καβάλα στη Harley
το ημερολόγιο ενός μοναχικού καβαλάρη
Λίγα λόγια για εμένα
Do bet against me !


496 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 22 Μαΐου 2016
07:52

 

Νόμος.

Αγορίνα,

Το χυδαίο υπονοούμενο του τίτλου είναι απλώς ωμή πραγματικότητα. Ωμή πραγματικότητα λουζόμαστε αυτή την στιγμή. Αλλά επιμένω : ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με την ωμή πραγματικότητα, με τις δυσχέρειες. Πρόβλημα είχαμε πάντα με τις αυταπάτες. Αυτό τονίζω ριψοκινδυνεύοντας απορρίψεις.

Η κατάσταση, βέβαια, δεν είναι για πολλά λόγια.

Πρώτον, απέναντι στην λαίλαπα των 7.500 σελίδων, το βασικό είναι να έχει κανείς ξεκάθαρη άποψη για το διαμορφωνόμενο τοπίο. Δεν ξέρω ποιό είναι αυτό το τοπίο, και μάλιστα για τον καθένα, γιατί είναι αδύνατον να το μάθω από τα ΜΜΕ. Η πληροφόρηση είναι κατευθυνόμενη.

Να στο πω απλά : κάποιος που έχει την δύναμη να παραμείνει στην εξουσία, δεν έχει πρόβλημα να παρουσιάζει κατάμαυρη την τρέχουσα κατάσταση. Αν μη τι άλλο, μετά, η απλώς μαύρη κατάσταση θα φαίνεται καλούτσικη. Παλιό το κόλπο.

Δεύτερον, ευρύτερα, χρειαζόμαστε μία ευθεία απάντηση στον καθρέφτη μας : θα συνεχίσουμε με τα ψέματα, ή θα φέρουμε στη  μόδα τις αλήθειες ;

Και, τρίτον, μία κρίσιμη αλήθεια είναι ότι η μάχη αριστεράς-δεξιάς διεξάγεται υπό πλήρη συσκότιση. Η συσκότιση έγκειται στο ότι η μάχη γίνεται με τον δήθεν εθνικισμό, τον δήθεν πατριωτισμό, τον δήθεν φιλελευθερισμό, τον δήθεν υγιή ανταγωνισμό. Όλα δήθεν - ακόμη κι ο καπιταλισμός μας και οι χρηματαγορές μας.

Έχει τόσο επικρατήσει η δηθενιά, ώστε δεν υπάρχει η αίσθηση ότι είναι δηθενιά. Ίσως ούτε καν η υποψία.

 

Αυτό θα παίξει, στην κορύφωση της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Την ώρα που όλα φαίνονται χαμένα ...

Τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια ;

Απάντηση : ένας γάτος που ετοιμάζει κασκαρίκες - ιδίως στα διεθνή. Και χαλαρά, αλλά όχι πάντα.

 

Ε

 

Το σχόλιό σας
380 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 15 Μαΐου 2016
07:30

 

τίγρης.

Αγορίνα,

Σου έγραφα, σιβυλλικά και διφορούμενα, "Ενώ καράβια χάνονταν, βαρκούλες αρμενίζαν", για τίτλο του πρώτου άρθρου τον Ιούνιο στην ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Διφορούμενο – εξηγώ – είναι γιατί μπορεί να σημαίνει αυταπάτες, όπως και άνεση. Δώσε βάση.

Σου έγραψα την περασμένη Κυριακή "Στο ΧΑΑ θα αναμένω χώσιμον, ώστε να επέμβω υπό την γνωστήν εις υμάς ταπεινήν ιδιότητά μου.". Και, βέβαια, χώσιμον δεν υπήρξε ακόμη. Τί είναι η άνοδος που μεσολάβησε ; Αυταπάτες ή άνεση ;

Αν η αγορά ποντάρει στην αίσια έκβαση της διαπραγμάτευσης, λογικά πάει για ξεφόρτωμα κάπου την άλλη Δευτέρα. Όποιος νομίζει ότι η προδιαγραφόμενη συμφωνία ανοίγει στάδιον δόξης λαμπρόν, ας ποντάρει μεσομακροπρόθεσμα.

Η άλλη εκδοχή, της άνεσης, υποστηρίζει - όπως εκτιμώ - ότι αποφασίσαμε να σοβαρευτούμε. Οι μονάδες μας προσαρμόζονται στις άθλιες συνθήκες, και σηκώνουν μανίκια.

Την ίδια ώρα, στον δημόσιο τομέα, προβάλλει ο "υπηρεσιακός πατριωτισμός" που έχω γράψει στο analyst από το προηγούμενο καλοκαίρι. Αντιδρούν οι τίμιοι στις λαδιές των συναδέλφων τους. Για δικό τους συμφέρον βέβαια, αλλά η ουσία μένει : θεματάκια που είναι στις δυνατότητές τους να λύσουν, τα λύνουν.

Σε αυτό το μήκος κύματος, στην εκδοχή της άνεσης, κινούμαι και η αφεντιά μου. Το "Μήνις ή μήτις ;" στην τοπική, έσπασε ελληνικές καρδιές. Εκφράζω αυθεντικά την σιωπηλή πλειοψηφία του ρημαδότοπού μας - είναι πλέον βεβαιότητα. Είναι ηλίου φαεινότερο. Το μόνο που μένει είναι το selfactualizing που καλλιεργώ και αναμένω από το '12. Πρωτοβουλίες.

 

Βάζω ιδέες, όχι του πεταματού. Όραμα με αρχή, μέση και τέλος. Αλλά, απέναντι στους φόβους, δείχνω και τα δόντια μου. Είδες τί έγινε με τα εξωτερικά που σου έγραφα. Πήρε την ανάσα της η φιλενάδα μου η DBK, έφαγε τα μούτρα του στην κόκκινη γραμμή μου ο νταουτζώννης.

Είχε, ατυχώς, το θράσος ο περί ου να υπερβεί κατά 16 μονάδες το ημέτερον 17.910 – ήτοι κάτι λιγότερο από 0,1%. Το διαγραμματάκι με την χοντρή κόκκινη υπάρχει στο φουμπούκ, από realtime. Και μπορείς να δεις τί ακολούθησε.

17.535, 35 …

 

Αντιλαμβάνεσαι, φυσικά, ότι δεν με ενδιαφέρει η δόξα γκουρού στις παγκόσμιες χρηματαγορές. Άλλο μήνυμα προσπαθώ να περάσω. Το μεγάλο όπλο του πολιτικού μου προγράμματος είναι ο ισχυρισμός ότι θα συναρπάσω τις αγορές. Αυτές θα επενδύσουν, ισχυρίζομαι. Τέρμα οι τεμενάδες για δανεικά στο κάθε ανθρωποειδές της Δύσης.

Όθεν : Έχω περάσει το μήνυμα ότι το κατέχω το άθλημα ; Ότι ξέρω τι λέω ;

Ρητορικιά η αρώτηξις.

Άρα, οικονομία δυνάμεων. Τί να αρχίσω να σου λέω ότι το εβδομαδιαίο υψηλό θα αρχίσει να κινείται προς την αρχή της εβδομάδας ; Μπορεί και να μην συγκρατηθώ - αίφνης - την Τρίτη το βραδάκι. Αλλά μπορεί και να γίνουν άλλα. Who cares ? Αρμενίζουμε.

Έλα μου, όμως, που βλέπω τα κινέζικα με ανησυχία. Θεωρητικά, έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον της Κίνας. Διακρίνω σοφές κινήσεις. Αλλά, η τεχνική ανάλυσή μου - η αγορά δηλαδή - ψιλοφοβάται. Και ο Hang Seng, και το USD/CNY, αυτό μου λένε.

Εν ολίγοις, χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, μήπως να μου στήσετε το EUR/USD στο 1,1134 για τη γιορτή μου ; Έτσι για το εφφέ - άλλους άσσους σκοπεύω να αρχίσω να τραβάω από τα μανίκια μου. Χαλαρά πάντα. Μέχρι να γαργαλίσω το γκάζι.

Το 'πιασες - το ξέρω.

 

Ε

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
282 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 8 Μαΐου 2016
07:51

 

επικοινωνίες.

Αγορίνα,

Ξεκίνησαν οι μεταπασχαλινές εξελίξεις που σου έγραφα προ εβδομάδων. Και ξεκίνησαν με φόρα, και σε όλα τα μέτωπα. Οι βαρκούλα μας αρμενίζει, όπως σου έγραφα, ενώ το ασφαλιστικό μας φέρνει το αδιέξοδο κατάμουτρα και η διαπραγμάτευση αποδεικνύεται οπερέττα. Κατά τα λοιπά, τα διεθνή "καράβια" πήραν απλώς φόρα, και μόνον ...

Στο ασφαλιστικό έχουμε το εξής νέο δεδομένο : απειλές διαγραφών από τους επαγγελματικούς φορείς όπου ανήκουν διάφοροι βουλευτές. Εκτοξεύθηκαν απειλές πειθαρχικών μέτρων κατά γιατρών και μηχανικών βουλευτών. Ευλόγως, όχι και κατά δικηγόρων βουλευτών - που είναι και περισσότεροι.

Θα σου εξηγήσω γιατί, και δώσε βάση.

Το να θεωρεί κανείς ότι η ψήφος βουλευτή μπορεί να δεσμευθεί από τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού του οργάνου, ή έστω του επαγγελματικού του φορέα, είναι παιδαριώδες λάθος. Έως φαιδρότητα. Ακόμη και για το πλέον σημαντικό επαγγελματικό ζήτημα.

Αντιθέτως, ο βουλευτής είναι δεσμευμένος από το Σύνταγμα να λέει την προσωπική του άποψη. Αντισυνταγματικό είναι – btw – να δεσμεύεται από την κομματική γραμμή.

Αυτό, φυσικά, το ξέρει ο κάθε δικηγόρος. Και ξέρει καλά ότι θα εξευτελισθεί ως δικηγόρος να υπογράψει μία τέτοια παρόλα. Αλλά - αφκόρς - δεν εξευτελίζεται, εκφραζόμενος ούτω πώς, ένας γιατρός ή ένας μηχανικός. Εξ ου και οι αυστηρές προειδοποιήσεις.

Για τα των γιατρών δεν γνωρίζω κάτι, αλλά στα ημέτερα εδάφη είμαι αστακός. Κατά τα ειωθότα.

"Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα." γράφει κατά λέξη η επίσημη ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Και οι φυλλάδες το έκαναν λάστιχο. Π,χ, "Το ΤΕΕ διαγράφει Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλο, Φλαμπουράρη" - στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Στη Δ.Ε. φυσικά γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ποινή διαγραφής. Ακόμη κι αν πάρεις ένα καλάσνικωφ και καθαρίσεις όλη τη Δ.Ε. και την πέριξ παράγκα. Βάζουν λοιπόν το "πειθαρχικό παράπτωμα" στην ανακοίνωση, και σφυρίζουν στα ΜΜΕ να κάνουν την τρίχα τριχιά. Απλά πράγματα. Μανούλες είναι σε αυτά οι διάφοροι επιτήδειοι.

 

Όλο αυτό το σκηνικό, φυσικά, κάτι σημαίνει. Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, Δ-Ε-Ν αποκλείω να έχουμε διαγραφές. Σιγά τα ωά που δεν υπάρχει νόμιμο πειθαρχικό μέτρο. Παίρνουμε τη γομολάστιχα και τους διαγράφουμε. Κωλώνουμε ;

Να σου φύγει και η όποια περιέργεια σου έμεινε την περασμενη Κυριακή. "Εώμεν τους νόμους καθεύδειν" ήταν ο τίτλος του άρθρου στην τοπική. Και λέω να το κυκλοφορήσω σήμερα. Έτσι για ατμόσφαιρα.

 

Στο ΧΑΑ θα αναμένω χώσιμον, ώστε να επέμβω υπό την γνωστήν εις υμάς ταπεινήν ιδιότητά μου.

Ο ΝΙΚΚΕΙ πρόλαβε, σε δύο μόλις συνεδριάσεις, να πέσει συνολικά κάπου 4% ...

Η φιλενάδα μου η DBK παίρνει ανάσα, αφού άντεξε με μία εβδομαδιαία πτώση μόλις 11,74% απέναντι στην ημετέραν αποδοκιμασία. Κάτι για "ξεκίνησε" σου έγραφα - μπορεί και να θυμάμαι λάθος ...

Κι ο νταουτζώννης αμύνεται σθεναρώς απέναντι στην από 13ης Απριλίου ημετέραν "κόκκινη γραμμή". Έχω και το διαγραμματάκι πρόχειρο στο φουμπουκ, αλλά εμπιστεύεσαι - είμαι βέβαιος - την μνήμη μου : 17.910. Κι όποιος νομίζει ότι μπορεί να πηδήξει τα αγγούρια, ας πάρει φόρα.

 

Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα - λέμε στα μέρη μας.

 

ερμάκος

υ.γ. είχα σκοπό να σου γράψω κάτι για το κινέζικο «Όταν δεν θα υπάρχουν πια λαγοί, θα φαγωθούν τα κυνηγόσκυλα που τους έψαχναν», αλλά δεν μου βγήκε κάτι στο γράψιμο. Μπορεί να είναι και άσχετο. Μπορεί …

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
285 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 1 Μαΐου 2016
08:44

 

ready.

Αγορίνα,

Γιορτάζουμε το Πάσχα, μέσα σε γενικευμένη σύγχυση για το τί είναι και τί δεν είναι χριστιανικό. Και μπαίνουμε στον Μάη, μέσα σε γενικευμένη διαταραχή. Ίσως, για την ώρα, λίγο υπόκωφη.

Χριστιανικό είναι - σίγουρα - το "Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν". Και ευθέως αντιχριστιανικό το "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" που επικρατεί ευρέως. Το ανάθεμα "Να τρυπήσει το στομάχι τους" έπεσε, όμως, σε όσους δεν νηστεύουν. Όχι σε αυτούς που μισούν, και δη ηλιθίως.

Χριστιανικό είναι - επίσης σίγουρα - το "Η πίστις σου σέσωκέ σε". Αλλά το νόημα είναι να πιστεύεις σε αυτό που προσπαθείς. Ότι είναι σωστό, ότι είναι καλό, ότι είναι θεάρεστο. Πουθενά δεν προκύπτει κάποιου είδους πελατειακή σχέση. Του στυλ "πίστευε, άναβε κεριά, και άστο επάνω μου". Πουθενά.

Όταν υπάρχει τέτοια σύγχυση στα τελείως απλά, άντε να εξηγήσεις τα βαθυστόχαστα. Ότι και ο Χριστιανισμός έχει έντονα σημάδια του Πλατωνισμού. Εκεί - κυρίως - είναι οι πηγές του όποιου μίσους στην θρησκεία της Αγάπης.

Και, σε αυτό το κλίμα, άντε βρες οπαδούς του "Μακάριοι οι διψώντες την δικαιοσύνην". Έρημος.

 

Οι κοκορομαχίες Χριστιανών και αντιθέτων στο facebook άναψαν για τα καλά αυτές τις μέρες. Και είναι ενδεικτικές και μόνον του διάχυτου κλίματος οργής. Πάντα ήταν το αγαπημένο μας φαγητό ο καβγάς, αλλά στην σύγχρονη κρίση έχει παραγίνει.

Έριξα κι εγώ κάτι άγριους καβγάδες. Δεν αντέχω την αναίδεια - ομολογώ. Είναι άλλο να διαφωνεί κανείς για τις ιδέες που προωθείς με τίμημα αίματος, και άλλο να κάνει επάνω σου τον εμετό του. Και αυτοί που ξέρουν να γενικολογούν ...

 

Μπαίνουμε, λοιπόν, όπως σου έγραφα την περασμένη Κυριακή, στις μεταπασχαλινές εξελίξεις. Είδες τί έγινε με την "κόκκινη γραμμή", είδες τί ξεκίνησε στην DBK, είδες και τα χάλια του ΝΙΚΚΕΙ. Βλέπεις και τα χάλια με την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση.

Την κρίσιμη βδομάδα που έρχεται, θα την δούμε από τα θεωρεία του πενταημέρου μας. Στην κρίσιμη εκκίνησή της - ακριβέστερα.

Από πλευράς μου, έχω κάνει τα κουμάντα μου. Στην τοπική έχει δημοσιευθεί από βδομάδες καίριο άρθρο, και επιφυλάσσομαι για το πότε θα το αναρτήσω. Ανάρτησα, όμως, ήδη την αναγγελία του άρθρου για το πρώτο φύλλο Ιουνίου.

Να μην σε αφήνω σε αγωνία κ-α-ι ως προς αυτό : "Ενώ καράβια χάνονταν, βαρκούλες αρμενίζαν".

 

Χρόνια πολλά - Χριστός Ανέστη !

 

Ε

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
270 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 24 Απριλίου 2016
09:12

 

χούι.

Αγορίνα,

Σκέφθηκα ένα τρόπο να πάρω γνώμες εδώ στα πέριξ. Μία από τις αυτοσχέδιες σφυγμομετρήσεις που συνηθίζω. Με θέμα κάτι που βρίσκω κρίσιμο, ιδίως εν όψει μεταπασχαλινών εξελίξεων. Δώσε βάση.

"Είναι η παρέα των ποδοσφαιριστών του Πέλοπα [Κιάτου] και πίνουν καφέ. Έρχεται ένας τύπος και τους λέει με σπασμένα ελληνικά : Παικταράδες μου, έσπασα το συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Αγάπησα μία βοσκοπούλα εδώ γύρω. Να έρθω για μπακότερμα στον Πέλοπα ;"

Και εξηγούσα ότι θα τους ήταν εύκολο να αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για τον Μέσι.

Αυτή ήταν η εισαγωγή. Και το ερώτημα "Τί λες ότι θα του απαντήσουν ;"

Και οι τέσσερεις απαντήσεις που πήρα, face to face πάντα, ήταν παραλλαγές του ΟΧΙ. Ένας μάλιστα το είπε ωμά. Όταν αρχικά τον ρώτησα "να σου κάνω μία ερώτηση ;", μου είπε χαμογελαστός "και θες σέξυ απάντηση". Η τελευταία του κουβέντα πριν την κοπανήσω ήταν "άει γαμήσου". Φυσικά πρόκειται για αποδεδειγμένα καλό φίλο. Δεν το έλεγε για μένα.

Κατ' αρχήν - αφού εξακολουθείς και διαβάζεις - να σου πω ότι δεν το πιστεύω. Όχι τόσο γιατί αυτοί που ρώτησα δεν ξέρουν από συμπεριφορές – κάθε άλλο. Αλλά γιατί είναι άλλο να το λες σε υποθετική ερώτηση, και άλλο να σε αφορά η ερώτηση. Και άλλο να τον έχεις μπροστά σου.

 

Όπως και να έχει, το υπονοούμενο το πιάνεις.

 

Εκείνο που ίσως δεν πιάνει κανείς εύκολα είναι οι συνέπειες του ΟΧΙ. Μου έδωσε την ευκαιρία ο δεύτερος που ρώτησα. Του είπα "Ναι, αλλά το μαγαζί σου είναι άδειο. Κι αν ερχόταν ο Μέσι στον Πέλοπα, ποιός θα έτρωγε τις άπαιχτες ψαρούκλες που μας φέρνεις από Πάτρα μεριά ;"

Να μην στα πολυλογώ, να στο εξηγήσω κινέζικα. "Ό,τι είναι καλό για την κυψέλη, είναι κάλο και για την μέλισσα". Να επισημάνω ότι δεν λέει αν είναι καλό και για τους κηφήνες. Όπως και ότι δεν απευθύνεται σε ηλίθιους. Αυτούς που κάνουν κακό στον άλλο, κάνοντας ταυτόχρονα κακό και στον εαυτό τους.

 

Κάπως έτσι, δεν γίνεται κατανοητό ούτε το ότι το ρήμα "επικρέμαται" συνιστά απειλή, όχι επίπεδο αντίστασης. Και συνιστά, μάλιστα, φυσική απειλή.

Αλλά, όπως είπε ο Ντοστογιέφκι, "Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο".

Ή, έστω, λέω εγώ, θα κάνει μιά προσπάθεια να πείσει κάποιους ηλίθιους. Τους πιό ηλίθιους συγκεκριμένα. Αυτούς που ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι είναι ηλίθιοι. Και κάθονται.

 

ερμάκος

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
"Για τα παιδιά !"
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις