εκφράσει ούτω πως :

"Η ζωή είναι πολύ σύντομη, κορίτσια, για να κάνουμε τις δύσκολες σε αυτούς που γουστάρουμε" ...

 

ερμάκος

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
334 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016
08:14

 

b[l]oom.

Αγορίνα,

Ούτε αυτός ο χειμώνας είχε τόσες αντιξοότητες ώστε να φανεί ο πραγματικός μας εαυτός. Παραμένουμε - όθεν - ο λαός της δικαιολογίας. Μαζί και της φιγούρας, της αναβολής, της αλληλοφαγωμάρας. Μία ανασκόπηση, να δούμε ό,τι καλό προέκυψε.

Πρώτον, μία ακόμη επίδειξη ισχύος παρ' ημίν.

Κυριακή 7/2 ανέβασα "Η επόμενη κίνηση". "Θα είναι ματ" λέει παραμέσα το άσμα. Τετάρτη 10/2 φεύγει η ανοικτή επιστολή στον Π.τ.Δ. και σήμα κινεζιστί πρωινιάτικο : "Το βέλος που έφυγε δεν ξαναγυρίζει". Αργότερα - μεσημεράκι - ανάκοίνωση για την επιστολή, και αναγγελία ότι θα την δημοσιεύσω την άλλη μέρα.

Την άλλη μέρα, 11/2, δημοσίευση, και - λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο - σχόλιο στον τοίχο φίλου χρηματιστή : "Είδαμε τον πάτο. Οριστικό." Το είχαμε δει ή όχι ;

Προχθές Παρασκευή 26/2 με ειδοποίησαν και ότι δημοσιεύθηκε η ανοικτή στην τοπική. Φυσικά η εφημερίδα της γενέτειράς μου δ-ε-ν είναι του πεταματού. Τουλάχιστον 5 Κυρίες που με εκτιμούν βαθιά έχουν την δυνατότητα να σηκώσουν το τηλέφωνο και να αρχίσουν τα σκαμπίλια στα ψηλά κλιμάκια.

Και στην γενέτειρα το άρθρο που επικαλέσθηκα έχει βάρος ασήκωτο. Βασικό.

Σκέψου απλά ότι το να σοβαρευτούν μερικοί-μερικοί σημαίνει γουδου εξαψήφιος μέχρι το 2020. Και είμαστε στο 500. Πού 500 και πού 100.000 ; Μασιέται τόση ανοησία ; Απάντηση : από Κορίνθιες και για πολύ, όχι.

Πάντως το μεσημεράκι της Παρασκευής θεώρησα ότι καλόν θα ήτο να κρεμάσω στον τοίχο μου την ρητώς εκπεφρασμένη βεβαιότητά μου της 11ης Φεβρουαρίου. Έτσι για να γνωριζόμαστε. Ήταν στον + 4,17 %.

 

Δεύτερον.

Στα εξωτερικά αγωνίζονται να βρουν άκρη. Ακόμη και ο herr άρχισε να βλέπει με συμπάθεια το δράμα της Ελλάδας. Έστω και υπό το πρίσμα του προσφυγικού. Δ-ε-ν τον έπιασαν τα συμπαθητικά του - ζόρι τραβάει ο άνθρωπος.

Εδώ τραβάει ζόρι - άλλωστε - ο Ντάου. Να στα εξηγήσω στα γρήγορα.

Ενδεχόμενο πρώτον : τέλος η διόρθωση - τα κεφάλια μέσα. Η εξέλιξη που περιμένει από καιρό κάθε ρεαλιστής. Όλες οι φούσκες κάποτε σπάνε.

Ενδεχόμενο δεύτερον : αναμέτρηση μεσοβδόμαδα με το "17.000 παρά κάτι" που σου έχω γράψει από καιρό. Μήπως και τσιμπήσει κανένα θύμα, καθώς θα μιλάμε για safe sell position.

Ενδεχόμενο τρίτον : πανηγύρι. Ξεκίνημα για ξεφόρτωμα με την εκλογή του εκλεκτού της αμερικανικής βλακοκρατίας. Φθινόπωρο με Τραμπ, και ένα μανούλι ζουμερό από δίπλα του. Σλοβένα μοντέλα, 50άρα αλλά θεός να σε φυλάει.

Να μην λέω λεπτομέρειες, αλλά αυτό το σενάριο πάει για πάνω από 20.000 - ίσως στις 24-25.000 που έχω γράψει από το 2009. Βρέστο στου oberon ως "Last porn movie". Με αυτό τον στόχο, στο κρίσιμο διάστημα 17.000 - 18.500 θα αγοράζουν τα χοντρά πορτοφόλια. Ίσως και πιο πάνω - αν χρειασθεί.

 

Το όλο σκηνικό - Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική δηλαδή - δείχνει ότι η μόνη λύση είναι το πάνω με ωραία λόγια και λύσεις πιασιάρικες. Κι έχει ο Μεγαλοδύναμος. Απλώς μέχρι να πάψει να έχει, καλό είναι να δούμε οι νοήμονες κάτι για την επόμενη μέρα.

Τα σήματα, αν και πρώιμα, είχαν κάτι το ενθαρρυντικό. Κάποιοι φιλοτιμήθηκαν με ένα άρθρο για το εκπαιδευτικό σύστημα που καθηλώνει 7-8 ώρες τα παιδιά και σκοτώνει αυτά που δεν το αντέχουν. Σχολίασα στο site και μαζεύτηκαν 24 like από το πουθενά. Από αγνώστους.

Και στην fb-ομάδα των Βαρβακειόπαιδων, κάπου 15. Δείχνει να ζορίζει το θέμα με την βλακοκρατία, αλλά διστακτικά πράγματα. Μισόλογα.

Αίσθηση έκανε και το άρθρο μιάς fb-φίλης της παλιάς φρουράς. "Η ανίατη νόσος του Ελαμωρέ". Ιδού πώς με επηρέασε δημιουργικώς

Δεν θυμάμαι να ήθελα να σου γράψω κάτι άλλο, εκτός από τα νεώτερα για την φίλη μου την DBK. Είναι 15,97 - αν ενθυμούμαι ορθώς - έχοντας ανακάμψει απο τα 13 και κάτι ολίγα ψιλά. Αν δεν ενθυμείσαι περισσότερα, μία επανάληψις επιβάλλεται. Γιατί ;

Βάρδα μην την δω στα 17,50 κ-α-ι δεν μου γουστάρει η ενδοσυνεδριακή εικόνα. Θα πέσει video "Hitler makes a joke" και θα δεις για πότε πηγαίνει στο μονοψήφιο που σου έχω γραμμένο.

Και, τότε, να δούμε πόσοι θα εξακολουθήσουν να μονολογούν Ελαμωρέ ...

 

Ε

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
345 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016
08:45

 

I'm lost too.

Αγορίνα,

Για μία ακόμη φορά, το ανέβασμα κινέζικης παροιμίας, δικαίωσε το περίφημο "συνάδουν" που έχεις από χρόνια ξεστομίσει. Ο DJI ήταν στο υψηλό εβδομάδας μεσοβδόμαδα. Και δείχνει σαν να παίρνει φόρα ένα πράμα ...

Το μήνυμα, πάντως, ήταν διφορούμενο. "Η υπομονή είναι ένα δέντρο με πικρές ρίζες και γλυκούς καρπούς". Θα μπορούσε να σημαίνει και περιμέν'τε να πάει κι άλλο πάνω. Το ότι αυτή την βδομάδα θα έκανε κατά πάνω, το ξέραμε από την προηγούμενη Κυριακή. Ν' ες πα ;

Φυσικά, έχω παραιτηθεί από την προσπάθεια να αποδείξω ο,τιδήποτε. Ο κάθε ελληναράς έχει βγάλει συμπέρασμα πολύ προτού δεήσει να κοιτάξει στοιχεία και αποδείξεις.

Θυμάσαι το 666.66 στις 11/11/11 στις 11:11 με το παλαιό και αστρονομική ώρα γενέτειρας. Ήταν 10/11 με ο Γρηγοριανό και η οθόνη σου έγραφε 798 και κάτι ψιλά, στο 3 και βάλε τα εκατό συν. Ουδείς γνωστός μου το θεώρησε άξιο προσοχής.

Το ίδιο όλως ανούσιο και ασήμαντο είναι και το κλείσιμο του EURUSD την Παρασκευή. Πρώτον, γιατί δεν ήταν ακριβώς 1,1134 - ήταν 1,1133. Δεύτερον, γιατί ούτε κι εγώ ενθυμούμαι τί χοντρούς υπολογισμούς είχα κάνει για να καταλήξω στο νούμερο. Ως fair number κατά τις αγορές - διευκρινίζω. Και τρίτον, το ότι είναι φωτό στο fb από πέρυσι τον Μάη δεν λέει και τίποτα.

 

Κάπως έτσι, δ-ε-ν θα έχει ιδιαίτερη αξία να αρχίσει να μειώνει όλο και περισσότερο την απόκλιση - στο πάνω-κάτω - από τον χρυσουν αριθμόν. Και να κλείσει στις 23/3 ακριβώς. Το λες και παραγγελιά, αλλά δ-ε-ν είναι.

Δεν θα έχει απολύτως καμία σημασία. όχι μόνον για κανέναν, αλλά ούτε και για μένα.

 

Η αφεντιά μου, ετοιμάζω - πυρετωδώς πιά - το βιβλίο της μεγάλης ανατροπής. Ανατροπής στην αντίληψή μας γαι τον Όμηρο και την Ελλάδα. Και χρειάζεται να είναι κανείς πολύ αγράμματος για να μην γνωρίζει ότι ο Όμηρος είναι ο πυλώνας του Ελληνικού Πολιτισμού. ’ρα και του Ευρωπαϊκού.

Έγραφα σε μία καλή fb-φίλη ότι ο αναγνώστης του ΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ θα μπαίνει σε άλλη νοημοσύνη. Όχι άλλο τρόπο σκέψης - άλλη νοημοσύνη. ’λλου επιπέδου νοητικές ικανότητες για την αντίληψη πολύπλοκων συστημάτων.

Δ-ε-ν νομίζω να φανεί πολυτίμως χρήσιμον συντόμως, ως προς τις αντίληψιν χαοτικών καταστάσεων ...

Ο λόγος ; Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά ο τίτλος - ως άνω - είναι ακατάληπτος μεν ορθός δε. Είναι αδύνατον να πείσω τους διαδικτυακούς φίλους ότι αυτό που θέλω δεν είναι να με ακολουθούν, ούτε να με χειροκροτούν.

Αντιθέτως, χρειάζομαι - και χρειάζονται - πρωτοβουλίες.

 

Ε

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
351 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016
09:11

 

τσουγκσβανγκ.

Αγορίνα,

Όποιος παρακολουθεί συστηματικά την δραστηριότητά μου στο fb, ξέρει πολύ καλά τί σημαίνει το "Η ανάσα των σημαντικών ανθρώπων γίνεται αντιληπτή στον ουρανό". Τα εις την κινεζικήν σήματά μου είναι πλέον Νόμος στις χρηματαγορές. Παγκοσμίως.

Θα θυμίσω, έτσι για να γελάσουμε, τί έγινε όταν όλη η ανθρωπότητα κρεμόταν από το στόμα της FED για κάτι που θα έκανε με τα επιτόκια και χέστηκε ο φοράδα στο αλώνι. Η ανάρτηση "Μην πηδάς πάνω από ένα χαντάκι μόνο και μόνο για να πέσεις στο πηγάδι." έκανε πολλούς κινέζους να πεθάνουν στα γέλια.

Και - βεβαίως - η παγερή αδιαφορία που προέκυψε, μπορούσε να αποδοθεί μόνον ελληνιστί : "Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν". Γενικώς, εμείς "Οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί" παρακολουθούμε με ουδόλως κρυπτομένην συμπάθειαν τις προσπάθειες των νεαρών λαών να επιβάλουν την κυριαρχία τους.

 

Είναι για γέλια, παγκοσμίως, η κατάσταση. Αλλά στα μέρη μας είναι τραγικά τα πράγματα. Να σου δόσω παράδειγμα την DBK, την ... φίλη μου.

Έχω που την γλωσσοτρώω από τα 30 ευρώπουλα. Και πριν ένα μήνα σου έγραφα μεταξύ άλλων : "Και ειδικά η DBK με εντυπωσιάζει με την αντοχή της. Μόλις προχθές κατέβηκε τα 20. Θα με σκάσει – μάλλον – μέχρι να γράψει μονοψήφιο."

Πήγε λοιπόν 13 και κάτι ψιλά και πέφτει γενικός χαμός. Το είχαν πάρει χαμπάρι οι πάντες. Φυσικά - όμως - δ-ε-ν με είχε σκάσει. Εξ ου και ομίλησα αμέσως περί short squeeze. Και γύρισε στο 15 και βάλε.

’ντε πείσε τον ελληναρά να βγάλει τον σκασμό. ’ντε πες του κάτι σαν "δεν σε παίρνει ρε φιλαράκο". Και δεν πείθεται γιατί του περισσεύει το ερωτηματικό στον τίτλο αυτού του εσχάτου πονήματος. Του μάθανε ότι, άμα κρατήσει το πείσμα μέχρι τέλους, η νίκη είναι δική του.

Κανείς δεν του είπε ότι το σωστό απόφθεγμα λέει "Ο τολμών νικά". Πού να τολμήσει το κακομαθημένο βουτυρόπαιδο ; ’ντε να του εξηγήσεις - μετά - ότι ο επιμένων νικά ΟΤΑΝ επιμένει σε κάτι σωστό. Αν περάσει με την επιμονή το δικό του, που όμως δεν είναι σωστό, δεν έχει νικήσει. Έχει "νικήσει". Νομίζει ότι νίκησε - δηλαδή.

 

Γι αυτό και είναι - ευρύτερα - ακατανόητο το εγχείρημά μου με την ανοικτή επιστολή στον Π.τ.Δ. Το ερώτημα του μαλάκα είναι κάτι σαν "Πώς θα νικήσεις, ενώ δεν θα φαίνεται ότι νίκησες ;". Οέο ;

 

Όθεν.

Αντιλαμβάνεσαι - είμαι βέβαιος - ότι παρέλκει να απολογηθώ για τις μικροδιαφορές στα περί DJI και EURUSD που σου έλεγα. Η γενική εικόνα παραμένει : ψάχνουν για κορόϊδα που θα πάρουν στα χέρια τον μουντζούρη.

Οι μικροδιαφορές αφορούν κυρίως το timing. Κάποια πράγματα που προεκτιμώ, γίνονται λίγο αργότερα ...

Και με κάποιες προσαρμογές. Σαφές ;

 

Κατά τα άλλα, ένας fb-φίλος μου έδωσε την ευκαιρία να εκφρασθώ ούτω πως : "Δεν είναι ακριβώς αίτημα από πλευράς μου. Μία πολύτιμη προσφορά είναι. Αν δεν την αξιοποιήσει, δικό του πρόβλημα. Έτσι το βλέπω."

Με την ευκαιρία, να εξηγήσω - πρώτον - το short squeeze. Είναι βίαιη αντίδραση [προς τα πάνω φυσικά] που γίνεται για να σκορπίσει η μαρίδα. Θα πάει κάτω, αλλά δεν επιτρέπεται να κερδίσει και ο καθανείς [λέξη Καζαντζάκη]. Να αναγκασθεί, δηλαδή, να κλείσει την short θέση. Είτε επειδή πείσθηκε είτε επειδή δεν αντέχει.

Να περιμένει το μονοψήφιο - ξύπνα.

Το άλλο θα στο εξηγήσω, αλλά στην πράξη. Θα σου δόσω μόνον τον τίτλο : turning negative feelings to positive. Καταλαβαίνεις τί ρεσιτάλ ετοιμάζω.

 

ερμάκος

υ.γ. επανερχόμαστε στα βδομαδιάτικα.

υ.γ. 2 Κάπου έπρεπε να σου γράψω για το :

"Δεν προλαβαίνεις να βυθίσεις μία κολοκύθα στο νερό

και ξεπετιέται άλλη."

Κινέζικη σοφία, εκδόσεις Οδυσσέας

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις